Gość 28.01.2002 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2002 Witam wszystkich.Mojej żonie zamarzyły się płytki ścienne do kuchni. Mnie również się podobają. Są białe z bardzo delikatnym i prostym wzorem w niebieskim kolorze. I wszystko by było pięknie gdyby nie cena wynosząca ni mniej ni więcej tylko 900 zł/m2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!W akcie rozpaczy wymyśliłem, że można kupić takie same płytki bez wzoru i wykonać go samodielnie.Pytanie brzmi: czy istnieje farba, która nadaje się do malowania takich płytek. Oczywiście farba nie może z czasem odpadać, blednąć, itp. itd. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba 28.01.2002 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2002 w sklepie dla plastyków spotkałam się z farbami do porcelany do wypalania w piekarniku.Nie wiem jak przyjmą piekarnik kafelki-ale może się udać.baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2002 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2002 nie wiem czy gra jest warta zachodu, nia słyszałem o super farbie, moim zdaniem masz dwa wyjcia: przekonać żonę, i kupić inne płytki(ja tak robię) lub brac na raty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba 28.01.2002 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2002 najlepiej spytać w sklepie ile to się trzyma,poza tym możesz kupić małą farbkę i eksperymentalnie potraktować pomalowany kafelek środkami do czyszczenia, ew. rozpuszczalnikiem.Będziesz wiedział czego się spodziewać.baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2002 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2002 Fakt - płytki z chińskiej porcelany są drogie, ale spróbuj na ruskim bazarze,tam można ich dostać po 90 zł/m2...no chyba, że koniecznie chcesz zostać malarzem.Mery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 29.01.2002 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2002 Obawiam sie ze to co zrobisz nie bedzie trwale.Wynika to z prcesu produkcji ceramiki.Na wierzchu masz glazure do ktorej sie prawdopodobnie farby beda slabo przyjmowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.01.2002 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2002 Niech żona zmieni zdanie, albo ... zmień żonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.01.2002 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2002 Bardzo dziękuję za wszystkie wypowiedzi.Największe podziękowania dla baby - takich rad oczekiwałem.A przy okazji - takiej żony jak moja sięnie zmienia - ma za dużo dobrych cech itd.. Takiej żonie napradę można kupić płytki za 900 zł/m2. W świetle tego co tutaj przeczytałe tak chyba zrobię.Jeszcze raz wszystkim dziękuję. Cześć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts