Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sąsiad chodzi jak hipopotam :)

anouk

Recommended Posts

Szczerze mówiąc troche się wstydzę, bo jeszcze go nie widziałam na oczy.

"Dziendobry, jestem sasiadką z piętra niżej, czy mógłby pan ciszej chodzić? " :)

nie miej skrupulow, idz i mow, co uwazasz.

Też uważam, że trzeba ludziom zwracać uwagę, że nie mieszkają sami. Niektórzy mają ciężki chód, chodzą po domu boso i rąbią piętami aż huczy.

Masz 50% szansy, że to normalny człowiek i zwyczajnie - zacznie bardziej zwracać na to uwagę. Zaproś go do siebie a sama zademonstruj mu jak słychać takie tupanie.

Uważam, że warto walczyć o spokój i ciszę w domu. Jest to typowy problem psychoakustyczny, który może doprowadzić człowieka do obłędu. A nie ma na świecie takiej izolacji akustycznej, która chroniłaby "wrażliwców" przed tupaniem.

dzióbek, aż poczerwieniałam jak poczytałam Twój post...ale chyba się nie znamy, moi byli sąsiedzi nie mają internetu. Cóż za ulga że nie mieszkam tam od 1,5 roku - dopiero teraz rozumiem ich niektóre spojrzenia 8) i że słychać nie tylko z góry na dół, ale i z dołu do góry, szczególnie nocą, różne odgłosy :lol:

W blokach zeczywiscie slychac jak nad toba chodza najlepiej jesli ma sie gruba wykladzine ona rzeczywiscie wycisza .Co do psow napewno niektore do cichych nie naleza ale dobrze ze nie mam takiej sasiadki jak Zielonooka bo swiat nalezy nie tylko do osob ktore lubia tylko siebie .

Dobrze ze ja mam sasiadow na poziomie :D :D :D

dzióbek, aż poczerwieniałam jak poczytałam Twój post...ale chyba się nie znamy, moi byli sąsiedzi nie mają internetu. Cóż za ulga że nie mieszkam tam od 1,5 roku - dopiero teraz rozumiem ich niektóre spojrzenia 8) i że słychać nie tylko z góry na dół, ale i z dołu do góry, szczególnie nocą, różne odgłosy :lol:

OJ SŁYCHAĆ, SŁYCHAĆ..... :oops: :oops:

A ja bym chcial mieć takich sąsiadów ja zielonooka :wink:

PS. Za każdym razem jak mnie budzi o 6tej rano wyciem i szczekaniem pies z parteru, to mam wtedy ochotę go zamordować. Często pracuję do 2-3 w nocy i godzina 6ta to jest dla mnie środek snu.

Ale ona jest juz przewrazliwiona tyle postow ze nielubi psow ze az niemilo czytac .