kiler 09.02.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Witam. Prosze o dobra rade- zawarlam umowe z Burmistrzem na doprowadzenie kanalizacji do mojego domu okolo 5 lat temu. Wplacilam pieniadze. Kanalizacja zostala doprowadzona do granicy od sasiadki- ktora najpierw podpisala zgode- i juz po wybudowaniu podlacza- wniosla sprzeciw i zasypala studzienke. Obecnie przez 3 lata prosze Burmistrza o podlacz z innej strony- okolo 150 metrow- nie wyraza zgody- twierdzac ze to za drogo i ze zwroci mi pieniadze za ktore mam wybudowac sobie sama przydomowa oczyszczalnie. Czy ma prawo zwrocic mi pieniadze - czy mam prawo i w jaki sposob zadac wybudowania podlacza z innej strony. W umowie nie ma mowy o zwrocie pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian44 11.02.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Nie wiem jak skonstruowana jest umowa . Dobrze jak przejrzałby ją prawnik . Na dziś nie przyjmuj kasy . Rozmowa tylko na piśmie . jest szansa na wybudowanie oczyszczalni ze środkow burmistrza , a Twoja kasa do zwrotu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiler 11.02.2006 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Witam. Pytasz o UMOWE- cytuje- Umowa nr 127/2001 w sprawie kanalizacji sanitarnej wsi spisana w dniu 26.0301. pomiedzy Gmina Miasta reprezentowana przez Burmistrza , Z-ce Burmistrza a mna. 1, w celu wspolinwestowania inwestycji pn.Budowa Kanalizacji Sanitarnejwe wsi; Uczestnik zobowiazuje sie wplacic na konto inwestycyjne Urzedu Miasta za posrednictwem Spolecznego Komitetu Kanalizacji wsi kwote -2.300,00zl termin zakonczenia wplat 2004r.& 2Pozostale srodki niezbedne do realizacji zadania zabezpieczy Zarzad Miasta ze srodkow budzetowych, pozabudzetowych i innych. &3 UM zobowiazuje sie jako iwestor do zapewnienia prawidlowego przygotowania i realizacji zadania a w szczegolnosci do zapewnienia najkorzystniejszej oferty stosownie do przepisow o zamowieniach publicznych oraz do odebrania i rozruchu inwestycji.& 4 Ostateczny zakres rzeczowy i koszty inwestycji okresli UM po wykonaniu czynnosci okreslinych w &3. &5 Wlasciciele dzialek nie beda zadac odszkodowania za szkody powstale w czasie realizacji inwestycji oraz za powstanie sluzebnosci gruntowej z tytulu wybudowania i eksploatacji sieci a Gmina nie bedzie naliczac oplat adiacenckich po wykonaniu kanalizacji. &6 Warunkiem podlaczenia gospodarstwa Uczestnika do kanalizacji wiejsckie jest dokonanie pelnej wplaty. &7 W sprawach nieuregulowanych niniejsza umowa naja zastosowanie przepisy kc. Umowe sporzadzono w 3 jednobrzmiacych egz. i podpisy. Oto cala Umowa. Prosze dalej o rade - jak wyegzekwowac te Umowe od UM. Jaka jest szansa na podlaczenie z innej strony niz od sasiadki. Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocny8 13.02.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Bez sądu się nie da, a i tak wiele lat życia przed Tobą w zakresie uczestnictwa w sporze przed obliczem Temidy. Jak zatrudnisz prawnika to 30 lat będzie z Ciebie żył. Chcesz to zdzwoń 0607729022, podam Ci moją propozycję.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiler 13.02.2006 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 wolalabym bez sadu. Prosze o inne propozycje- dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocny8 14.02.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 zadzwoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts