Nefer 11.02.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 a ja się zakochuję w samochodach z reklam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 11.02.2006 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 I jeszcze jedno - nie znoszę brudnych kibli w spotach . Ale jestem na "nie" dzisiaj a lubisz te reklame kostki kibelkowej w ktorej facet otwiera drzwi i zalewa go wodospad wody? Kto to u licha wymyslil?!?!?!?!? niby ma sybmbolizowac swiezosc wodospadu (tak sie domyslam) ale mi sie eweidentnie kojarzy z woda z kibla...blech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.02.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Dobrze ze zaprzestali juz (chyba) prania po pol koszuli w roznych proszkach, ze o myciu polowy glowy nie wspomne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 11.02.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Ale przyznajcie,że reklamy działają jak magnez na dzieci.Pamiętam,że moje maluchy szóstym zmysłem wyłapywały kiedy "lecą " i gapiły się jak zahipnotyzowane Trzeba było prawie siłą odciągać Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 12.02.2006 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 A czy pamiętacie pierwsze reklamy, jakie pojawiły się w telewizji? Jednym z pierwszych produktów był "Prusakolep". Pamiętacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 12.02.2006 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Pamiętam nazwę preparatu ale szczegółów reklamy już nie .Ale z czasów prehistorycznych pamiętam reklamę zestawu TV satelitarnej . A leciało to tak jakoś - ktoś kogoś pytał- widzisz ? nie widzę ! i nie zobaczysz , dopóki nie kupisz zestawu TV satelitarnej firmy Arcon . Ciekawe czy ta firma nadal działa ? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.02.2006 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 A reklamę wózków widłowych ktoś pamięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 12.02.2006 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Pamiętam nazwę preparatu ale szczegółów reklamy już nie .Ale z czasów prehistorycznych pamiętam reklamę zestawu TV satelitarnej . A leciało to tak jakoś - ktoś kogoś pytał- widzisz ? nie widzę ! i nie zobaczysz , dopóki nie kupisz zestawu TV satelitarnej firmy Arcon . Ciekawe czy ta firma nadal działa ? Pozdrowionka Pan Stefan Friedman (chyba tak sie pisze jego nazwisko) mowil ze sie nie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.02.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 A czy pamiętacie pierwsze reklamy, jakie pojawiły się w telewizji? Jednym z pierwszych produktów był "Prusakolep". Pamiętacie? Była jeszcze dłuuga, masakryczna reklama kosmetyków męskich z nazwami pochodzącymi od męskich kapeluszy (Stetson, Borsalino, Panama itp ) Był w niej najgorszy rodzaj facetów - czyli faceci umalowani Ciekawe, czy ją pamiętacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 12.02.2006 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Nie ale pamietam takie cos z koza na sznurku a facet chyba komputer na bazarze kupowal, cos mi sie majaczy tekst handlarki : "odkroic czy w calosci?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 12.02.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 TV raczej nie oglądam, chociaż prawie non stop mam włączone TVN24 (lubie wiedzieć co się dzieje). Ale tam reklam jest nie wiele i sa raczej dość specyficzne. Dostawałem kiedyś mailem od znajomych, wiele fajnych reklam. Były to bez wyjątku reklamy zagraniczne, nie do zobaczenia w polskiej TV. Szczególnie utkwiła mi w pamięci seria z jakimiś dropsami. Jedną reklamę z tej serii opisze: Górską drogą jedzie furgonetką młody chłopak. W tym samym czasie z przeciwnej strony biegnie sobie człowiek w sportowym stroju (facet w średnim wieku). Gość uprawiajacy jogging dobiega do swojego Porsche i opiera o niego ręce, ciężko przy tym dysząc. Widzi to, dojeżdzający akurat do niego, kierowca furgonetki. Zatrzymuje się, łyka dropsa i wychodzi z furgonetki. Podchodzi do gościa z samochodem, staje obok niego, opiera tak jak on ręce o samochód i spycha go w przepaść. Koniec reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 12.02.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Też widziałam tą reklamę .Świetna! A pamiętacie tekst z reklamy jakiejś margaryny-chyba Ramy A ŁYŻKA NA TO NIEMOŻLIWE Do dzisiaj to dyżurny tekst wśród naszych znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.02.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Dostawałem kiedyś mailem od znajomych, wiele fajnych reklam. Były to bez wyjątku reklamy zagraniczne, nie do zobaczenia w polskiej TV. Nawet w zagranicznej TV ich nie zobaczysz. To typowe reklamy internetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 12.02.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Też widziałam tą reklamę .Świetna! A pamiętacie tekst z reklamy jakiejś margaryny-chyba Ramy A ŁYŻKA NA TO NIEMOŻLIWE Do dzisiaj to dyżurny tekst wśród naszych znajomych A świstak siedzi i zawija je w te sreberka Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 12.02.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Mnie się podoba reklama piwa dla orłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 12.02.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 a pamiętacie reklamę Corega - Tabs - to coś dla sztucznoszczękowców było zielonookaa wkrętki pamiętam - wymioty na sam widok reklamy, coś podobnego teraz się dzieje z tłustymi włosami ..........bleeeeeeee reklamy działają na mnie odwrotnie od zmierzonego efektu przez ich producentów i "właścicieli" produktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 12.02.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 .. OK - ja mam do tego podejście bardziej "doświadczalne" . Oglądam reklamy głównie te, które mnei osobiście interesują - np. te które badałam albo badam.. Kiedyś też to robiłem. Choć wydaje mi się, że z przeciwnej strony barykady co Ty. Badałem (na UW) mechanizmy manipulacji zawarte w reklamach, ale nie po to by je doskonalić, lecz po to, aby można się było przed nimi bronić (przede wszystkim dzieci), wprowadzając np. stosowne zapisy prawne. Mimo, że znam chyba wszystkie sztuczki, nie przeszkadza mi to w "łapaniu się" na takie Mumio na przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.02.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 A reklamę wózków widłowych ktoś pamięta? ja była jeszcze jedna reklama w tym czasie - wełny chyba, kto pamieta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.02.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 A purokolor ? Co to bylo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 13.02.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 A propos reklam - ta jest śliczna - z głośnikami NIebawem mam nadzieję pojawi się też reklama Peugeota, która zrobi duużo bałaganu..http://84.40.3.164/ Ta reklama jest reeeeeeeeeeeeeeewalacyjna Tylko, że to jest o Hondzie Civic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts