macek10 05.06.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Tak to Smaragd w kolorze tekowym. W rzeczywistości kolor zmienia się wraz z porą dnia (kątem padania promieni słonecznych) przez grafitowy do czarnego i mocno błyszczy. Jeszcze inaczej przy pochmurnym niebie. Właściciele bardzo zadowoleni choć materiał dość drogi. Dach na planie krzyża kosze wykonałem jako imitacje krycia na nokach (nie widać blachy koszowej), dachówka do dachówki dochodzi na styk. Dachówka dość trudna do ułożenia i wymaga idealnego wyprowadzenia połaci oraz bardzo dokładnego rozmierzenia bo cięcia w kalenicy raczej niedopuszczalne a linie skośne muszą grać idealnie. Osobiście polecam bo to jedyna taka dachówka. I jeszcze kilka zdjęć z tej realizacji. Pozdrawiam. Witam panie Andrzeju . Mam pytanie co do spinek do tego smaragda, czy sa jakies zamienniki czy trzeba dawac orginalne? Pytam bo przymierzam sie do takiego dachu z tej dachowki. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.06.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Nie bardzo rozumiem o jakie spinki chodzi? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macek10 09.06.2014 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Nie bardzo rozumiem o jakie spinki chodzi? Pozdrawiam. witam braas w cenniku ma klamra burzowa do dachowki smaragd 1,32zł/szt czy sa tansze ? czy wystarczy na samych wkretach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.06.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Ja montowałem mocując wkrętami co trzeci rząd. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuziaaa 19.08.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Witam,wszystkich Forumowiczów posiadających dach z dachówka Creatona, proszę Was o radę , wykonawca dachu namawiał mnie na pełne deskowanie , przekonując ze to super sprawa , kuny nie wejdą , złodzieje. Itd jednak z mężem doszliśmy do wniosku ze nie jest to konieczne , a teraz zaczynam sie naprawdę bać , bo widzę ze te dachówki z łatwością moj syn zdejmuje, one sie ruszają są niczym nie przymocowane , bez kłopotu mogę dachówki sama ściągnąć ,czy to jest normalne , czy to jest błąd w sztuce? Pozdrawiam zuza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.08.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Jest to normalne bo nie mocuje się wszystkich dachówek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_zendel 01.09.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Witam, na przełomie października i listopada będę kryła dach (190m) na parterówce. Bardzo podoba mi się dachówka Domino Creaton w kolorze nuance kolor łupka albo finesse czarna glazurowana ale po przeczytaniu opini na forum zaczynam mieć wątpliwości, tym bardziej że jest to droga dachówka. Jeden z forumowiczów mówił o dachówce meyer-holsen Piano. Też wygląda fajnie. Czy mógłby ktoś wyjaśnić mi różnicę między tymi dachówkami, polecić która jest lepsza, jakieś doświadczenia z tymi dachówkami. A jeżeli nie dachówka płaska to może polecicie mi jakąś bardziej tradycyjną dachówkę która ma bardzo dobre opinie, jest za rozsądne pieniądze i w miarę nowocześnie wygląda.W grę wchodzą tylko dachówki ceramiczne. Bardzo dziękuję za pomoc:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec1980 17.09.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Witam, Taką dachówkę Creaton Harmonica sprzedaje Budmar w Baranowie, co najlepsze firma twierdzi że wszystko jest w normie. Sami oceńcie czy warto kupić dachówkę tego producenta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickow69 08.10.2014 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 ja mam Creatona i jestem zadowolony, ale to jest kwestia wlasnego podejscia do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.10.2014 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Witam, Taką dachówkę Creaton Harmonica sprzedaje Budmar w Baranowie, co najlepsze firma twierdzi że wszystko jest w normie. Sami oceńcie czy warto kupić dachówkę tego producenta. [ATTACH=CONFIG]280367[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]280368[/ATTACH] Pozdrawiam Na tym dachu faktycznie powierzchnia tej dachówki jakaś nierówna - jednak patrząc na sam dach to może być wina samych dekarzy bo mogli odciać to pofałdowanie wykorzystując taka dachówkę przy kominie ,gdzie widać że jest cięta. Ja mam dachówkę Creatona - i uważam, że jest bardzo ładna, a mam jej ułożone nie mało bo dom, śmietnik i budynek gospodarczy razem ok 400m2 i to prawie wszystkie typy kształtu modelu Viva Neu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziagandzia 10.10.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 dachówka sama w sobie jest bardzo ładna, a to że nie za równo położona to inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickow69 11.10.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 wszystko zależy od spacjalistów którzy układają dach, natomiast creaton to jest bardzo dobra inwestycja, ja też na swoim dachu mam około 350 m2 dachówki i jest cudna oraz profesjonalnie ułożona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziagandzia 22.10.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 bo dobrałeś odpowiedniego fachowca dekarza a czasami z nimi trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elrow23 27.10.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 kwetię nierówno położonej dachówki zdecydowanie kierowałbym w stronę wykonawcy dachu, a nie producenta danej dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziagandzia 28.10.2014 01:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 tak jak mówiłam, odpowiedni specjaliści są w cenie masz super dachówkę, zadbaj żeby położył ją dobry fachowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elrow23 28.11.2014 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 zgadza się - to tak jak by kupić mustanga camaro, a potem szczypać się żeby tą bestię zatankować. szkoda wyłożyć kasę na dachówkę i potem oszczędzić na 'fachowcu', który ci to wszystko spier**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elrow23 28.11.2014 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 a tak przy okazji skoro już jesteśmy w topicu zbiorczym creatona. kilka dni temu widziałem titanię glazurowaną, czarną, KRYSZTAŁOWĄ. nie mogę tego znaleźć nigdzi w necie - ktoś pomoże namierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.12.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 (edytowane) Noblesse glazurowana, czarna, kryształowa( Google = "NOBLESSE" czarna kryształowa glazurowana)To się tak nazywa http://www.twoj-dom.pl/files/CREATON_2014_-_pl.pdf Titania w tym kolorze nie występuje.Miała być w wakacje http://abito.pl/uploadUser/Creaton/titania_noblesse.jpg ale coś nie wyszło , albo jej jeszcze nie ma. Edytowane 1 Grudnia 2014 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickow69 13.12.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 moze bedzie w najblizsze wakacje, to dopiero by bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elrow23 19.12.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 o tak racja. mam to. dzięki! http://www.seeger.pl/wp-content/uploads/2011/02/15_PREMION_NOBLESSE-czarna-kryszta%C5%82owa-glazurowana_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts