bonzobudy 09.02.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 WITAM WSZYSTKICH CO TO CZYTAJA . MAM PROBLEM. MOJ DOM STOI W GRANICY Z SASIADA DZIALKA I CHCIALBYM SOBIE MUR OD JEGO STRONY OCIEPLIC I ODNOWIC IZOLACJE OD FUNDAMENTOW. NO I FACET SIE NIE CHCE ZGODZIC. CZY SA NA TO JAKIES PRZEPISY PRAWNE?? ZEBY MNIE WPUSCIL NA SWOJA DZIALKE I POZWOLIL OCIEPLIC FUNDAMENTY I SCIANY. Z GORY DZIEKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.02.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 tylko dogadać się. Bo właściwie chcesz ocieplić jego ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzobudy 09.02.2006 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 TZN JEZELI BUDYNEK STOI W GRANICY MOJEJ I JEGO DZIALKI TO PRZECIEZ NIE JEGO SCIANA TYLKO MOJA BO ON NIE MA NIC DO TEGO BUDYNKU. CZYLI MAM MIEC WILGOC NA SCIANACH?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.02.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 nie krzycz to co po twojej stronie Twoje, co po jego Może weź go na litość albo na .............. gorzałkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 09.02.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 TZN JEZELI BUDYNEK STOI W GRANICY MOJEJ I JEGO DZIALKI TO PRZECIEZ NIE JEGO SCIANA TYLKO MOJA BO ON NIE MA NIC DO TEGO BUDYNKU. CZYLI MAM MIEC WILGOC NA SCIANACH?? właśnie... on nie ma nic do tego budynku i wszytsko mu jedno, czy ma wilgoć na ścianach za to Ty nie masz nic do jego działki jeśli chcesz by jej kawałek przeznaczył na cele ocieplenia Twojego budynku, to najlepiej zaproponuj, że mu za to zapłacisz - powinien się zgodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 09.02.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Czyja ziemia, tego budynek (a sciślej w przypadku "twojej i sąsiada ściany" styropian lub wełna z ocieplenia). Niestety, chcąc ocieplić ścianę inwestujesz na jego własności (działce) i musisz mieć zgodę sąsiada. Gdybyś chciała tylko np. oczyścić czy pomalować ścianę, to nie musiałabyś zabiegać o sąsiedzką "łaskę", nawet przy jego oporze można na drodze prawnej wymusić wejście na jego działkę (choć czasami warto drobnymi kroczkami, ale po dobroci). W przypadku ocieplenia domu w "ostrej granicy" juz nie da się niczego wymusić.A teraz pozostaje ci jedno: nie zadrażniać, dogadać się dostępnymi metodami i przy użyciu takichże środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzobudy 09.02.2006 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 dzieki wielkie za porady, szkoda ze nie ma przepisu prawnego na to, musze z nim pogadac, gorzalka nie wchodzi w gre bo chlop nie pije. moze kase bedzie chcial. dzieki wielkie i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts