Maxtorka 13.02.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 A taką pamiętacie ?Stacja benzynowa , podjeżdża młodzieniec jakimś rzęchem i starszy pan niezłą furką . Chłopak podchodzi do samochodu starszego , zaczyna nim kołysać i rzuca - " trzeba mieć fantazję dziadku " , na co pan starszy coś chyba robi ( niestety nie pamiętam dokładnie ) i odpowiada - " trzeba mieć fantazję i pieniądze synku " . Dla mnie bomba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 13.02.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Jeszcze lubię tę reklamę Mentosa z jeżdżacymi na kosiarkach owacach. Po prostu cudo. W ogóle bardzo lubię reklamy Mentosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.02.2006 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ta reklama Hondy .... boska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 13.02.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ta reklama Hondy przypomina mi taki filmik, który swego czasu krążył po sieci - facet naśladuje różne typy motocykli i najlepsza w jego wykonaniu był motor Hondy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 13.02.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Pasjonuję się oglądniem kobiet - sirotek, co to za tragedię życiową uznają niemożność wywabiania plam z mężowskich koszul. A tu zjawia się hiroł z Vanishem , a pani w pełnej szczęśliwości z maślanką w oczach i miękkimi kolanami , gotowa po rencach całować.. Sie wzruszyłam na samą myśl. Hitem był swego daawnego czasu blok reklamowy masy dla zębów klejenia do podniebienia. Brrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 13.02.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Hitem był swego daawnego czasu blok reklamowy masy dla zębów klejenia do podniebienia. Brrr. I jeszcze jedna dla tych co ząbkowali po raz trzeci - Z siłą wodospadu czyści COREGA TABS nawet najstarsze osady ! A fe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 13.02.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Zaskoczyliście mnie znajomością pionierskich reklam w polskiej telewizji. Ciekawi mnie czy reklamowane wówczas produkty dotrwały do naszych czasów? Jeśli nie ostały się produkty (z prostej przyczyny rozwoju technicznego), to może chociaż produkujące/sprzedające to firmy istnieja do dzisiaj? Może wypowiedający się tutaj badacze rynku reklam coś o tym wiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 13.02.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Jeszcze lubię tę reklamę Mentosa z jeżdżacymi na kosiarkach owacach. Po prostu cudo. W ogóle bardzo lubię reklamy Mentosa no wlasnie tą reklamę tez dodam do swoich ulubionych.Jest Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 13.02.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ciekawi mnie czy reklamowane wówczas produkty dotrwały do naszych czasów? Jeśli nie ostały się produkty (z prostej przyczyny rozwoju technicznego), to może chociaż produkujące/sprzedające to firmy istnieja do dzisiaj? Może wypowiedający się tutaj badacze rynku reklam coś o tym wiedzą? Wystarczy trochę poGoogle'ać, aby przekonać się, że po firmie Grandpol (tej od Prusakolepu) ślad chyba wszelki zaginął. Hmmm, jakież to swoją drogą pomocne narzędzie.. aż dziw bierze, jak się kiedyś można było bez tego obejść w jakichkolwiek badaniach socjologicznych. Ale o dziwo pamięć o tej reklamie jest bardzo żywa - przewija się przez wiele forów dyskusyjnych a nawet znajduje się na wysokich miejscach rankingów stron poświęconych reklamie . A tak apropos to niektóre produkty (niestety nie marki, choć już wtedy były i takie wyróżniki) i usługi przetrwały od czasów starożytnych - już wtedy reklamowano je na murach i przez specjalnie wynajmowanych nawoływaczy (od nich wzięła się zresztą sama nazwy reklamy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 13.02.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 celem każdej reklamy jest jej zapamiętanie, skojarzenie z czynnością życia codziennego etc, nie ma zmusic nas do zakupu ale do z góry okreśłonej czynności Słynna reklama skrętka .. zadne z was nie pamięta nazwy leku jaki reklamował ten spot ale ......... jak piecze i boli (skojarzenie z wkrętkiem ) idzie do apteki i prosi coś na grzybka na paznakciach a Pani farmaceutka która dostała granty od firmy farmaceutycznej sprzedaje ten właśnie lek - w tym przypadku nie macie znac nazwy leku ale reakcją zwrotną jest wizyta w aptece. Kochani , a zastanowiliście się dlaczego nasze reklamy są w większej części takie kiepskie ?reklamy są realizowane w taki sposób aby były zrozumiane przez większą czesć odbiorców ... im poziom intelektualny odbiorcy masowego niższy tym reklama ........ - niestetyZauważcie jak różnią się międzysobą reklamy np SAAB 95 a reklama proszku do prania Dobry spot reklamowy to sztuka i niejednokrotnie wielcy rezyserowie zajmuja sie ich realizacją a w Polsce ...... jakby Polański zrobił reklamę byłby zmieszany z błotem przez światek artystyczny stolycy ( bez obrazy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 13.02.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 a tak na marginesie ... jak reklama pływa na nasze zycie Sex jest jak nokia (connecting people), sex jest jak nike (just do it), sex jest jak coca-cola (enjoy !) Sex jest jak pepsi (ask for more) sex jest jak samsung (everybody is invited)!!! Sex jest jak peugeot (zaprojektowany by cieszyc) sex jest jak tpsa (laczy nas coraz wiecej) sex jest jak philips (lets make things better) sex jest jak plus (zmieniamy swiat na plus) sex jest jak era (taaaak, taaaaakkk......) Sex jest jak jogobella (rozkosz extra dużego...) Sex jest jak prusakolep (kusi, wabi, neci) sex jest jak o.b. (ok) sex jest jak redbull (dodaje skrzydeł) sex jest jak milka (daj się skusić) sex jest jak mars (krzepi) sex jest jak snickers (na co czekasz?) Sex jest jak guma orbit (zmniejsza ph w ustach sex jest jak margaryna kasia (pieczenie to tyle radości sex jest jak bmw (radość z jazdy) sex jest jak chupa chups (musisz je lizać!) Sex jest jak kurs nurkowania jednego z poznańskich klubów nurkowych (wejdź głębiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.02.2006 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 rezi z tworzeniem reklamy tez jest tak ze jest ona zalezna od producenta ktory zleca dana kampanie reklamowa agencji i bardzo czesto ma albo mala wyobraznie albo brak odwagi na jakas naparwde ciekawa i inteligentna reklame, zwykle chce łopatologicznie , bezpiecznie i nudno (patrz reklamy proszkow ktore juz same z siebie nie sa wdziecznym tematem do reklamowania) i powielaja stare schematy lub z oszczednosci "zpolszczaja" stare reklamy zagranicznepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 13.02.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 rezi z tworzeniem reklamy tez jest tak ze jest ona zalezna od producenta ktory zleca dana kampanie reklamowa agencji i bardzo czesto ma albo mala wyobraznie albo brak odwagi na jakas naparwde ciekawa i inteligentna reklame, zwykle chce łopatologicznie , bezpiecznie i nudno (patrz reklamy proszkow ktore juz same z siebie nie sa wdziecznym tematem do reklamowania) i powielaja stare schematy lub z oszczednosci "zpolszczaja" stare reklamy zagraniczne pozdrawiam niezgodzę się era klientów idących na łatwiznę mineła ........ era dyletanckich agencji reklamowych tworzonych przez nadętych byłych kreatywnych z byłych agencji którym cos kiedyś przez przypadek wyszło, handlowców otwierających agencję reklamową , pociotków mających kumpli w działach marketingu ... trwa nadal polskich twórcó reklam medialnych jest kilku - reszta to agencji szukających inspiracji w reklamach z całego świata ( czyli tzw polski copy writer) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jędrzej 15.02.2006 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Reklam raczej nie oglądam, bo nie mam TV, ale niektóre bywają fajne (i raczej te polskie akurat). Pdobała mi się reklama piwa:Trzech piłkarzy amatorów siedzi na ławce i pije piwko. Po chwili, rzucają piłkę w błoto i sami się w nim taplają.Drugie ujęcie: utaplany piłkarz wraca do domu i w progu mówi do żony: "trzy strzeliłem"...po prostu majstersztyk. Fakt, że pewnie obejrzana setny raz może wkurzyć, ale mi to nie grozi. Zdecydowanie irytują mnie niemieckie reklamy dubbingowane - koszmar.Z drugiej strony czasem można sobie z nich trochę pokpić dla poprawy humoru. Głównie słucham reklam radiowych - i tu niestety mamy więcej knotów niż czegoś sensownego.Ostatnio leci taka koszmarna reklama jakiegoś syropu: "...może twoje dziecko ma pięć lat, może dziewięć? Ból gardła trudno nieść dziecku i tobie..." - głos lektorki to poprostu horror. Jak tak czasem oglądam i słucham, to przychodzą mi do głowy różne ciekawe scenariusze, ale myślę że większość reklam to podręcznikowa sztampa - nie muszą mieć sensu ani polotu, muszą dotrzeć przez oczy i uszy prosto do mózgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jędrzej 15.02.2006 01:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 A taką reklamę widzieliście: Akwizytor wpada do domu z odplamiaczem (wkłada nogę między drzwi bo kobitka nie chce go początkowo wpuścić). Potem standardowo, mimo protestów plami białą koszulę jakimś olejem... wtedy wchodzi mąż kobitki i widząc aferę (żona ryczy na faceta, że co on sobie k... wyobraża) zaczyna tłuc gościa, krew tryska, wszystko plami - masakra.Karetka odwozi gościa, zapada pytająca cisza i wtedy z torby akwizytora, która została na podłodze, żona wyjmuje odplamiacz, robi szybkie pranie i wszystkie plamy znikają... wszystkie? plama z oleju nie! Widzieliście końcówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 15.02.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Dzisiaj widziałam nową reklamę ''sami swoi'' z Michałem Wiśniewskim - OHYDA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 15.02.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 OHYDA! Nic daodac nic ując!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 15.02.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 obrzydzenie mnie ogarnia jak widze reklamę Domestosa-chyba i te paskudne ,ohydne śliniące sie stwory , ociekają jakąś śliną czy czymś równie ohydnym.....brrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 15.02.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Tylko jedn reklama zrobiła na mnie ogromne wrażenie,tak ogromne że jak słyszę że leci jestem gotowa połamać nogi ,tak prędziutko zasuwam do tv.To reklama pewnej kawy,teraz leci już żadko ale kiedyś leciała przed każdym programem "Tańca z gwiazdami".Ale to coś tej reklamy to piosenka i facet który ją śpiewa.Ściągnęłam nawet sobie tą reklamę i oglądam,oglądam,oglądam... postaram się wkleić linka na stronkę gdzie można zobaczyć tę reklamę,trzeba kliknąć w prawy górny róg "pobierz reklamę"http://www.cafe.elite.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.02.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Kasiorku - to ta reklama o kawie Pedros tak? Ja za każdym razem jak puszczają ją w radio to śpiewam to z tym facetem - jakoś tak mi wpadła w ucho ta piosenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts