dabdarek 11.02.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Witam. Mam na środku garażu kratke ściekową.Prośba do "fachowca", aby zrobił spadki do tej kratki "rozbiła sią o ścianę". Mam zamiar zrobić wylewkę betonowa, aby zrobić te spadki.Zastanawiam sie tylko, czy kilkucentymetrowa wylewka zda egzamin, czy nie będzie zacienko i bedzie pękać? Jakie są wasze doświadczenia? PozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.02.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Trzeba dać siatkę stalową jako zbrojenie i mocniejszy beton.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabdarek 12.02.2006 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Tak chyba zrobie. Jeszcze jedno.Oczywiscie beton jest w tej chwili mokry to jedno.Po drugie jest troche soli, ktora zostaje po roztopieniusie calego badziewia z drogi. Czy ma to jakies znaczenie???Mam nadzieje, ze nie! PozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 13.02.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Potem możesz pomyśleć np. o pomalowaniu, specjalnymi farbami, coby łatwiej sprzątać ...J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczecin HENRYK 13.02.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Nie wiem na ile jesteś dobrym fachowcem od posadzek. Mi się nigdy nie udało zrobić równego spadku posadzki. Zwykle występowały nierówności kilkumilimetrowe które powodowały, że stały w nich kałuże wody. Prawdopodobnie było to spowodowane różnicami w konsystencji betonu podczas zacierania. Tak wiąc moje oczekiwania, że kratka ściekowa i odpowiednie spadki pozbawią mnie kałuż w garażu lub w warsztacie okazywały się naiwne. Na kałuże pomaga zwykła szczotka do zamiatania ulic. Kilka machnięć w kierunku kratki i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 13.02.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 wylenia paru cm betonu na stary to dosc ryzykowna sprawa, siatka tutaj niewiele pomoze. Problemem jest przyczepnosc nowej warstwy do starej. Jednak jka nie ma innego wyjscia to trzeba zaryzykowac. Jednak aby zminimaizowac do minimum ryzyko odparzenia stara posadzke nalezy bardzo dokladnie oczyscic, jesli sie pyli zagruntowac, jesli jest to "lustro" koniecznie zarysowac, np. szlifierka katowa. A przed samym wylewaniem nowej warstwy obwicie zwilzyc. Dobra rzecza bedzie tez dodanie plastyfikatoru do mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabdarek 14.02.2006 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 No nie mam wyjscia musze zaryzykowac bo woda ze sniegu i cala "breja" z jezdni rozplywa mi sie po bokach zamiast do kratki. pozdDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczecin HENRYK 14.02.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Obawiam się, że będzie podobnie po wykonaniu spadków. Obejrzyj sobie jezdnie ulic gdzie takie spadki są z zasady wykonywane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabdarek 15.02.2006 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Wydaje mi sie, ze da to pozadany efekt. Woda nie bedzie splywala po bokach, a do srodka i bedzie mozna ja zmiesc do kratki. Wieksze obawy - to to, ze troche za cienka warswa betonu bedzie i moze sie kruszyc.Chociaz jesli dam mocny beton i troche rzadszy to powinno zwiazac.- Mam nadzieje-pozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 15.02.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 jesli dasz mocny i cienki, i przesadzisz z ta "moca" to popeka sam z siebie tak jak pisalem, podloze odpowiednio przygotuj, zrysuj jesli trzeba, zagruntuj, przed wylewaniem zwilz obficie, i daj do betonu plastyfikator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabdarek 15.02.2006 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Masz racje! Wezme to pod uwage... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 18.02.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 A nie myślałeś o takim rozwiązaniu, żeby dać gres na tę podłogę?Moze i drożej Ci to wyjdzie, ale masz szansę zrobić spadki, nie muszą być duże, bo gres to materiał gładki i woda powinna łatwiej po nim spływać.Poza tym mniejsze ryzyko, że odparzy klej do płytek niż tak cienką warstwę betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabdarek 18.02.2006 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Tylko troche drogo!Z drugiej strony solidniejsze.Do przemyslenia. pozdDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 20.02.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 To, że drożej to fakt. Ale jesli nie jesteś zbytnim estetą, można kupić tani gres po 15zł. i jakiś tani klej. Ja swojego czasu tak zrobiłem (klej Alpol) i jestem bardzo zadowolony. Zakładając, że masz 30-40 m2 garażu nie powinna byc to zawrotna suma, ale jednak drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 20.02.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 ale tez czasami wydac te pare zl wiecej i spac spokojnie że to się bedzie trzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 21.02.2006 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Wszyscy zapominają o żywicach posadzkowych. To jest najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 22.02.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Wszyscy zapominają o żywicach posadzkowych. To jest najlepsze rozwiązanie. A jak wygląda to finansowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts