Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACHÓWKA CREATON - wątek zbiorczy: opinie, modele, zdjęcia, dyskusja

krzyszt17

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...wlasnie zdecydowalem sie na dachowke ceramiczna i najprawdopodobniej bedzie to creaton kera phanne brazowy anagobowy, czy moze mi ktos napisac czy jest to dobry wybor i jakie sa doswiadczenia uzytkownikow tej dachowki

darekul

Właśnie u mnie ją położyli. Wygląda świetnie. Ja jestem bardzo zadowolona. Zobaczymy jak będzie wyglądać za kilka lat.

a mozna prosic o jakies zdjecia ?

pozdrawiam

darekul

...wlasnie zdecydowalem sie na dachowke ceramiczna i najprawdopodobniej bedzie to creaton kera phanne brazowy anagobowy, czy moze mi ktos napisac czy jest to dobry wybor i jakie sa doswiadczenia uzytkownikow tej dachowki

darekul

Właśnie u mnie ją położyli. Wygląda świetnie. Ja jestem bardzo zadowolona. Zobaczymy jak będzie wyglądać za kilka lat.

a mozna prosic o jakies zdjecia ?

pozdrawiam

darekul

Spróbuję Ci wysłać na priv.

• 2 weeks później...

Witam,

Otoz jestem w kropce z wyborem koloru dachowki :(

Wybralem dachowke Creaton Kera-Pfanne tylko za nic nie moge zdecydowac sie na jej kolor. Miotam sie z zona pomiedzy kolorami:

- miedziana angobowana spiekana a

- brazowa angobowana spiekana

Generalnie bardziej podoba nam sie brazowa, ale boimy sie ze bedzie zbyt ciemna i przytloczy caly dom. W zwiazku z tym chcielibysmy obejrzec kilka domow z tymi dachowkami miedzianymi i brazowymi tak, abysmy mogli zobaczyc jak to wyglada w rzeczywistosci. Niestety ta dachowka nie jest zbyt popularna i firma, u ktorej bedziemy zamawiac nie robila zbyt wiele.

W zwiazku z tym mamy goraca prosbe jesli ktos z Was ma taka dachowke u siebie lub wie gdzie jest taka zamontowana w W-wie lub okolicach o podeslanie namiarow na maila [email protected]. Dzieki

Kroko

• 1 month później...

ludzie miłościwi, za dzień lub dwa zwariuję. trzeba wybrać dachówkę. nie można już zwlekać. problem z decyzjami nigdy mnie nie dotyczył. warunek był jeden: wystarczająca informacja na temat produktu/usługi. a teraz... creaton kerapfanne brąz finesse czy pfleiderer brąz exclusive. mam nawet po jednej sztuce w domu. ale jak tu oceniać wygląd dachu (225 m2 !!!) po jednej dachówce??? jestem w kropce. skoro to takie dobre dachówki to dlaczego sprzedawcy i forumowicze nie mają ich u siebie albo nie wklejają zdjęć. nie wierzę żeby w dzsiejszych czasach powodem był brak aparatu czy inne kwestie techniczne. dziś każdy fotografuje swoje powstające cudeńko.

pomocy!!!!!!! macie zdjęcia to się pochwalcie.

[email protected]

pozdrawiam aresior

ludziska zmiłujcie się bo zwariuję. przeczytałem wszystkie wątki dot. w/w dachówek i nic. mam w domu po jednej z tych, które nas interesują ale to tak jakby po guziku oceniać czy garnitur bedzie dobrze leżał. ogólnie bez sensu.

skoro to takie dobre produkty i wszyscy och i ach TO DLACZEGO NIKT (ALBO TAK MAŁO OSÓB) ICH NIE MA NA DACHU???? ludzie, aparatów zabrakło w media markt? pomóżcie bo w kropce jestem. macie fotki swoich dachów creaton lub pfleidrer. my rozważamy creaton kera pfanne brąz glazura finesse i pfleiderer brąz exclusive.

jeśli chcecie nam pomóc to proszę o fotki i ewentualnie komentarz ale nie w stylu "są super mamy rok czy dwa lata i nic się nie dzieje". jak ktoś ma mi tak napisać to szkoda jego i mojego czasu. po założeniu jednej z nich na dach możecie liczyć na moją pomoc - to do tych którzy jeszcze nie zdecydowali.

[email protected]

serdecznie pozdrawiam

aresior malkontent (dziś bo nie umiem zdecydować)

Witam. A ja dostałem wczoraj taka wycenę na 290 m2 dachu.

Dachówka Kera Pfanne miadziana

Podaję w cenach netto.

Dachówka podstawowa - 2,63 zł

Gąsior podstawowy - 16,12 zł

Gąsior początkowy zaokrąglony - 52,58

Gąsior łączący - 240,56

Może ktoś ma aktualne ceny i się nimi podzieli

Podobno dachówki Creatona zdrożały niedawno (nawet coś na forum było o tym).