el-ka 07.09.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Mam Trosta - wprawdzie w 2007 kupiony i kladziony i jak najbardziej z atestem. Przetrwała zimę, wichury, ostatni grad i jest OK. Nie wiem co było w 2006, ale raczej nie jest możliwa legalna sprzedaż bez atestu. Dachówka - angoba, jest bardzo ładna, kolor jednolity bez odcieni i odprysków, równa. Podobno trzeba było dość dokladnie dawać łaty gdyż ma małą tolerancję na zamkach. Ale ogólnie dach jest w porzadku. Podobnie kilku sąsiadów nie narzeka. Natomiast fabryka miała podobno jakieś zawirowania - i jak widać wykupił ich potentat Creaton. Chociaż w odróżnieniu od dachówki Creatona żadnych kropek, czy różnic odcieni nie mam, ani innych problemów. Oczywiscie czas pokaże - jak dożyję napiszę za 20 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 08.09.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 el-ka, bardzo dziękuję za wpis Szczególnie że ma pozytywny wydźwięk Ja już zaczęłam wątpić... Czy masz u siebie właśnie RG12? W jakim kolorze ta angoba? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 08.09.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Kolor taki kasztanowy, nie wiem jak się nazywa handlowo, ale RG 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.09.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 To ja moze cos optymistycznego . Mam rownierz dachowke tej firmy Creaton Futura wisnia glazurowana i moja jest rewelacyjna na dach o pow 300m tylko 2 byly leko przytarte . ale faktem jest ze zamawialam w niemczech i z tamtad przyszedl transport . A nie wiecie czy Creaton ma w Polsce fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 09.09.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 To ja również dodam pozytywną opinię. Mam na dachu świeżo położoną dachówkę Creatona Kera-pfane, kolor miedziany angobowany. Jak dotąd nie mieliśmy z nią żadnych problemów a wygląda super. Dachówka była kupiona w hurtowni pod Warszawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 11.09.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 To ja również dodam pozytywną opinię. Mam na dachu świeżo położoną dachówkę Creatona Kera-pfane, kolor miedziany angobowany. Jak dotąd nie mieliśmy z nią żadnych problemów a wygląda super. Dachówka była kupiona w hurtowni pod Warszawą. To jest nas więcej. Też mam Creatona Kera-pfane, Tez jestem zadowolony. Zamówiłem w Dachluxsie-BIS na Wale Międzyszyńskim w Wa-wie. Bylo troszke stłuczek i wyszlo to po odbiorze materiału. Firma przyjechała obejrzeła przeliczyła i dowieźli. Pozdrawiam obsługę i ....... polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 25.09.2008 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 ja rowniez dodam swoją pozytywna opinie na temat creatona... polozony jakis miesiac temu.. bez zastrzezen... kupowalem w Osielsku okolice Bydgoszczy...POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 25.09.2008 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 2. Jak często wracasz do sprzedawcy dachówek ? O ile sprzedaje same dachówki to się nie wraca. Jak sprzedaje wszystkie materiały budowlane, to się wraca z reguły z "ciezkich" mat. bud. dachówka idzie ostatnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tencik 29.09.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Witam, kupiłem dachówkę Creaton Kera-Pfanne Mangan Matt, po ułożeniu ukazała się efekt jak na zdjęciu (w katalogach i na ekspozycjach jest równy kolor), tzn, "manganowe khaki" producent się tym specjalnie nie zmartwił i zapewnił mnie że będę zadowolony ponieważ mam "Mercedesa" wśród dachówek, mam pytanie czy kolory dachówek sie wyrównają i co może być przyczyną takiego wyglądu (wszystkich dachówek nie sprawdzałem, ale na tych co sprawdzałem daty produkcji są z przedziału 3 kolejnych dni, a dachówki różnią się kolorami także dla tych samych dat produckji) ? Pozdrawiam Witam, Chciałam odświeżyć temat i zapytać czy ktoś jeszcze miał podobny problem z Creatonem? Jak zostały załatwione reklamacje odnośnie tak dużych różnic w kolorze? Pytam, bo niestety mam ten sam problem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 09.10.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witam wszystkich,dachówkę firmy Creaton sprzedaje od ponad roku,sprzedałem różnego rodzaju modeli i bylo to około 35-40 dachów w tym również Kera-Pfanne miedziana angoba,każdy transport odbieram osobiście i takiego czegoś co zobaczyłem tu na zdjęciach nigdy bym nie odebrał!!A klient na budowie nawet nie chciał widzieć!!!Spotkałem sie tylko z jedną reklamacją w której to klient stwierdził że dachowka nie jest prosta jak w pozostalych paletach,było to jakieś 3 palety na 35 palet całości.Reklamacja przebiegła bez problemowo i w całości na koszt firmy Creaton.Może przedstawiciel z województwa łódzkiego jest bardziej wyrozumialszy,ja uważam że jest bardzo konkretny i słowny człowiekiem jeśli chodzi o firmę która reperezentuje.Do dzisiejszego dnia nie spotkałem sie(oprócz wyżej wspomnianego)z klientem który powiedział złe slowa na produkt firmy Creaton który mu sprzedałem.Sądze że sprzedawca tej pechowej Kera-Pfanne chyba nie widział co odbiera za produkt...W moim przypadku,jako sprzedawca, ani jedna paleta tej dachówki, która widzialem na zdjęciach nie zjechała by ze samochodu na plac...To wogóle nie nadaję sie na "gruz" Moze własnie dużo zależy od sprzedawcy. Sprzedawca sprawę reklamacji powinien załatwić sam, przed wysłaniem towaru klijentowi. Jeżeli wtopa wyjdzie dopiero "na placu budowy" to również powinien załatwic sprawę reklamacji tak żeby kupujacy był zadowolony. Inwestor wróci lub nie wróci ale zadowolony zawsze chętnie poleci innemu. Duzy sprzedawca powinien mieć lepsze przełozenie na producenta, a w sytuacji powtarzajacej się marnej jakosci towaru mozę po prostu odmówić sprzedaży jego produktów. Kilka razy sie z tym spotykałem że SOLIDNY sprzedawca albo odradzał dana markę albo informował że jej nie prowadzi z uwagi na kłopoty z jakoscią. Niezadowolony inwwestor "bije" przede wszystkim w sprzedawce. Moim zdaniem problem z jakością jest w "małych cwaniaczkach", którzy kupują II a potem mieszaja ja z I lub żenią jako I. Ja miałem do wyboru dwa składy: 1) małą firemkę i odrobinie nizszą cenę (jak sie później okazało lekko zastanawiajacą) 2) sprawdzony przez znajomychi wspomniany Dachlux Bis z Wału Miedzeszyńskiego Wybrałem 2, mam spokój i śmiało mogę dalej polecić. Dach rzeczywisci kupuje się raczej raz ale dobra opinia zostaje i procentuje własnie w NOWYCH klijentach. Dla mnie sprzedawce podobnie do producenta, który tak potraktowal sprawę powinno po prostu sie omijać z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 09.10.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 miałem podobny problem z Koramic L-15 (mozna to gdzies znaleźć ) ... moja rada: -kupując dachówke bądzmy na budowie podczas rozładunku, ja gdy juz dachówka byłana ziemi.. otworzyłem dwie wybrane palety.. zobaczyłem wady i powiedziałem kierowcy że nie ma mowy o zapłacie.. ani zadnej zaliczce, że bede rozmawiał w punkcie sprzedazy o tym co mi dostarczono. ludzie.. ja nigdzie nie dzwoniłemi nie chodziłem.. juz po kilku dniach był u mnie pan rzeczoznawca który stwierdził ze dachówka jest ok... ale dla mnie nie była ok i kazałem zabierać bo im jeszcze placowe policze, a wszystko dlatego ze ja miałem towar a oni nie mieli pieniędzy.. a jesli sie zapłaci.. to zaczyna sie droga pod góre mój drugi wybór to Rupp Ceramika.. i jestem zadowolony choć niektóre dachówki miały lekkie punkty odcisniete w miejscu styku dachówek..początkowo nie podobało mi sie to i codziennie ogladałem dach jak bardzo to widac.. dzis juz po tym nie ma sladu.. tak z 2 metrów haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 09.10.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Na placu budowy nie byłem podczas rozładunku dachówek, rok przed ich położeniem zapłaciłem 100% ich wartości, nie miałem i nie mam żadnego problemu. Żadnych przebarwień, żadnych odprysków, żadnych nierówności, absolutnie nic, do czego można by się było przyczepić. W transporcie na cały 450 metrowy dach tylko kilka sztuk uszkodzonych. Ale ja mam Meyer-Holsena . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 09.10.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Zapomniałem dodać, że brakło ok. 400 szt. i po ich położeniu nie widać żadnej różnicy. Dekarze nie mieszali również dachówek z każdej palety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry101 04.11.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 mnie też bawią teksty w stylu, "jejku juz w zyciu nie kupie tego czy tego... ", przecież wpadki zdarzają się wszytkim. Ja tam zamówiłem creatona harmonica i prezentuje się super, domówiłem po 2 miesiącach ponad jedną paletę i kolor jest identyczny. Także creaton rules A ja postanowiłem nieco z innej beczki. Wystosowałem list do firmy Creaton z uprzejmą informacją. Cytat poniżej Szanowni Państwo! Jestem zainteresowany Waszymi produktami, jednakże po analizie forum http://forum.muratordom.pl/creaton-kompromitacja-foty,t112360.htm prawdopodobnie zrezygnuję z Waszych produktów. Chodzi nie tylko o jakość, ale również o sposób traktowania reklamacji złożonej przez klienta. Jeżeli zechcecie mnie Państwo przekonać, że w przedmiotowej sprawie macie rację, wówczas rozważę zakup Waszych produktów. Jestem przekonany, że wiele osób podobnie jak ja, sprawdza przed zakupem rzetelność producenta, korzystając przy tym z opinii wyrażonych na branżowych forach. Pozdrawiam Odpowiedź oczywiście natychmiastowa i automatyczna Szanowni PaństwoAdam, dziękujemy Państwu za zainteresowanie i zapytanie. Zamówione materiały zostaną dostarczone w ciągu najbliższych dni. Podobnie odpowiedzi na Państwa pytania. Z pozdrowieniami Państwa CREATON – TEAM jednakże ja poczekam na tę właściwą odpowiedź (od człowieka) Oczywiście jeśli takowa będzie nie omieszkam podzielić się nią z Szanownymi Forumowiczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.11.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Odpowiedź oczywiście natychmiastowa i automatyczna Szanowni PaństwoAdam, dziękujemy Państwu za zainteresowanie i zapytanie. Zamówione materiały zostaną dostarczone w ciągu najbliższych dni. Podobnie odpowiedzi na Państwa pytania. Z pozdrowieniami Państwa CREATON – TEAM jednakże ja poczekam na tę właściwą odpowiedź (od człowieka) Odpowiedź automatyczna nic nie znaczy. Poczekajmy kiedy i czy wogóle Ci odpiszą konkretnie na zadane pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 05.11.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 mnie też bawią teksty w stylu, "jejku juz w zyciu nie kupie tego czy tego... ", przecież wpadki zdarzają się wszytkim. Ja tam zamówiłem creatona harmonica i prezentuje się super, domówiłem po 2 miesiącach ponad jedną paletę i kolor jest identyczny. Także creaton rules A ja postanowiłem nieco z innej beczki. Wystosowałem list do firmy Creaton z uprzejmą informacją. Cytat poniżej Oczywiście jeśli takowa będzie nie omieszkam podzielić się nią z Szanownymi Forumowiczami a gdzie konkretnie wyslales tego maila???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry101 09.11.2008 01:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Odpowiedź automatyczna nic nie znaczy. Poczekajmy kiedy i czy wogóle Ci odpiszą konkretnie na zadane pytanie. Wiem Trociu i właśnie dlatego napisałem zdanie: Jednakże ja poczekam na tę właściwą odpowiedź (od człowieka) Oczywiście jeśli takowa będzie nie omieszkam podzielić się nią z Szanownymi Forumowiczami Czyżbyś nie doczytał do końca? _PiotR_ maila wysłałem z oficjalnej polskiej strony creatona http://www.creaton.de/html/pl/ Jak do tej pory nie otrzymałem żadnej odpowiedzi (oczywiście poza tą automatyczną ) Odczekam nieco i jeśli będzie brak reakcji, spróbuję podrążyć nieco temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 09.11.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Ale miałem farta Już prawie byłem zdecydowany na tego Creatona, ale ze składem nie dogadałem się co do warunków zapłaty czyli najpierw towar i gwarancja a później kasa. Obecnie jestem posiadaczemm dachówki Robena miedż i jestem b zadowolony ale wcxześniej zaznaczyłem na piśmie że dachówka musi być z tej samej serii a zapłata po ,,komisyjnej" ocenie z kierownikiem składu w któym dokonałem zakupu i jest ok pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 09.11.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Podnoszę temat. Niech wszyscy czytaja o beznadziejnych produktach Creatona i równie beznadziejnym zachowaniu firmy przy rozpatrywaniu reklamacji. Zalecam ostrożność przy wyborze produktów tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 13.11.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Przypominam tylko, ze post zaczynający temat jest z początku 2006 roku czyli 3 (słownie: trzy) lata temu!!! @ jerry101 sluchaj.. nieraz dachowki sklady maja na stanie.... jedź i zobacz jak wyglądają... oczywiście powiedz o swoich wątpliwościach... ja tak zrobilem... i mam dach położony z CREATONA... no ale skład składowi nie równy, obsługa tez.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts