anstak 10.02.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Witam serdecznie. Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 10.02.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Aniu, fajnie, że dołączyłaś do klubu marzycieli. Wierzę, że zostaniesz na dłużej a my będziemy Ci kibicować w bojach. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 11.02.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Aniu, wierzę w to, ze rzeczy niemozliwe biorą sie z naszych marzeń Ja kiedyś nawet nie marzyłam o własnym domku, ale dusiłam się w swoim mieszkaniu ( wieżowiec- 45 m) i... uwierzyłam w marzenia W zeszłym roku rozpoczeliśmy budowę naszego domku Bardzo podoba mi się Wasz domek-śliczny i funkcjonalny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Widzę, że w Twoich komentarzach powstał klub imienniczek. To i ja dołączam. Macie już WZ i pozwolenie na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 11.02.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Hej! To i ja się dołącze.....dziennik zaczyna się interesująco,projekt też bardzo mnie się podoba...i....czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 11.02.2006 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Dziekuję za pierwsze wpisy....już mi się raźniej robi na duszy... Troszkę tych dzienników się własnie założyło...zaobserwowałam dzisiaj 4 nowe . Znaczy wiosna tuż tuż.... pozdrawiam ciepło...... Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 11.02.2006 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Aniu, my też teraz mieszkamy w wieżowcu, więc może nawet sąsiadkami jesteśmy? Domyślam się chyba, gdzie kupiliście swoją działeczkę. Czy to miejscowość na literę M...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 18.02.2006 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 K74... Nie na literę M, ale jestes bardzo blisko:) A sąsiadkami możemy być z dużym prawdopodobieństwem. Mieszkam w dzielnicy na literę P:))) A teraz zabieram się za lekurę Twojego dzienniczka, żeby sprawdzić jak Krajanka sobie radzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 14.07.2006 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Hej jestem z powrotem:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert i Aga 15.07.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Życzymy Ci powodzenia w budowaniu wymarzonego domku Pozdrowionka Robert i Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 24.10.2006 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Podciągam zapomniany dziennik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 01.11.2006 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Aniu, czy zamierzacie jeszcze w tym roku położyć dachówkę i wstawić okna? My zakończymy tylko na deskowaniu i papie, i trochę się martwię, że przez otwory na okna dachowe zaleje nam zimą całe poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 01.11.2006 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Hej Kasiu Robimy dachówkę jeszcze w tym roku, tyle, że w miejsce okien dachowych na razie tez pójdzie dachówka, a na wiosnę zostanie wyjęta i zastąpiona przez okna. Jeżeli kończysz tylko na papie, to pewnie okna zamknięte zostana folią. Jak dobrze to zrobią, to nic złego nie powinno się dziać.Stwierdziliśmy, że robimy w tym roku jak najwięcej tylko sie da, bo w przyszłym roku na wiosne musimy bardzo szybko ruszyć z wykańczaniem, jako, że sprzedaje mieszkanko i pewnie będę musiała się wyprowadzic do wakacji. Jak nie zdążymy, to pozostaje nam tylko wynajmowanie innego lokum, a to ogromne koszty. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 02.11.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 My też sprzedajemy mieszkanie i chcemy się przeprowadzić do domu w wakacje . A brakuje nam jeszcze bardzo dużo . Plan na ten rok nie będzie wykonany, bo o ściankach działowych mogę tylko pomarzyć . Ale mam jeszcze paln awaryjny: dachówkę i elewacje zostawiam sobie na później. Gdybyśmy do lata nie skończyli, to będziemy kończyć mieszkając. Chociaż mam nadzieję, że nie będę musiała z tego awaryjnego planu korzystać, bo mieszkanie z dziećmi na budowie, to koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 14.11.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 No kochana widzę, że u Ciebie też już stan surowy tylko poszerzony o dachówkę Bardzo sympatycznie Twój domek wygląda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 20.11.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Hey AnstakMy niedługo zaczniemy robić dach, czekamy już 1,5 miesiąca na więźbę, a ponoć ma być na koniec listopada.A moje pytanie, czy masz może spisaną umowę z dekarzami, jeśli tak czy mogłabym z niej skorzystać.PozdrawiamAgniecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 21.11.2006 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Agniecha1 My nie podpisywalismy umowy z dekarzem, tylko 1 umowę z jedną firmą na kompleksowe wykonanie stanu surowego otwartego z dachem. Sama umowa nic nie mowi o dachu- to w załączniku do umowy okreslilismy zakres prac, ktorą ma ekipa wykonac. I ten załącznik był sporządzony nie dość precyzyjne- po prostu bylismy niedoświadczeni i nie wiedzielismy co dokladnie wchodzi w sklad konkretnego etapu prac budowlanych, wszytko było zbyt ogólne. Dlatego tez pojawily sie spory w wykonawcą. Sama umowa chyba więc Ci za bardzo pomoże, bo rozumiem, że nie o to chodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 22.11.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Dzięki Anstak.Dokładnie tego chciałabym uniknąć jak sama stwierdziłaś niedoświadczenia. Teraz już coś wiem na temat użerania się z murarzami, a dekarze pewnie nie będą inni. Już drugi miesiąc czekamy na więźbę. Zatem miło popatrzeć (trochę z zazdrością) jak u Was dom zdobi już piękny dach.Pisałąś, że kusi Cię, aby przez zimę dalej robić instalację i tynki. Mam ten sam dylemat, jeśli w końcu zrobią nam ten dach oczywiście.Będę podglądać jak tam u Was prace się posuwają.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 22.11.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Anstak, spróbuj może tak jak my: mieszkanie właśnie sprzedaliśmy, ale wyprowadzać będziemy się dopiero w sierpniu 2007. Ceny mieszkań są teraz tak szalone, że ludzie mający w planach zakup mieszkania, chcą to zrobić jak najszybciej (nawet jeżeli nie bedą mogli się od razu wprowadzić), bo boją się dalszego wzrostu cen. Jeżeli chcesz podam Ci namiary na fajne biuro pośrednictwa (nie pobierają prowizji od sprzedających ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 12.12.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Ja tak skromnie. Śliczny domek, na zdjęciach z budowy wygląda ładniej niż projekt w gazecie. Ten projekt to był też jeden z naszych faworytów. Czy mogłabyś tak orientacyjnie podać koszty obecnego stanu tzn. stanu surowego otwartego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts