Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

M 07 wdzięczny - kto buduje

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Czesc

Przymierzam sie do budowy domu. I padło na projekt M07 Wdzieczny.Uważam, że jest to niezwykle ciekawy projekt ze wzgledu na swoją orginalność. :lol: Ma bardzo ciekawy rozkład pomieszczeń. Choć nie ukrywam ze chcę wprowadzić kilka zmian:

1. W miejscu gdzie jest gabinet zrobić sypialnie.

2. Z garażu zrobić gabinet - robię garaż wolnostojący.

3. Przedsionek zmniejszyć z 7 m2 do 4,5 m2 a pozostałą przestrzeń wykorzystać na toalete z wyjsciem z salonu (taka góra 1,5m2 dla gosci)

4. Gabinet który wyjdzie z garażu troche zmniejszyć na rzecz pomieszczenia gospodarczego. A pomieszczenie gosp. w projekcie zmniejszyć tak aby powiekszyć łazienkę

Dość sporo tych zmian - nie do końca wiem czy możliwych do zrealizowania.

Dlatego też szukam osób które mogą coś na temat tego domku powiedzieć!

A już rarytasem będzie jak znajdę osobę która buduje taki domek w wielkopolsce. Jeżeli znajde to przyjeżdzam z niewilkim szampanem.

POZDRAWIAM

LICZE NA UDZIAŁ W DYSKUSJI

M07 Wdzieczny.

Buduje sie pod Poznaniem w miejscowości Rosnówko. Mam juz złożone dokument. Wiec rozpoczołem wojne z Urzędami... :evil:

Początkowo myślałem nad projektem Gardenia z Archipelagu ale przystanę przy M07.

Zamierzam rozpocząć budowe w sierpniu i zakończyć na stanie surowym otwartym.

Wiec fajnie było by obejrzeć taki domek w rzeczywistosci. Ale to sie chyba nie uda, bo jak ktoś zauważył jest to w miare nowy projekt.

Aha. :roll: SŁUPY na poddaszu. Mi one nie przeszkadzają. Ja przeznaczam góre dla dzieci wiec badą miały co na nich wieszać. Wiadomo jak to dzieciaki. A i dodadza troche uroku. Byłem na poddaszu które miało podobne słupy i wyglądało to super. I tak zrasztą nikt na srodku pokoju nic nie stawia wiec w czym miały by one przeszkadzać.

Pozdrawiam

• 7 months później...

Witam !

Dołączam do klubu fanów "Wdzięcznego".Mam zamiar rozpocząć budowę tego domu wiosną przyszłego roku.Mam już pozwolenie na budowę.

Oto kilka moich zmian w projekcie:

-oczywiście likwidacja "wolego oczka" ( w zamian okna połaciowe )

-likwidacja okna w tzw.garderobie i jednego okna w garażu

-likwidacja ściany pomiędzy kuchnią a pokojem ( kuchnia otwarta )

Co do słupów w pokojach na górze to chyba nie powinny być kłopotliwe.

Jeden pokój będzie dla dziecka a więc słup będzie poniekąd obiektem, na którym można powiesić różne rzeczy.Dwa pozostałe pokoje służą głównie do spania więc słupy nie przeszkadzają , no chyba, że ktoś lunatykuje.

Może ktoś ma jakieś ciekawe pomysły ?

• 1 month później...
  • 1 month później...

W najnowszym numerze muratora mamy rzut 3D własnie tego pięknego domku. mozna sobie pospacerować i rzucic okiem na wnetrze. Dostępna jest wersja w lustrzanym odbiciu. Proszę o opinie na temat Wdziecznego ipropozycje wprowadzenia jakichkolwiek zmian ( jesli sa one potrzebne :wink: )

pozdrawiam

• 5 weeks później...

Hej Bendzamin,

Z tego, co wyczytałam, to chyba masz już wybudowany stan zero.

Byłoby super, gdybyś przesłał nam jakieś zdjęcia.

Właśnie zamówiliśmy Wdzięcznego, mamy odebrać projekt w poniedziałek.

Wiekszość ludzi jest na etapie pozwolenia na budowę, jednostki zaczęły budować, ale niestety nie ma żadnych zdjęć:( a one bardzo ułatwiają decyzję, bo co innego dom w katalogu a co innego na żywo.

My będziemy likwidować wole oko, schody chcemy zrobić bardziej otwarte mimo, że zmniejszy się troszkę pomieszczenie gospodarcze i kombinujemy coś z drzwiami do kuchni od przedsionka, aby nie przechodzić tylko przez salon.

Bedziemy wdzieczni za jakieś zdjęcia Wdzięcznego :D

[email protected]

pozdrawiamy

Monika i Mariusz

• 4 years później...

Witam.

Czy ktoś wybudował ten domek w świętokrzyskim?

Byłbym wdzięczny za kontakt :)

Do osób które juz mieszkają jakiś czas: macie jakieś uwagi odnośnie tego domku? Czy cos przeszkadza? Coś można ulepszyć?

Byłbym wdzięczny za zdjęcia. Szczególnie tych słupków na poddaszu

[email protected]