Yossarian 09.02.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Czy ktos z was moze sie orientuje, czy ktorykolwiek z bankow oferuje kredyt w jenach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 09.02.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 O, widzę, że też Cię kuszą zerowe stopy referencyjne? Obawiam się, że w Polsce nic z tego - ja wzięłam ostatecznie w CHF. Ale gdybyś się dowiedział o takim produkcie - daj znać, chętnie zrefinansuję kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 12.03.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Coś słyszałem, że w Nordei mają, ale pewien nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 14.03.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Coś słyszałem, że w Nordei mają, ale pewien nie jestem to źle słyszałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.03.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Na apartament pod wynajem, na duży dom, na zakup lub remont zabytkowego pałacyku – takie są najczęstsze mieszkaniowe potrzeby bogatych klientów banków, finansowane kredytami hipotecznymi. Pożyczają niebagatelne kwoty – zdarza się, że przekraczają one milion złotych. I nic dziwnego. Naprawdę luksusowe lokalizacje są – zwłaszcza w stolicy – bardzo drogie. W czerwcu padł w niej kolejny rekord. Lokale na najwyższych piętrach apartamentowca przy skrzyżowaniu ul. Dobrej i Lipowej, w pobliżu nowej Biblioteki Uniwersyteckiej, osiągnęły cenę 16 tys. zł za mkw. Na dodatek, bez podłóg i białego montażu. Tymczasem już powstają kolejne budynki, w których ceny przekroczą zapewne 20 tys. zł za mkw.Kredyty hipoteczne są obecnie dla banków priorytetem. To najszybciej „puchnąca” przegródka w ich portfelach. Tylko w ciągu pierwszych pięciu miesięcy 2005 r. powiększyła się o 22 procent. Na dodatek, hipoteka jest doskonałym zabezpieczeniem, a spłacający ją przez wiele lat klienci – to doskonali odbiorcy innych produktów bankowych. Nic dziwnego, że banki starają się przyciągnąć jak najwięcej chętnych, stosując chwytliwe promocje, obniżając oprocentowanie i prowizje, przyspieszając procedury, zwiększając dostępność kredytów.Jeżeli ich wysokość przekracza 1 mln zł, można już liczyć na wiele. Na przykład bank, który oferuje tylko kredyty w złotych, zgodzi się i na franki szwajcarskie. W BPH klientom private i personal banking oferowany jest specjalnie dla nich przygotowany kredyt w funtach brytyjskich. Zaś BRE Bank, który obsługuje wyłącznie zamożnych (typową działalność detaliczną prowadzą MultiBank i mBank), zaproponuje im nawet pożyczki w jenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts