bodeek 05.03.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 W ubiegłym roku kładłem dwa dachy z podobnej dachówki i nie było problemów z obróbką okien, trochę prac z dachówką bo trzeba ją delikatnie poszlifować przy obróbce okna. Co do samego sposobu kładzenia do według zaleceń producenta trzeba dachówkę kłaść na przemian, czyli następny rząd do góry kładziemy zaczynając od połówki a następny od całej itd. Podobno jakieś problemy przy dużych deszczach ze szczelnością bo w rynienkach ściekowych dachówki nie mieściła sie cała woda i w mniej więcej 1/4 długości połaci następowało podciekanie strumienia wody pod dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 05.03.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Co to znaczy " wpuszczam w łatę "? Jan. Czego znowu nie rozumiesz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 05.03.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Co to znaczy " wpuszczam w łatę "? Jan. Tam gdzie idzie obróbka wycinam 1.5 cm łaty od góry. Gdy jest długa obróbka szaluje osobno 1,5 cm. niżej łaty. Janie nie żartuj, że nie słyszałeś o wpuszczanych koszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 05.03.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 O koszach tak , choć jestem przeciwnikiem ( za słaba wentylacja ) A np przy kominie na dolnej dachówce powstaje uskok . Awieuro , bądż cicho i się ucz. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 05.03.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Niestety trzeba szlifować.(Wpuszczona obróbka przyjmie więcej wody.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 05.03.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Można jak Ty radzisz i do tego dać po po module blachy na każdą dachówkę. Wtedy mamy podwójne zabezpieczenie i 100 % pewności bez uszczelek. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 05.03.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Mnie też te gąbki śmieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 05.03.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Widać , że czujesz temat . Długo na dachu ?. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 05.03.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Rozpocząłem szesnasty sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 05.03.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 To już pewnie denko do garnka potrafisz wyciąć . Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 05.03.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 O koszach tak , choć jestem przeciwnikiem ( za słaba wentylacja ) A np przy kominie na dolnej dachówce powstaje uskok . Awieuro , bądż cicho i się ucz. Jan. Od kogo mam się uczyć? Od Mistrza Papy.... wszedzie widzę tylko papa, papa, papa.... Trochę się pozmieniało od czasu jak byłeś w pełni sił... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 05.03.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Gdyby głupota potrafiła latać to byłbyś skowronkiem . Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t_ku 10.07.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Witam.Może jakieś nowe opinie osób, które ułożyły Balance'a na swoim dachu?Jak się układało, jak użytkowanie, jakieś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 11.07.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Ja mam balance i nie mam żadnych problemów. Dachówka jak dachówka. Dla mnie ok a nawet sporo osób mowi, że bardzo ładna więc może "coś" w niej jest... Jaki kolor dachówki będziesz kładł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 24.07.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 My się zastanawiamy nad Creatonem Domino Nuance szara angobowana lub RuppCeramika - Turmalin. Jacekh, dzięki za info, sprawdziłam Creatona - jest produkowany w Niemczech, więc chyba nie powinno być kłopotów z jakością. A nie zastanawialiście się dlaczego niemieckie dachówki pojawiają się w Polsce w korzystnej cenie? Przecież nie każda partia produkcyjna musi być udana. A niszczenie partii spowodowałoby wielkie straty finansowe. A przecież takiego towaru nie można sprzedać u siebie czy też w Austrii, czy Szwajcarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.07.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Domino jest tragicznie pakowana. Każda dachówka ma odciśnięte ślady. Na dachu tego nie widać ale jak wyglądam przez Veluxa to słabo mi się robi. Kominki wentylacyjne zamówić.....graniczy z cudem. Wszyscy mnie olali i robili łaskę. Za 3szt zapłacilem 1600zeta więc też warto mieć na uwadze koszt dodatków Potwierdzam, nasze Creaton Domino na każdej dachówce ma odciśnięty (pomarańczowy) ślad poprzedniej dachówki... Po wyczyszczeniu wygląda tak: http://img51.imageshack.us/img51/1720/beztytuutfd.jpg Ale przecież nie będę czyściła każdej dachówki Dodatkowo, część palet była ofoliowana, a część już nie, przez co, niektóre są obite... http://img683.imageshack.us/img683/6311/img3094mt.jpg Gdybym miała kupować drugi raz, to prawdopodobnie wybrałabym dachówkę w całości barwioną w masie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosek 24.07.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Ludzie a zapłacicie za dachówkę dwa razy więcej jesli każda będzie idealna i osobno spakowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.07.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 rosek po co się wypowiadasz nie na temat? jak nie masz potrzeby to nie zaglądaj do tego wątku. Ja uważam, że zapłaciłam dwa razy więcej niż za "zwykłą" dachówkę, a prawie każdą sztukę mam "porysowaną/odgniecioną"... Więc chyba mam prawo wypowiedzieć się w tym wątku. Dwa razy taniej wyszedł by mnie dach ze zwykłej, falowanej i może wtedy przymknęłabym oko na jakieś odgniecenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosek 24.07.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Basia, zapłaciłaś dwa razy więcej za inny wygląd dachówki a nie za dwa razy lepszą jakość pakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 25.07.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Rosek, jak idziesz do sklepu i chcą ci sprzedać obtłuczone talerze to bierzesz? I jesteś zadowolny?( bo mogły być bardziej uszkodzone?)Basiu masz rację to granda. I trzeba walczyć o swoje. U nas utarło się że budujący to krezus, złodziej i naiwniak więc można go oszukiwać do woli. Chciało mu się domu - niech płaci. I masz potem fachowców, po zawodówce, z wycenami. A jak potem popatrzysz na czas pracy to wychodzi 1000zł/dniówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts