jimmy123 10.02.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Czy do pieca dwufunkcyjnego Vaillant mozna podłączyć zasobnik na ciepłą wodę? Mam taka sytuacje że najlepiej pasowałby mi teraz piec dwufunkcyjny do mieszkania na poddaszu 85m.a za jakis czas chciałbym podłączyć "dół" 115 m i mysle że na dwie łazienki i na dwie kuchnie ten piec moze nie dać rady nagrzać ciepłej wody.Czy mozliwe jest przerobienie takiego pieca na jednofunkcyjny z zasobnikiem?Czy jest to możliwe i opłacalne? Pomocy w we wtorek przychodzi fachowiec montowac piec i musze sie zdecydowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 10.02.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Z tym pytaniem musisz zwrócić się do producenta, bo podejrzewam, że samo nagrzanie wody do zasobnika piecem dwufunkcyjnym to nie problem, tylko czy da się podłączyć elektronikę sterujcą zasobnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 10.02.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Da sie to zrobić, ale to wymaga zamontowania mocnej pompy , czujnika i troszkę wprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimmy123 10.02.2006 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Czyli pewnie da sie to zrobić ale koszty pewnie beda spore Także może odrazu zamontowac jednofunkcyjny z zasobnikiem?Suma sumarum pewnie wyjdzie to samo. Myśle o Vaillancie a moze Wolf?Może polecicie jakis piec jednofunkcyjny z zasobnikiem Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 10.02.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Ja polecam viessmann'a. Generalnie kup 1 funkcyjny lub 2 funkcyjny z wbudowanym zasobnikiem i masz potem spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 11.02.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Ja natomiast polecam Vaillanta z zasobnikiem i dla komfortu cyrkulację cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 13.02.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ja mam Ulricha 2-funkcyjnego, ale sam producent dopuszcza zasobnik. Po prostu nie podłącza się rury do grzania ciepłej wody i trzeba jeszcze zamontować zawór trójdrożny z kostką do podłączenia do zasobnika, tyle że koszt tego ok 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 13.02.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 A ja polecam Termeta (chociaż nic z tego nie mam ) A na poważnie to zdaje się galmet (http://www.galmet.com.pl) ma zasobniki przystosowane do pracy z kotłami dwufunkcyjnymi. Przynajmniej są tanie (połowa ceny "firmowych"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts