Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!!

Jestem na etapie przygotowania mieszkania do malowania.. Jednak zanim to nastapi, 3ba przygotowac do tego sciany!! Narazie jestem na etapie poszukiwań dobrej i w miare niedrogiej ekipy do szpachlowania scian.

Jednak ciagle zastanawiam sie czy szpachla gipsowa na poddaszu uzytkowym to dobry pomysł?? Za bardzo nie znam sie w branzy tynkarsko-szpachlarskiej stad moj post na Forum.

Mam nadzieje, ze wasze wskazowki i opinie beda mi bardzo przydatne.

Piotrek>>>>[/b]

https://forum.murator.pl/topic/48179-g%C5%82ad%C5%BA-gipsowa-na-%C5%9Bcianach-poddasz-uzytkowego-wasze-opinie/

W zależności od tego jaki tynk masz położony na ściance kolankowej. Jeżeli jest gruby to kiepsko wygląda gładka płyta i ściana cementowo wapienna. Jeżeli położyłeś cienko przesiany piasek - to chyba nie ma sensu, a podroży koszty

pozdrowienia

Krzysztof

Sciany byly wytynkowane zaprawa cementowo wapienna grubosci okolo 1.5 cm, a na to jesli dobrze pamietam zaciagana byla jakas wyprawa, ktora pozniej byla docierana (chyba w nazwie bylo cos z ATLASEM). Jednak po dotarciu zbyt ladnie to nie wyglada bo widac ziarna piachu. Fakt ze sufit jest wykonczony plytami STG (tymi zielonymi) wiec jest gladki. Jesli dawac gladź to jaka???

Piotrek>>>