Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pogoda długoterminowa.

Recommended Posts

Czy wie ktoś gdzie znaleźć pogodę długoterminową. Kiedy przyjdzie wiosna ze swoimi temoeraturami ?

Akurat dzisiaj podali długoterminową na TVN Meteo. Z wykresu rozkładu temperatury do bodaj 05.03 wynika, że najcieplejszy dzień w tym okresie juz był: dzisiaj właśnie :evil:

ja znalazlem dziś w Wyborczej informacje ze WIOSNA W TYM ROKU JEST ODWOLANA. tzn marzec mrozy kwiecień, maj srednia temperatura to 17 stopni a w czerwcu i lipcu 20. Mam nadzieje ze ten meteorolog na którego sie powolywali ma kiepski reumatyzm i nie umie czytać dobrze pogody z lamania w kosciach.

ja znalazlem dziś w Wyborczej informacje ze WIOSNA W TYM ROKU JEST ODWOLANA. tzn marzec mrozy kwiecień, maj srednia temperatura to 17 stopni a w czerwcu i lipcu 20. Mam nadzieje ze ten meteorolog na którego sie powolywali ma kiepski reumatyzm i nie umie czytać dobrze pogody z lamania w kosciach.

Meteorolog ma odpowiedni poziom reumatyzmu, ale nastroje w Wyborczej, czy Fakcie juz nie. W przewidywaniach podają średnią temperaturę i nią straszą, ale nikt nie napisał łaskawie, że średnia temperatura to dzień i noc i, że wartości podane w gazecie są nawet powyżej średniej wieloletniej.

Podam przykłady średnich temperatur z poprzednich lat dla porównania (środkowa Polska):

2004: marzec 4.5, kwiecień 9, maj 12, czerwiec 16

2005: marzec 1.0, kwiecień 8, maj 13, czerwiec 16

Arecki

Meteorolog ma odpowiedni poziom reumatyzmu, ale nastroje w Wyborczej, czy Fakcie juz nie. W przewidywaniach podają średnią temperaturę i nią straszą, ale nikt nie napisał łaskawie, że średnia temperatura to dzień i noc i, że wartości podane w gazecie są nawet powyżej średniej wieloletniej.

Podam przykłady średnich temperatur z poprzednich lat dla porównania (środkowa Polska):

2004: marzec 4.5, kwiecień 9, maj 12, czerwiec 16

2005: marzec 1.0, kwiecień 8, maj 13, czerwiec 16

Arecki

w zeszłym roku podawali ze od kwietnia beda tropikalne upały....i co....nie było.....

Temperaturę średnią to se można...takie niedomówienie. Podobnie jak średnią krajową zarobków. U mnie w ub. roku od 15.05 do 10.10 spadło 2 mm deszczu!!!! Ale że w pozostałych m-cach, zwłaszcza zimą padało średnia będzie OK. A co uschło, to uschło :(

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...