himlaje 18.09.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 ja już czekam ok 4 tygodnie. Ponoć na 110% miało byc teraz ale nie wiem. dzisiaj zadzwonie do handlowca-może mnie czyms zaskoczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 18.09.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 No i nasza dachówka przyjechała :) http://www.systemc.pl/domek/0909/IMG_0017C.jpg Pięknie zapakowana , chyba nie opłacało im się wymieniać popękanych , więc zaczęto je dobrze pakować. Kurcze a moja chyba z wcześniejszej partii, bo nie była tak ładnie ofoliowana. Nie było też pionowych przekładek. Generalnie nie narzekam ale patrząc na zdjęcia mam wrażenie, że do tej czarnej bardziej się Creaton przykłada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 18.09.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Do wszystkich czekających: mam nadzieję, że Wasze dachówki szybko dotrą ale jak oddawaliśmy pozostałości, to na składzie powiedzieli nam, że na dzień dzisiejszy zamówienia wstrzymane, bo się producent nie wyrabia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 18.09.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 My również dziś w hurtowni usłyszeliśmy, że dostali od Creatona zakaz przyjmowania zamówień na Balance do końca roku. Wciąż czekamy na swoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 18.09.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Mój dekarz jednak w poniedziałek przychodzi i zaczyna łatować mi dach oraz uszczelniać papowanie. Ponoć moja dachówka już przyjechałą i jest na skłądzie a w poniedziałek lub wtorek ma dojechac do mnie na budowe. Do końca tygodnia mają mi pokryć cały dach dachówką. Jak będzie już co pokazać to wkleje fotki Przy okazji zapytam, jaki kolor elewacji dobieracie do takiej czarnej dachówki. U mnie chyba będzie coś ala kremowa-delikatna "kawa z mlekiem", chyba coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.09.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Mój dekarz jednak w poniedziałek przychodzi i zaczyna łatować mi dach oraz uszczelniać papowanie. Ponoć moja dachówka już przyjechałą i jest na skłądzie a w poniedziałek lub wtorek ma dojechac do mnie na budowe. Do końca tygodnia mają mi pokryć cały dach dachówką. Jak będzie już co pokazać to wkleje fotki Przy okazji zapytam, jaki kolor elewacji dobieracie do takiej czarnej dachówki. U mnie chyba będzie coś ala kremowa-delikatna "kawa z mlekiem", chyba coś w tym stylu. himlaje - no to się doczekałeś/łaś Też chciałam tak kolor - jasna kawa z mlekiem , ale chyba będziemy mieć jednak coś jak ecru. A może kiedyś, jak się już wybrudzi, to przemalujemy na inny kolor . Więc czekamy na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 18.09.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Też chciałam tak kolor - jasna kawa z mlekiem , ale chyba będziemy mieć jednak coś jak ecru. A może kiedyś, jak się już wybrudzi, to przemalujemy na inny kolor . Dziś przejeżdżając w okolicach Janek k. Wawki ułąmkiem sekundy zauwazyłem taki łądny domek z czarną dachówką i jasną elewacją. Nie wiem czy to ecry czy krem, bo to chyba podobne kolory tylko o róznym nasyceniu. Dom bardzo ładny, taki bogaty , ze smakiem, zadbany. Będe tam jeszcze jeździł więc jak nie zapomne to "cykne" mu kilka fotek to wkleje "pro publico bono" mających czarne dachy aha... "łeś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.09.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Dziś przejeżdżając w okolicach Janek k. Wawki ułąmkiem sekundy zauwazyłem taki łądny domek z czarną dachówką i jasną elewacją. Nie wiem czy to ecry czy krem, bo to chyba podobne kolory tylko o róznym nasyceniu. Dom bardzo ładny, taki bogaty , ze smakiem, zadbany. Będe tam jeszcze jeździł więc jak nie zapomne to "cykne" mu kilka fotek to wkleje "pro publico bono" mających czarne dachy aha... "łeś" Zrób, zrób zdjęcie, chętnie zobaczę I oczywiście, że dla dobra ogółu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 19.09.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Himlaje, ty szczęściarzu. Moja dachówka jeszcze nie dojechała. Prawie 10 tygodni My będziemy mieli szary łupek + biel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.09.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Himlaje, ty szczęściarzu. Moja dachówka jeszcze nie dojechała. Prawie 10 tygodni My będziemy mieli szary łupek + biel Też pięknie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.09.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Himlaje, ty szczęściarzu. Moja dachówka jeszcze nie dojechała. Prawie 10 tygodni My będziemy mieli szary łupek + biel Dzisiaj byliśmy w składzie budowlanym i faktycznie "Balance" mają czas oczekiwania ponad 30 dni. Fabryka w Lenti/Węgry ma przekroczone wszelkie moce produkcyjne stąd pojawiające sie opóźnienia w dostawach. My chyba zamówimy inną -ta faktycznie jest duża wielkością, a u nas 320m2 i ładniej będzie się prezentowała mniejsza np Viva neu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 19.09.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 No to faktycznie miałem szczęscie, chociarz za bardzo nie przywiązywałem do tego wagi. Może dlatego . Jak dobrze pójdzie to za tydzień wkleje zdjęcia mojego daszku z czarnym balancem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.09.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 No to faktycznie miałem szczęscie, chociaż za bardzo nie przywiązywałem do tego wagi. Może dlatego . Jak dobrze pójdzie to za tydzień wkleje zdjęcia mojego daszku z czarnym balancem. My niestety mamy dachówkę, ale nabroiliśmy z dachem ( zmiana konstrukcji więźby), więc teraz nie wiem kiedy ją położymy Ale jak tylko położymy, to również wkleję himlaje - w związku z tym, Ty pierwszy wkleisz :) CityMatic - z tą dachówką to proszę dopytaj. Słyszałam, że "neu" jest bardzo krucha i szybko się obłamuje ( tak powiedział sprzedawca) nie miał powodów żeby kłamać, bo już i tak czekaliśmy na Balance). Jeśli nawet nie prawda, to popytaj jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 19.09.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Choć to lekki OT to wkleje zdjecie domku, który dziś widziałem w okolicy Pruszkowa. Czarna dachówka, karpiówka i kremowo-ecry elewacja. Ja będe robił raczej jednolitą elewacje w kolorze albo ecry albo kremowy albo... jeszcze coś innego mi wpadnie do głowy albo wyczaje jakąś inspiracje. http://images39.fotosik.pl/198/08fa2d38478d8020med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.09.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 himlaje - podoba mi się Jeśli dobrze widzę, to góra jest jaśniejsza, a jeśli tak, to my będziemy mieć właśnie taki jasny kolor ecru . A czy okna też są czrne, czy ciemny brąz? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 19.09.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Góra ecry a dół kremowy (coś o ton jaśniejszy). Okna to ciemny brąz. Ja też mam okna ciemny brąz (orzech) a komin i ogrodzenie z czerwonego klinkieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.09.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Góra ecry a dół kremowy (coś o ton jaśniejszy). Okna to ciemny brąz. Ja też mam okna ciemny brąz (orzech) a komin i ogrodzenie z czerwonego klinkieru himlaje - My też mamy okna ciemny orzech i drzwi tak samo ciemne zamówione, ale kominy będziemy mieć też ciemny brąz z tynku mozaikowego z firmy Kabe ( z początku miały być obłożone płytkami klinkierowymi, ale ...... rozmyśliliśmy się ) Michał właśnie czyta Twój wątek o dachu i opis mocowania więźby. Też mamy teraz trochę problemów z więźbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 22.09.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Po ponad 10tygodniach dachówka dotarła. Wygląda jednak na to, że tak długi czas oczekiwania wynika z nieporadności mojej hurtowni, a nie fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yvfi1 22.09.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Nareszcie koniec "rozrywki". Równe 2 tygodnie i 2 dni http://img197.imageshack.us/img197/6006/dsc01857gw.th.jpg http://img225.imageshack.us/img225/8046/dsc01855.th.jpg http://img197.imageshack.us/img197/7053/dsc01859o.th.jpg http://img84.imageshack.us/img84/6356/dsc01863f.th.jpg http://img136.imageshack.us/img136/79/dsc01854b.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.09.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 yvfi1 - ślicznie wygląda dach, już się nie mogę doczekać, kiedy nasz będzie skończony :) Gratuluję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts