zuziaaa 12.01.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Zerknij do linków powyżej Witam,podnosze ten temat ,mam Creatona Domino i jakość katastrofa około 5 patet dachówki bardzo krzywej , jutro bedeg dzwonić i to zgłaszać ,ale nie czegoś takiego sie spodziewałam po takiej cenie,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.01.2014 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Przeglądałeś sztuka po sztuce? Należy spróbować ułożyć to na dachu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cygii 17.02.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 No ja niestety też przykryłem dach DOMINO.Jak dachówka przyjechała, to mnie na budowie nie było, odbierał właściciel firmy który robił mi dach.Nic nie mówił ze cos nie tak. Jak przykryli połowe to myslałem że będą jeszcze wyrównywać, ale na drugi dzień zadzwonił i powiedział ze prosze przyjechac do odbioru. Myslałem ze sie rozpłacze, tyle kasy a taka masakra. Koleś mówił mi ze to dachówka taka krzywa, nawet położył 3 sztuki obok siebie na równej powierzchni i z gory poziomica przykładał i naprawde były spore wachnięcia.Mam kolege w hurtowni i mówił żebym reklamował.Sąsiad mówi że jak on robił dach tez creatona to jeszcze z niemiec przyjechał do niego, a teraz niby fabryka jest pod poznaniem i hurtownie maja duzo reklamacji.Ja jestem strasznie nie zadowolony!!Zdjęcia może jutro wstawie... Czy wogóle reklamacje na krzywe dachówki są zasadne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Dadas 21.02.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) Witam, dachówka domino (wraz z Futurą oraz Sinfonie) produkowane jest w Grossengottern / Turyngia. W Polsce pod Poznaniem, dokładnie w Widziszewie produkowana jest dachówka Titania. Tak więc Domino na pewno przyjechało z Niemiec. Trudno odnieść się do krzywizn dachówki nie widząc choćby zdjęć. Ja sprzedałem dużo w/w dachówki i nigdy żaden klient nie zgłaszał podobnych uwag. Ostatnie Domino sprzedawałem w grudniu 2013r był to czarny mat, żadnego sygnału od klienta / wykonawcy odnośnie złej jakości dachówki nie było. Jeżeli faktycznie dachówka jest bardzo "krzywa" można próbować składać reklamację, natomiast uważam podobnie jak przedmówca że powinno ułożyć się na dachu to co jest, a dachówki które nie nadają się do położenia (jeżeli faktycznie takie są) odkładać na bok, ustalając to wcześniej z dystrybutorem lub bezpośrednio z doradcą Creatona. Na efekt końcowy dachu, często wpływ mają chociażby krzywe łaty, a nie koniecznie krzywizny dachówki, które występować będą zawsze, niezależnie czy to Domino czy inna dachówka za ponad 50 zł m2 czy dachówka za złotych 25. Czy wogóle reklamacje na krzywe dachówki są zasadne? Jeżeli krzywizny są poza normą to jak najbardziej można to reklamować. Reklamować można tak naprawdę wszystko i to nic nie kosztuje, w najgorszym wypadku reklamacja zostanie odrzucona, a klient dostanie oficjalne pismo od producenta że jego dachówka spełnia wszelkie normy. Edytowane 21 Lutego 2014 przez Marcin Dadas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.02.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Trendy mody zmusiły producentów dachówek do produkcji nienaturalnych płaskich wzorów. Na płaskiej dachówce szczególnie widać skrzywienia będące normalnym zjawiskiem w wypalanej glinie. Montaż płaskiej dachówki bez przesunięcia jeszcze dobitniej to uwypukla stąd producenci zalecają montaż z przesunięciem. Natomiast dachówki skrajne (szczytowe) nie dość, że są krzywe to do tego mają jeszcze inny odcień. Warto zatem decydując się na ten rodzaj pokrycia obejrzeć kilka dachów aby później nie być rozczarowanym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 25.02.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Całkowicie zgadzam się Andrzejem. Pamiętam jakie było nasze olbrzymie rozczarowanie w pierwszych dniach, po ułożeniu u nas Creaton Domino… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorowe okno 02.04.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Hejka Ufff... Jak dobrze ze mamy to forum. My wahalismy sie pomiedzy DOMINO lupka glazura a PREMION finesse czarna krysztal. Na obrazku w folderze bardziej podobala nam sie domino Ja sie w niej doslownie zakochalam. Ale jak to z plomiennymi uczuciami bywa, do czasu. Poniewaz ta dachowka jest dosc droga, w hurtowni poprosilismy o adresy domow z okolicy na ktorych moglibysmy zobaczyc juz gotowy efekt... Pani zapewniala ze dachy kladal swietny fachowiec, najlepszy w miescie, znany, doswiadczony, itd, itp... Pojechalismy wiec zobaczyc te "igiełki". Jesli TO bylo idealnie polozone domino to ja sie boje myslec jak wyglada polozone zle... MASAKRA !!! Nie mam niestety zdjec i miec nie bede bo nie zamierzam z ukrycia fotografowac cudzych domow... czy polozone na przemian czy prosto bylo zwyczajnie krzywe, linie odbiegaly od prostych bez wiekszego wpatrywania sie i ukladanie na przemian wcale sie nie obronilo pod tym wzgledem - chyba nawet gorzej to wygladalo bo nie dosc ze poziome linie falowaly to jeszcze to przesuniecie wprowadzilo kompletny chaos. My mamy juz odeskowanie i pape, a nasz dekarz szczerze odpowiedzial ze nigdy domina nie kladl (nie chcemy zmieniac go na kogos innego, wolelibysmy zeby skonczyl ten kto zaczal, tym bardziej ze ukladal juz dachy znajomym oraz w naszej rodzinie i jest 100% zadowolenie z jego pracy). Do tego dach jest 4 spadowy z 4 wykuszami wiec dziekuje bardzo. Jestem bardzo, bardzo, bardzo zawiedziona ;( zalezalo nam na tej dachowce, idealnie pasowalaby do reszty elewacji ale niestety nie zaryzykujemy kupna czegos co do konca zycia bedzie klulo nas w oczy Pytanie mam tylko do forumowiczow gdzie produkowany jest premion i czy tez zdarzaja sie rozne kolory dachowek w danej partii? Pozdrawiam :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macek10 17.04.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 witamJestem dekarzem . Układam dachowki juz 13 lat .CREATON DOMINO ostatnio przyjezdza krzywe i wykrecone ze masakra . Nie da sie tego ułozyc bez własnych modyfikacji.Premion trzeba uwazac na glazury czarne po 3-4 latach robią sie białe jak mąka. Producenci maja problem z tym kolorem.Wracajac do domino to nie kupuje sie dachowki na ktora jest duzy popyt , niemcy to wykorzystuja i odkladaja nam bubel , bo polak i tak to kupi.za jakis czas wstawie link do filmiku JAK UŁOZYC KRZYWE DOMINO CREATONA,Przedstawiciel twierdził ze dachowka jest ok , zobaczycie i ocenicie sami, jeden dach tak ułozyłem i powiedziałem sobie dosc juz z CREATONEM Czeka sie długo na dostawy , jak przyjedzie to jeszcze krzywe i wykrecone .POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelWo 20.04.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Ja osobiście nie mam creatona (choć bardzo chciałem) ze względu na duzą powierzchnie dachu ale mój kolega 2 miesiace temu miał położoną creatona domino na dachu o powierzchni 190m2 i wszystko jest ładnie i pieknie. Dodam, że dach robił mu ten sam wykonawca który teraz robi mój dach i on nie narzeka na domino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.04.2014 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Tak to już jest jak dekarz z 13 letnim doświadczeniem przez 4 lata nie ma nic do powiedzenia a dwoma postami o podobnej treści chce zaistnieć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macek10 23.04.2014 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Ja osobiście nie mam creatona (choć bardzo chciałem) ze względu na duzą powierzchnie dachu ale mój kolega 2 miesiace temu miał położoną creatona domino na dachu o powierzchni 190m2 i wszystko jest ładnie i pieknie. Dodam, że dach robił mu ten sam wykonawca który teraz robi mój dach i on nie narzeka na domino. jak tak twierdzisz to wstaw jakies zdjecia dobrej jakosci z tym dachem z domino , chciałbym to zobaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macek10 23.04.2014 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 zarejestrowałem sie 4 lata temu przez przypadek, i tak juz zostało przez te wszystkie lata siedziałem cicho bo byłem zarobiony i nie miałem czasu siedziec na forum , teraz tez go mam mało ale ten ostatni dach z tej dachowki tak mnie zdenerwował ze postanowiłem napisac post .na forum pisza w 90% ludzie niezadowoleni , tych zadowolonych jest tu tylko garsc , człowiek zadowolony z materiału czy ekipy nie bedzie sie tu rozpisywał bo zajmuje sie zyciem,niezadowoleni zas musza gdzies to z siebie wyrzucic i byc moze da to komus cos do mysleniatakze po co od razu taki osąd.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelWo 23.04.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) jak tak twierdzisz to wstaw jakies zdjecia dobrej jakosci z tym dachem z domino , chciałbym to zobaczyc. Jak juz pisałem to nie jest mój dach więc nie mam zdjęć a nie zamierzam jeździc po ludziach i robić zdjęcia ich posesji. Mówie to co przekazał mi mój dekarz i nie wydaje mi sie żeby mnie okłamywał bo jaki miałby w tym sens. BTW czekam na ten film z układania tego krzywego creatona Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez PawelWo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macek10 23.04.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Jak juz pisałem to nie jest mój dach więc nie mam zdjęć a nie zamierzam jeździc po ludziach i robić zdjęcia ich posesji. Mówie to co przekazał mi mój dekarz i nie wydaje mi sie żeby mnie okłamywał bo jaki miałby w tym sens. BTW czekam na ten film z układania tego krzywego creatona nie masz robic zdjecia posesji, tylko dachu z bliska w dobrej jakosci i nie po ludziach ( przecierz pisałes ze to twoj kolega ) cos sie gubisz w wypowiedziach, szkoda pisac film w swoim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelWo 23.04.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Po ludziach, kolegach, znajomych... jak zwał tak zwał. Zrobię te zdjęcia do świętego spokoju ale dopiero za miesiąc bo dopiero wtedy będę w Polsce na urlopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 25.04.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Przede wszystkim robię dachy np. takie jak w załączeniu a doradzam przy okazji. Pozdrawiam. Bardzo ladny jest ten dom i dach na ostatnim zdjeciu ,czy jest to braas smaragd ? w jakim kolorze? Tak sie zastanawiam wlasnie czy nie polozyc u siebie takiej dachowki . Dom mam zaprojektowany w stylu tradycyjno nowoczesnym ,tak bym to okreslila . W projekcie uwzgledniono nam krycie osb i blachodachowke Hera (pisalam o tym na watku blachodachowki),a chcialam na rabek, lecz zapis w warunkach nam nie zezwala. Z drugiej strony dach kryty blacha na rabek podoba mi sie gdy nie ma w nim okien dachowych , a my bedziemy posiadac ich sporo.Czesto te obrobki przy oknach , przy rabku szpeca caly dach . Chyba wolalabym pozostac przy Herze ,choc nie znam jej wad i zalet, biore pod uwage jedynie wyglad dachu. Jest jeszcze mozliwosc wzmocnienia wiezby i krycie dachowka . Wybór firm i produktów jest imponujący, dlatego trudno jest zdecydować się na konkretne rozwiązanie,tak aby forme jej przypasowac do zaprojektowanego domu. Andrzeju cale swoje zycie poswiecasz pasji tworzenia bardzo estetycznych obrazow ,kazdy ''Twoj'' dach jest perfekcyjnie wykonany i typ dachowki rewelacyjnie dopasowany do ksztaltu budynku.Licze na Twoja pomoc w wyborze typu dachowki na moj dach ,zalaczam wizki mojego przyszlego domu Moze Pan MistrzJan doradzi co nieco;) PS Creatona domino juz sobie odpuscilam , wolalabym dachowke barwiona w masie Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez vze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macek10 25.04.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Bardzo ladny jest ten dom i dach na ostatnim zdjeciu ,czy jest to braas smaragd ? w jakim kolorze? Tak sie zastanawiam wlasnie czy nie polozyc u siebie takiej dachowki . Dom mam zaprojektowany w stylu tradycyjno nowoczesnym ,tak bym to okreslila . W projekcie uwzgledniono nam krycie osb i blachodachowke Hera (pisalam o tym na watku blachodachowki),a chcialam na rabek, lecz zapis w warunkach nam nie zezwala. Z drugiej strony dach kryty blacha na rabek podoba mi sie gdy nie ma w nim okien dachowych , a my bedziemy posiadac ich sporo.Czesto te obrobki przy oknach , przy rabku szpeca caly dach . Chyba wolalabym pozostac przy Herze ,choc nie znam jej wad i zalet, biore pod uwage jedynie wyglad dachu. Jest jeszcze mozliwosc wzmocnienia wiezby i krycie dachowka . Wybór firm i produktów jest imponujący, dlatego trudno jest zdecydować się na konkretne rozwiązanie,tak aby forme jej przypasowac do zaprojektowanego domu. Andrzeju cale swoje zycie poswiecasz pasji tworzenia bardzo estetycznych obrazow ,kazdy ''Twoj'' dach jest perfekcyjnie wykonany i typ dachowki rewelacyjnie dopasowany do ksztaltu budynku.Licze na Twoja pomoc w wyborze typu dachowki na moj dach ,zalaczam wizki mojego przyszlego domu [ATTACH=CONFIG]256518[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256521[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256524[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256527[/ATTACH] Moze Pan MistrzJan doradzi co nieco;) PS Creatona domino juz sobie odpuscilam , wolalabym dachowke barwiona w masie pytanie do Jana ale sie wtrace bo mam chwile jesli chodzi o dachowki barwione w masie to nie mamy za duzego wyboru brass TURMALIN , RUBIN 13 , Creaton PREMION Jesli ten dach ma duze połacie to ładnie wyglada tez duza dachowka np Erlus KARAT xxl Ciekawa jest tez forma creaton OPTIMA łupek glazura , pasujaca do wszystkiego pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 26.04.2014 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) pytanie do Jana ale sie wtrace bo mam chwile jesli chodzi o dachowki barwione w masie to nie mamy za duzego wyboru brass TURMALIN , RUBIN 13 , Creaton PREMION Jesli ten dach ma duze połacie to ładnie wyglada tez duza dachowka np Erlus KARAT xxl Ciekawa jest tez forma creaton OPTIMA łupek glazura , pasujaca do wszystkiego pozdr Macek10 dzieki za zainteresowanie.Dach bezokapowy ,bez scianki kolankowej ,ma spadek 30st.dlugosc 1563.5 ,szerokosc w rzucie plaskim 983 Jeden komin dymowy z kominka na dachu ,przy nim 3 lawy kominiarskie I=50cm ,drugi dymowy z kotlowni w ksztalcie rury na tarasie .Uklad polaci wschod -zachod , mysle ,ze nie zzielenieje za szybko, choc w poblizu duzo drzew iglastych Niestety tepak ze mnie i nie umiem przeliczyc ile metrow dachowki potrzebuje.Braas rubin i Erlus karat bardzo podobna do naszego wstepnego zalozenia, czyli blachodachowki Bratex Hery, z tym ze ta nasza ma nizszy profil. Ciekawy i nietypowy jest Braas smaragd glazura krysztal ,ale czy nie bedzie wygladal na moim dachu jak kwiatek przy kozuchu? Podoba mi sie Braas Turmalin i Teviva Cisar ,ale slyszalam ,ze grafit nie jest grafitem tylko brazem .Chcialabym polyskujacy grafit lub czarny cos w kolorze Meyer Holsen Piano graphit lub czarny w polysku ,moze zaryzykowac? Mam utrudnione zadanie gdyz zadnego pokrycia nie moge ogladnac naocznie,dotknac ,przytulic jedynie opieram sie na opiniach forumowiczow,ogladam zdjecia itd.Tu gdzie mieszkam dominuja tradycyjnie gonty . aha..juz sie doczytalam powierzchnia polaci 86.6m kw,czyli 173,2m kw.calosc. Pozdrawiam ewa Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez vze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macek10 27.04.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Macek10 dzieki za zainteresowanie.Dach bezokapowy ,bez scianki kolankowej ,ma spadek 30st.dlugosc 1563.5 ,szerokosc w rzucie plaskim 983 Jeden komin dymowy z kominka na dachu ,przy nim 3 lawy kominiarskie I=50cm ,drugi dymowy z kotlowni w ksztalcie rury na tarasie .Uklad polaci wschod -zachod , mysle ,ze nie zzielenieje za szybko, choc w poblizu duzo drzew iglastych Niestety tepak ze mnie i nie umiem przeliczyc ile metrow dachowki potrzebuje.Braas rubin i Erlus karat bardzo podobna do naszego wstepnego zalozenia, czyli blachodachowki Bratex Hery, z tym ze ta nasza ma nizszy profil. Ciekawy i nietypowy jest Braas smaragd glazura krysztal ,ale czy nie bedzie wygladal na moim dachu jak kwiatek przy kozuchu? Podoba mi sie Braas Turmalin i Teviva Cisar ,ale slyszalam ,ze grafit nie jest grafitem tylko brazem .Chcialabym polyskujacy grafit lub czarny cos w kolorze Meyer Holsen Piano graphit lub czarny w polysku ,moze zaryzykowac? Mam utrudnione zadanie gdyz zadnego pokrycia nie moge ogladnac naocznie,dotknac ,przytulic jedynie opieram sie na opiniach forumowiczow,ogladam zdjecia itd.Tu gdzie mieszkam dominuja tradycyjnie gonty . aha..juz sie doczytalam powierzchnia polaci 86.6m kw,czyli 173,2m kw.calosc. Pozdrawiam ewa witam ten dach bezokapowy i dwuspadowy ładnie bedzie wygladał w płaskiej dachówce lub w blasze na rabek do blachy na rabek trzeba znalezc dobrego blacharza ktory te okna obrobi nie fabrycznymi kołnierzami a zrobi blacharke tak samo jak przy kominie mozna tez na etapie wiezby dachowej krokwie ułozyc tak zeby symetrycznie te okna pasowały do szarek , oczywiscie o ile jest regulacja jak znajde dłuzsza chwile to wstawie jakies zdjecia z plaskiej dachowki narazie takie z optimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macek10 27.04.2014 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Macek10 dzieki za zainteresowanie.Dach bezokapowy ,bez scianki kolankowej ,ma spadek 30st.dlugosc 1563.5 ,szerokosc w rzucie plaskim 983 Jeden komin dymowy z kominka na dachu ,przy nim 3 lawy kominiarskie I=50cm ,drugi dymowy z kotlowni w ksztalcie rury na tarasie .Uklad polaci wschod -zachod , mysle ,ze nie zzielenieje za szybko, choc w poblizu duzo drzew iglastych Niestety tepak ze mnie i nie umiem przeliczyc ile metrow dachowki potrzebuje.Braas rubin i Erlus karat bardzo podobna do naszego wstepnego zalozenia, czyli blachodachowki Bratex Hery, z tym ze ta nasza ma nizszy profil. Ciekawy i nietypowy jest Braas smaragd glazura krysztal ,ale czy nie bedzie wygladal na moim dachu jak kwiatek przy kozuchu? Podoba mi sie Braas Turmalin i Teviva Cisar ,ale slyszalam ,ze grafit nie jest grafitem tylko brazem .Chcialabym polyskujacy grafit lub czarny cos w kolorze Meyer Holsen Piano graphit lub czarny w polysku ,moze zaryzykowac? Mam utrudnione zadanie gdyz zadnego pokrycia nie moge ogladnac naocznie,dotknac ,przytulic jedynie opieram sie na opiniach forumowiczow,ogladam zdjecia itd.Tu gdzie mieszkam dominuja tradycyjnie gonty . aha..juz sie doczytalam powierzchnia polaci 86.6m kw,czyli 173,2m kw.calosc. Pozdrawiam ewa co do meyer holsen piano to bardzo dobra dachowka, godna polecenia ,troszke mniejsza od domino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts