kiler 09.02.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Witam- mam wielka prosbe- prosze o pomoc.Podpisałam 5 lat temu umowę z Burmistrzem miasta na doprowadzenie kanalizacji do mojego domu. Była to tak zwana kanalizacja społeczna w części finansowana przez UE. Wpłaciłam pieniadze na ten cel- 2,500,00zł.. Kanalizacja została doprowadzona od strony sąsiada, który wyraził na to zgodę. Jednak sasiad sie rozmyślil juz po zrobieniu przyłącza i zasypał studzienkę. Przez 3 lata proszę Burmistrza i wodociągi o zrobienie z innej strony przyłącza- około 150 metrów. Niestety Burmistrz nie wyraza zgody gdyż jak twierdzi wynosi to za drogo , chce zwrocic pieniadze i proponuje wybudowac oczyszczalnię przydomową. Prosze o odpowiedz- czy Burmistrz ma rację ,czy Ja- ządając przyłącza. W umowie nie ma wzmianki o zwrocie pieniedzy. Proszę jeszcze o doradztwo- co mam robić? Jak zmusić Urząd do zrealizowania umowy? Dziękuję- za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts