Heath 10.02.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Witam,w styczniu zakończyłem oszczędzanie w ramach Kasy Mieszkaniowej (PKO SA). Złożyłem wniosek o wycofanie wkładu, ale bank ma termin 3 miesiące na przelanie forsy na konto. Pani w banku poradziła żeby napisać podanie, to przeleją wcześniej. Mam zamiar dodatkowo zaciągnąć kredyt kontraktowy, co powinno przyśpieszyć zwrot, ale nie wiem ile trwa przyznanie go (wpisy do KW itd). Jak to wygląda w praktyce? Czy udało wam się odzyskać pieniądze przed upływem 3ech mies? Za 1,5 mies. rusza budowa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skromny 22.02.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 WitamJa zlozylem takie pisemko i przelali mi w ciagu miesiaca. Kaske z kredytu kontraktowego mialem w ciagu 2 miesiecy od zlozenia wniosku bez zadnych dodatkowych pisemek. (pekao sa) pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 22.02.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Dyspozycje wycofania wkładu wraz z prośbą o przyspieszenie wypłaty umotywowaną przerwaną budową, złozyłem 2 stycznia. Kasę otrzymałem 17 stycznia. Z kredytu zrezygnowałem. PS. Z tego co tu czytałem, to chęć wzięcia kredytu kontaktowego wydłuża, a nie skróca okres oczekiwania na wypłatę środków. Czytałem na tym forum, jak komuś wypłacono jego kasę po prawie 4 miesiącach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 26.02.2006 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 A jezeli zdecyduję się na kredyt kontraktowy z wpisem na hipotekę, to czy wystarczy w banku że pokażę tylko wniosek o wpis (z sądu), czy bank czeka aż zostanie ustanowiona hipoteka? Troszkę mi się śpieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 27.02.2006 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Ha!!!! kasiora wpłynęło po trzech dniach od złożenia podania Czy ktoś się orientuje jak z tym wpisem na hipotekę? Dodam że chodzi tu o kwotę ok 50 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts