Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kochamy reklamy ???? ;)

zielonooka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I jeszcze jedno - nie znoszę brudnych kibli w spotach :evil: .

Ale jestem na "nie" dzisiaj ;)

a lubisz te reklame kostki kibelkowej w ktorej facet otwiera drzwi i zalewa go wodospad wody? :lol:

Kto to u licha wymyslil?!?!?!?!? niby ma sybmbolizowac swiezosc wodospadu (tak sie domyslam) ale mi sie eweidentnie kojarzy z woda z kibla...blech :-? :lol:

Pamiętam nazwę preparatu ale szczegółów reklamy już nie .Ale z czasów prehistorycznych pamiętam reklamę zestawu TV satelitarnej . A leciało to tak jakoś - ktoś kogoś pytał- widzisz ? nie widzę ! i nie zobaczysz , dopóki nie kupisz zestawu TV satelitarnej firmy Arcon . Ciekawe czy ta firma nadal działa ?

Pozdrowionka :)

Pamiętam nazwę preparatu ale szczegółów reklamy już nie .Ale z czasów prehistorycznych pamiętam reklamę zestawu TV satelitarnej . A leciało to tak jakoś - ktoś kogoś pytał- widzisz ? nie widzę ! i nie zobaczysz , dopóki nie kupisz zestawu TV satelitarnej firmy Arcon . Ciekawe czy ta firma nadal działa ?

Pozdrowionka :)

Pan Stefan Friedman (chyba tak sie pisze jego nazwisko) mowil ze sie nie zobaczy :wink:

A czy pamiętacie pierwsze reklamy, jakie pojawiły się w telewizji? Jednym z pierwszych produktów był "Prusakolep". Pamiętacie?

Była jeszcze dłuuga, masakryczna reklama kosmetyków męskich z nazwami pochodzącymi od męskich kapeluszy (Stetson, Borsalino, Panama itp ;)) Był w niej najgorszy rodzaj facetów - czyli faceci umalowani :evil:

Ciekawe, czy ją pamiętacie ;)?

TV raczej nie oglądam, chociaż prawie non stop mam włączone TVN24 (lubie wiedzieć co się dzieje). Ale tam reklam jest nie wiele i sa raczej dość specyficzne.

Dostawałem kiedyś mailem od znajomych, wiele fajnych reklam. Były to bez wyjątku reklamy zagraniczne, nie do zobaczenia w polskiej TV. Szczególnie utkwiła mi w pamięci seria z jakimiś dropsami. Jedną reklamę z tej serii opisze:

Górską drogą jedzie furgonetką młody chłopak. W tym samym czasie z przeciwnej strony biegnie sobie człowiek w sportowym stroju (facet w średnim wieku). Gość uprawiajacy jogging dobiega do swojego Porsche i opiera o niego ręce, ciężko przy tym dysząc. Widzi to, dojeżdzający akurat do niego, kierowca furgonetki. Zatrzymuje się, łyka dropsa i wychodzi z furgonetki. Podchodzi do gościa z samochodem, staje obok niego, opiera tak jak on ręce o samochód i spycha go w przepaść. Koniec reklamy. :lol:

a pamiętacie reklamę Corega - Tabs - to coś dla sztucznoszczękowców było

zielonooka

a wkrętki pamiętam - wymioty na sam widok reklamy, coś podobnego teraz się dzieje z tłustymi włosami ..........bleeeeeeee

reklamy działają na mnie odwrotnie od zmierzonego efektu przez ich producentów i "właścicieli" produktów

..

OK - ja mam do tego podejście bardziej "doświadczalne" . Oglądam reklamy głównie te, które mnei osobiście interesują - np. te które badałam albo badam..

Kiedyś też to robiłem. Choć wydaje mi się, że z przeciwnej strony barykady co Ty. Badałem (na UW) mechanizmy manipulacji zawarte w reklamach, ale nie po to by je doskonalić, lecz po to, aby można się było przed nimi bronić (przede wszystkim dzieci), wprowadzając np. stosowne zapisy prawne. Mimo, że znam chyba wszystkie sztuczki, nie przeszkadza mi to w "łapaniu się" na takie Mumio na przykład :lol: