rozyczka1191 05.11.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 ciekawa jestem czy wypowiadalibyscie sie tak SUPER POZYTYWNIE jak to Wy byscie dostali takiego bubla żenada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.11.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 melduję, że zamówiłam Creatona Viva Neu (kolor miedziany) - na dachówce faktycznie podana jest nazwa fabryki Trost. Jakoś nie obawiam się, że coś się podzieje- a wybrałam tę właśnie dachówkę bo mi się po prostu najbardziej podobała Tak więc u mnie zakończono układać dachówkę,jest super. Ale jak to zwykle bywa nie obeszło sie bez niespodzianek lub jak kto woli wadliwych jej części-po prostu wygląda na to ze w transporcie nie da sie uniknąć pewnych rzeczy. Dekarzy miałem super wiec z większością poradzili sobie spokojnie,uznali dachówkę za jedną z lepszych jaką układali, równa, i o bardzo dobrych zamkach. Może jako nieliczny pokażę wady-a raczej uszkodzenia tej dachówki-reklamacji nie będę uskuteczniał, gdyż dostałem parę gratisów (dachówek i farby do ich malowania), a dodatkowo pozostało mi kilka jako zapas. Trudno również ocenić mi ile faktycznie odpadło przez pęknięcie i niemożliwość ich dalszego wykorzystania-bo nie wiem i nawet dekarze nie wiedzą do końca-na 100% 4 szt. dachówki podstawowej i dwa gąsiory. http://www.imagic.pl/files/15069/thumbs/IMG_4264.JPG http://www.imagic.pl/files/15069/thumbs/IMG_4263.JPG http://www.imagic.pl/files/15069/thumbs/IMG_4325.JPG http://www.imagic.pl/files/15069/thumbs/IMG_4266.JPG http://www.imagic.pl/files/15069/thumbs/IMG_4265.JPG http://www.imagic.pl/files/15069/thumbs/IMG_4260.JPG Dachówka jest trochę upaćkana-mokrymi trocinami z więźby i ma na sobie szron-jej powierzchnia jest bardziej gładka -ale rozdzielczością chciałem pokazać wszelkie cechy dachówki Creatona Oczywiście ja z niej jestem zadowolony bardzo ładnie wygląda na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 05.11.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 ciekawa jestem czy wypowiadalibyscie sie tak SUPER POZYTYWNIE jak to Wy byscie dostali takiego bubla żenada oczywiście, że NIE... chyba logiczne... Nam (tzn. tym co sie wypowiadaja dobrze i maja zaje.... dachówki) chodzi o to, ze nie mozna wieszac psow na CREATONIE, a na sprzedawcy....to raz a dwa, jedna jaskólka wiosny nie czyni.. czyli 5-7 niezadowolonych kientów nie moze swiadczyc o CREATONIE jako firmie bubel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozyczka1191 05.11.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 na innych forach tez znalazlam ludzi ktorzy dostali niepelnowartosciowa dachowke ja jestem wsciekla, dzisiaj dostalam odpowiedz ze reklamacja zostala odrzucona jutro wybieram sie do rzeczoznawcy, nasza sprawa trafi do sadu ja po prostu tego nie popuszcze, zeby na prawie 4000 sztuk byly takie odpryski a Tobie gratuluje, że trafiłeś na dachówke bez wad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozyczka1191 05.11.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 a tak apropo, rozmawialam dzisiaj z przedstawicielem handlowym, powiedział mi ze takie wady dachowki jak u mnie wystapily innym konsumentom nie przeszkadzaja albo po prostu nie chce im sie dochodzic swoich praw rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 05.11.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Różyczka... życze powodzenia w dochodzeniu spraw przed sądem....Nie chce być uszczypiliwym ale bedzie Cie to kosztowało kolejne pieniążki a jesli jestes niezorientowana moge napisac jakie są koszty okołosądowe. Pracuje w firmie ochrony prawnej i każdego (na marginesie) namawiam do wykupienia sobie takiej polisy a takie sprawy jak ta będą na głowie wyspecjalizowanych prawników którzy wiedzą jak sie do tego zabrac, a Ciebie kosztowalo by to ZERO - JESLI BYS NAWET PRZEGRAŁA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 05.11.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Citymatic można prosić o zdjęcia w jakiejs wiekszej rozdzielczosci calego dachu?Ja jestem po wizycie na jednej budowie tej samej co Ty dachówki i jestem w malym szoku! Kolor wyglada zupelnie inaczej - na plus. Powiedzialbym taki ciemny kasztan. Polysk to samo - wiekszy niz wydaje sie na pojedynczej dachowce. Drażnią mnie tylko te "zacieki" angoby. Moze z dachu nie widać ale jakby nierównomiernie im obciekała na linii produkcyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.11.2009 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Citymatic można prosić o zdjęcia w jakiejs wiekszej rozdzielczosci calego dachu? Ja jestem po wizycie na jednej budowie tej samej co Ty dachówki i jestem w malym szoku! Kolor wyglada zupelnie inaczej - na plus. Powiedzialbym taki ciemny kasztan. Polysk to samo - wiekszy niz wydaje sie na pojedynczej dachowce. Drażnią mnie tylko te "zacieki" angoby. Moze z dachu nie widać ale jakby nierównomiernie im obciekała na linii produkcyjnej Te zacieki to faktycznie (nie cała płytka pomalowana)ale to technologia tej fabryki i zastosowanych w niej urządzeń podobno eco i oszczędnie- http://www.imagic.pl/files//15069/IMG_4325.JPG połamane dwa gąsiory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozyczka1191 06.11.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 To co polecasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 06.11.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 zwrotu kosztów sądowych też można dochodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 06.11.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Polecam polise DAS-a każdemu, jak chcesz wiecej pisz na priv bo nie chce byc posadzony o kryptoreklame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 09.11.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 no w tym konkretnym przypadku to jak kupowanie gaśnicy po pożarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozyczka1191 09.11.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 co nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i pawel09 11.11.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Zamierzamy położyc ta dachówke czy ktoś ma może fotki z realizacji? serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roofart 11.11.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Czy ktoś może mi powiedzieć jak długo czeka się na dachówkę od momentu jej zamówienia do dostawy Creatona Viva neu. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.11.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Czy ktoś może mi powiedzieć jak długo czeka się na dachówkę od momentu jej zamówienia do dostawy Creatona Viva neu. ??? Od momentu zamówienia 26.09- do chwili pojawienia się w hurtowni-22.10 a więc 26 dni(wszystkich łącznie z sb i nd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.11.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 W tym wątku basaih2 ma: http://forum.muratordom.pl/pokazcie-swoje-dachy,t81343-480.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 11.11.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Mogę obiektywnie poinformowac - na dzien dzisiejszy 2-3 miesiace. Wlasnie dostalem info od kolegi siedzacego w creatonie. Są zawaleni zamowieniami na vive... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i pawel09 11.11.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgrzona 25.11.2009 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 WitamMy mamy okno VELUX z kołnierzem do pokryć falistych. Z tego co pamiętam dachówka od spodu była szlifowana, tylko nie wiem czy chodzi o taki efekt jak na poniższym zdjęciu ( dolny fartuch z czasem i słońcem będzie bardziej przylegał do dachówki - tak powiedzieli dekarze).PozdrawiamTomekhttp://images40.fotosik.pl/227/0174e1bae007e3f1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts