mimka27 30.11.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 to tym bardziej się cieszę,że dobrze trafiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 30.11.2009 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Współczuję wszystkim którym trafiły się buble Creatona. Ja przed godziną znalazłem ten wątek i przeczytałem go od początku do końca. Mylą się SZCZĘŚLIWCY, którym trafił się dobry Creaton, że sprawa bubli dotyczy kilku osób. Pewnie wielu podobnie jak ja odpuściło z powodu braku czasu. Ja kilka lat temu pisałem o swojej sprawie ale nie pamiętam nawet w jakim to było wątku. Moje dachówki były wyprodukowane tego samego dnia ale miały co najmniej 3 odcienie brązu, doskonale widoczne w słoneczne dni nawet z odległości 50m. Złożyłem reklamację, był przedstawiciel Creatona, robił zdjęcia i po kilku tygodniach okazało się, że reklamacja jest odrzucona, wszystko jest ok, dach tak po prostu ma wyglądać. Wtedy odpuściłem, ale teraz zastanawiam się czy nie wrócić do tej sprawy. Mam rachunki, gwarancję na 50 lat i pstrokaty dach. Nie wiem tylko, czy nie jest za późno. Dach był kładziony w 2004/2005 roku. Wkurzający są obrońcy Creatona. Jeśli komuś trafiły się dobre dachówki to nie ma się czym chwalić. Tak po prostu powinno być! Jak kupię w sklepie wędlinę to nie będę się cieszył, że nie śmierdzi. A że firma Creaton produkuje buble to fakt! Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozyczka1191 30.11.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Bardzo madrze napisales to Krzysztofie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 01.12.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 nikt sie nie chwali ze kupil dobre, a jedynie sygnalizuje ze buble w CREATONIE to nie standard... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 01.12.2009 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Ja też nie twierdzę, że buble Creatona są standardem, ale chyba w firmie reklamującej się, że są mercedesem wśród dachówek standardem powinien być dobry wyrób, a jeśli coś się przytrafi to szybko uwzględniać reklamacje. Dla mnie ten mercedes bardziej przypomina trabanta, a niektóre dachy pokryte Creatonem najlepiej wyglądają z ponad 100m, no chyba, że jest pochmurny dzień to można podejść trochę bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr1p 01.12.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam wszystkich Szanowni, jeśli ktoś z Was jest jeszcze przed wyborem dachówki - koniecznie niech przeczyta te kilka poniższych słów. Przestrzegam wszystkich przed zakupem dachówki marki Creaton. My wspólnie wybraliśmy ich śliczną nowość - HARMONIE NEU FINESSE BRĄZ GLAZURA. Podczas rozkładania na dachu osłupieliśmy - okazało się że dachówka jest w trzech odcieniach, pomimo, że pochodzą z jednej partii. Wygląda to naprawdę tragicznie. Oczywiście Creaton nie uznał naszej reklamacji, stwierdzając, że spełnia swoje normy. Efekt jest taki, że chcąc mieć ładny dach musimy kupić podstawową dachówkę ponownie i przed sądem dochodzić swoich praw. Jeśli ktoś wie, jak można dołożyć tu zdjęcia, to uzupełnię swoja wypowiedź o te materiały. W tzw miedzy czasie zdjecia moich dachówek sa umieszczine w tym linku http://www.forumbudowlane.pl/galeria.php?page=3&category=dachy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr1p 01.12.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam wszystkich Szanowni, jeśli ktoś z Was jest jeszcze przed wyborem dachówki - koniecznie niech przeczyta te kilka poniższych słów. Przestrzegam wszystkich przed zakupem dachówki marki Creaton. My wspólnie wybraliśmy ich śliczną nowość - HARMONIE NEU FINESSE BRĄZ GLAZURA. Podczas rozkładania na dachu osłupieliśmy - okazało się że dachówka jest w trzech odcieniach, pomimo, że pochodzą z jednej partii. Wygląda to naprawdę tragicznie. Oczywiście Creaton nie uznał naszej reklamacji, stwierdzając, że spełnia swoje normy. Efekt jest taki, że chcąc mieć ładny dach musimy kupić podstawową dachówkę ponownie i przed sądem dochodzić swoich praw. Jeśli ktoś wie, jak można dołożyć tu zdjęcia, to uzupełnię swoja wypowiedź o te materiały. tymczasem załączam link http://www.forumbudowlane.pl/galeria.php?page=3&category=dachy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 01.12.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Niestety ale to kolejny post przestrzegający przed zakupem dachówek tego producenta. To przykre, że tak znana i sznowana marka jak Creaton pozwala sobie na wypuszczanie na rynek takich bubli jeszcze twierdzą, że taki produkt nie odbiega od ich norm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 02.12.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam wszystkich Szanowni, jeśli ktoś z Was jest jeszcze przed wyborem dachówki - koniecznie niech przeczyta te kilka poniższych słów. Przestrzegam wszystkich przed zakupem dachówki marki Creaton. My wspólnie wybraliśmy ich śliczną nowość - HARMONIE NEU FINESSE BRĄZ GLAZURA. Podczas rozkładania na dachu osłupieliśmy - okazało się że dachówka jest w trzech odcieniach, pomimo, że pochodzą z jednej partii. Wygląda to naprawdę tragicznie. Oczywiście Creaton nie uznał naszej reklamacji, stwierdzając, że spełnia swoje normy. Efekt jest taki, że chcąc mieć ładny dach musimy kupić podstawową dachówkę ponownie i przed sądem dochodzić swoich praw. Jeśli ktoś wie, jak można dołożyć tu zdjęcia, to uzupełnię swoja wypowiedź o te materiały. W tzw miedzy czasie zdjecia moich dachówek sa umieszczine w tym linku http://www.forumbudowlane.pl/galeria.php?page=3&category=dachy pozdrawiam To forum budowlane to żenada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.12.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 był kiedyś taki fajny post w tytule mniej więcej "creaton kompromitacja".... ty nie masz przynajmniej przetarć na dachówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 03.12.2009 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Piotr1p witaj w klubie, ja kilka postów wyżej pisałem o podobnej dachówce Creatona. Jak sprawdziłem kładłem ja przy końcu 2003r i jak widać do chwili obecnej nic się nie zmieniło. U mnie były 3 kolory - brązowy. I tak podobno miało być. Takie są normy w germanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 03.12.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Dokladnie tą samą chcialem kupować! Harmonie jest teraz w swietnej promocji ale tym mnie powaliłes... Coś dużo o creatonie ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paseczek 04.12.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Właśnie zamontowałem okna Fakro z kołnierzami EZV w Dominie.Żeby pozbyć się załamań na Twoim dachu wystarczy naciąć rowek w "żebrach" pod dachówką, tak by zmieściło się w nim mniejsze wybrzuszenie kołnierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr1p 06.12.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Nic tak nie cieszy jak przynajmniej jeden potencjalny klient Creatona, który rezygnuje z zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr1p 08.12.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witam Szanowni, czy ktoś usiłował już dochodzić w sądzie racji odnośnie jakości dachówki, która Creaton raczy sprowadzać na rynek Polski?? Chodzi mi głównie o procesy dotyczące wad dachówek, takich jak wszelkiego rodzaju znaczące różnice kolorystyczne jednej partii, odpryski, czy nacieki produkcyjne. Kilka tematów wcześniej był poruszany problem z dachówkami Creatona. będę wdzięczny za informację.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.12.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 może podlinkuj się pod wątek Creaton Kompromitacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr1p 10.12.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Witam Szanowni, czy ktoś usiłował już dochodzić w sądzie racji odnośnie jakości dachówki, która Creaton raczy sprowadzać na rynek Polski?? Chodzi mi głównie o procesy dotyczące wad dachówek, takich jak wszelkiego rodzaju znaczące różnice kolorystyczne jednej partii, odpryski, czy nacieki produkcyjne. Kilka tematów wcześniej był poruszany problem z dachówkami Creatona. będę wdzięczny za informację.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BozenaKrakow 12.12.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.12.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Jakby ktoś szukał, to tu: http://forum.muratordom.pl/creaton-kompromitacja-foty,t112360.htm http://forum.muratordom.pl/creaton-viva-neu-schodzi-angoba,t171632.htm http://forum.muratordom.pl/dachowka-creaton-problem,t134845.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr1p 12.12.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Witam Szanowni, czy ktoś usiłował już dochodzić w sądzie racji odnośnie jakości dachówki, która Creaton raczy sprowadzać na rynek Polski?? Chodzi mi głównie o procesy dotyczące wad dachówek, takich jak wszelkiego rodzaju znaczące różnice kolorystyczne jednej partii, odpryski, czy nacieki produkcyjne. Kilka tematów wcześniej był poruszany problem z dachówkami Creatona. będę wdzięczny za informację.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts