anetmar 30.08.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Aga ja niestety tak mam , że im bardziej się na coś natawię coś sobie wymyślę i jest zaplanowane to drastycznie wzrasta prawdopodobieństwo, że efekt będzie zuupeeełnie inny!! Tak jakoś mam! Płyteczki to wkleję dopiero jak na ścianach zawisną i w pełnej krasie będą . Grzybki się suszą. Mało ich było na to żeby gotować ale tak ładne i zdrowe że do suszenia w sam raz. A jaki prawdziwy piękny!!! Wkleję później zdjątka bo zrobiłam coby nie było, że ściemniam. Zeljko bardzo mnie cieszą twe miłe słowa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 31.08.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 A widzisz kobieto? Widzisz! U Ciebie też rosną Teraz trza zrobić tak: Wziąć łopatę , poszukać grzybnych miejsc po okolicy ( najlepiej blisko, coby podobna struktura podłoża była) Wykopać grzyby ( te u obcych, lub nn) i grzyba z grzybnią przenieść do się!!! W miejsce dogodne do rozwuju ułożyć, lekuchno przekopać i.....za rok całe poletko darów natury!!! Tak w zeszłym roku mój teść postępował- Co mają cholery u obcych rosnąć! Niech u Ciebie syneczku będą!!!!-Co się przyjęło, to tak po prawdzie nie wiem,( napewno było zabawnie) ale mój Teść uważa że wszystko, to Jego zasługa! Ja się zabardzo nie perzę i tylko raduję i wekuję, przetwarzam na spożywkę...Acha zbieraj słoiki!!!! Jakoś tak szybko "wychodzą" na miejscu zamieszkania!!! A co do zdecydowanie przy wyborze płytek...ZAZDROSZCZĘ!!! Co ja się z tym cholerstwem namęczyłam Żadne słowo nie opisze, więc dam sobie spokuj....Ale obecnie żadną siłą, nikt i nic ( nawet wygrana w totolotka, niespodziewany przypływ gotówki) nie zaciągnie mnie do SKLEPU PŁYTKOWEGO O nie!!!!!Wyleczona jestem na ...baardzooo dłługoooo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 01.09.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Oj rosną rosną... tyle tylko, że w obecnej chwili to ja bym wolała coby drzewko mamonowca wyrosło okazałe i to jeszcze błyskawicznie owocami sypneło. Jak tak dalej pójdzie to ja to runo leśne i słoiki zbierała będę ale w celach zarobkowych ( runo na sprzedarz słoiki do skupu). Może nawet przyjdzie te pikne drzewa wyciąć coby jakoś przebiedować.... nie no z tym może problem być bo by się chyba nadleśnictwo zainteresowało gdzie ten las co oni na mapach mają Jedno jest pewne jak ktoś będzie przy mnie o płytkach, łazienkach i całej tej reszcie gadać zaczynał to tylko na własne ryzyko. Nie ręczę za to, że cały i zdrowy od mego wątpliwie miłego towarzystwa się uwolni A koszmary to ja już w tym temacie mam i zamiast spać póki mogę to ja wielkie ze strachu gały wybałuszam w ciemny sufit wlepiając i tam rozwiązania szukam Jak łatwo się domyśleć tam go NIE MA!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.09.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 To ja jakaś dziwna jestem bo dalej płytki oglądam Czekam na efekty pracy pana glazurnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 01.09.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Ja w tej chwili to nawet na te efekty ochoty nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.09.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 anetmar fakt ilosci sa zastraszajace ale moge Cie pocieszyc, u mnie wyszlo ok 160 m2 plytek i jak jeszcze ten zakup nie byl tragiczny, bo cos sie fajnego namacalnego kupilo i cena za robocizne, no bo ktos to musi polozyc... tak juz dodatki do tego tz klej ktory targali worami, worki z fugami itp powodowaly u mnie taki wyraz nie mowiac o farbie na setki metrow kwadratowych scian hihi aaa zapomnialam o 130 punktach swietlnych ktorym kontakty by sie przydaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 01.09.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Dobij dooobij! Co się będziesz szczypać! A nie ! Zaraz ! Ty mnie pocieszyć chciałaś! Ja się powieszę!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.09.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 hihi no przeciez nie bede wciskac kitu ze to drobnostka a co do wieszania to nie wieszaj sie, bo nie zobaczysz jak to na mecie bedzie slicznie wygladac ja juz przerobilam troche dola po zakupie oswietlenia i czekam na dola ogrodkowego... ogrodzenie, brama, kostka, schody nie mowiac o roletach zewnetrznych hihi ale uszy do gory, sami tego chcielismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 01.09.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Nooo właśnie SAMI CHCIELIŚMY!!!!!!!Mieliśmy w planach odłożyć pieniążki za mieszkanko na czarną godzinę a tu się okazuje, że nadejdzie ona szybciej niż myśleliśmy. Co do efektu końcowego to się boję, że mnie dobije bo staramy się oszczędzać, rezygnujemy z tego czy tamtego a i tak mamy tyły... czy to w ogóle może jakoś wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 01.09.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Jeszcze w sprawie kominka. Znalazłam na forum coś bardzo podobnego do Twojego. Ładny jest.http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=79350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 01.09.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A dzięki, dzięki, też widziałam i się znacznie uspokoiłam bo u nas bardzo podobnie się zapowiada i jeszcze nie będzie kratek na froncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.09.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Slonce, kurcze nie dobijaj sie wiesz co najwieksze znaczenie w przynoszeniu efektu robi ? precyzja wykonania !!! nie to ze plytki sa za 100 czy za 20 zlotych... tylko wlasnie to jak sa dobrane i polozone. Tego nie zastapi nic, zadne pieniadze. Nieraz ogladam na stronach wykonawcow realizacje i zastanawiam sie jak mozna "spieprzyc" efekt wnetrza dobierajac takie materialy i to wcale nie tanie Bylam ostatnio u znajomych ktorzy remontuja dom na wsi, na calym parterze polozyli kafle 30x30 z nierownymi bokami, w bezowym kolorze za cale 9.90 za metr 2, do tego sami zrobili zacierane brzoskwiniowym pigmentem sciany.... mieli starszawe sosnowe meble, ktore po szlifowaniu i zaolejowaniu na ciemniejszy kolor nabraly uroku... jak tam polazlam to szczena mi spadla do ziemi ot co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 01.09.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Święta racja!!!! Ja cały czas wszystkim powtarzałam, że cena nie ważna liczy się pomysł i wykonanie! Tyle tylko, że całkiem wena mnie opuściła i to w najmniej odpowiednim momencie czyli przy wykańczaniu naszego wymarzonego domku!Wkurza mnie to strasznie! Przy łazienkach pomaga nam kolega architekt i chwała Mu za to ( w głębi serca mam nadzieję, że się nie rozczarujemy)Pewnie ciut demonizuję ale takie to przypadłości kobiece i to jeszcze jak Baba w 8 miesiącu ciąży. Wszystko ma WIELKIE OCZY!!!! Martwi mnie ta kasa bo plan był sztywny i na prawdę się staraliśmy! A tego płytkarza co nas tak wystawił tobym nie powiem za co na drzewie powiesiła. Ceny miał znacznie znacznie przystępniejsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.09.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Ty się tak nie zamartwiaj Budowa ma to do siebie że bardzo kasę z kieszeni wyciąga jak nie tedy to tamtędy ale i tak jest fajnie jak już się zamieszka nawet wtedy gdy są jakieś niedoskonałości Głowa do góry i do przodu Będzie lepiej niż myslisz Jesli zaś chodzi o totka to jak ktoś ma przepis to tez poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 02.09.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 DZięki za słowa otuchy! Ja wiem, że budowa to studnia bez dna ale czasem mnie dopada taka bardzo przerażająca świadomość i strach, że porwaliśmy się z motyką na słońce i za moment będzie tragedia w postaci niemożności wydolenia na ratę kredytu za ten nasz domeczek. Nie mamy sałych dochodów bo prowadzimy własną działalność i są momenty całkowitej posuchy. Zawsze jakoś dajemy radę ale teraz strach mnie ścisnoł za gardło całkiem całkiem. A co będzie jak tym razem nie będzie lepiej? Ryzyko zawsze jest.... Oj mój ty smutku rozmazałam się koszmarnie! Myślałby kto że ze mnie takie słabosilne stworzenie!!!!??? Dobra dobra koniec tego biadolenia!!!! Jesteśmy młodzi, dość inteligentni, zdrowi to sobie poradzimy!!!! Nie ma co martwić się na zapas!!!!! Do roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 02.09.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Dobra dobra koniec tego biadolenia!!!! Jesteśmy młodzi, dość inteligentni, zdrowi to sobie poradzimy!!!! Nie ma co martwić się na zapas!!!!! Do roboty! ooo i to mi sie podoba, tak trzymac !!! uszy do gory !!! jak bysmy nie ryzykowali, to ludzkosc zostala by na etapie kamienia lupanego a jak nastepny raz przyjdzie na Ciebie kryzys, to mozemy zbiorowo ciulnac... tak dla wstrzasniecia hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 02.09.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 03.09.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Tak się zastanawiam..... A co masz mieć lepiej od innych...większości....mniejszości...No od jakiejś tam ilości... W moim przekonaniu..KAŻDEN TAK MA!!!! Z tą kasą to zawsze jakoś kaprawo się układa Ale jak to , w jakimś filmnie, powiedziano: FORSA MA TO DO SIEBIE, ŻE JĄ ZAWSZE MOŻNA WYKOMBINOWAĆ!!! I tego się trzymaj!!1 U mnie czarna godzina przychodzi minuta po minucie, ale jekem sobie dzisiaj napaliliśmy w kominku, ( w między czasie na spacerek poszli) puściliśmy nastrojową muzyczkę to.....WSZYSTKIE CZARNE GODZINY DIABLI WZIELI!!!!! Ja też pracuję na wladsny rachunek, muszę przyznać...różnie jest... Czasem cosik zarobię, czasem cosik trza dołożyć....Pojawia się tzw. "martwy sezon"......Ale na dzień dzisiejszy.....W d.... to mam!!! WARTO!!! WARTO!!!! Powiem więcej WARTO!! I JESZCZE RAZ WARTO!!!!! Więc nie wymieńkaj, tylko bierz byka za rogi!!! Nie ma siły!!1 Musi polec!!!! Pozdrowionka! Łącząca się w bólu wydawania kasy, ilości potrzeb i innych dyrdymałów...ALFREDA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 04.09.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Oj Alfredo ja widzę, że te same filmy oglądamy ( tyle że w nim kobita dom zbudowała i we wszystkie duperele wyposażyła za jakieś nie więcej niż 150tys i to w okolicach W-wy! ) Mądrość jest jednak wielka i nie podwarzalna. Już mam z grubsza po dole i nastrój się poprawił szczególnie że wysyp grzybów u nas na działeczce i tuż obok. Wkleję mam nadzieję wieczorkiem zdjątka! Poza tym teraz mam zadanie innej natury niż kombinowanie pieniędzy i śmiem twierdzić, że ważniejsze (dziecko w brzuchu muszę przekonać, żeby się nie spieszyło i z łaski swojej chociaż do końca września poczekało!) kasa przy tym to pikuś. Zapowiada się, że przez najbliższe dwa tygodnie działki i domku na oczy nie zobaczę ALFREDO pozdrawiam i wielkie dziękczynienie składam za jak zwykle mądre słowa!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.09.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Tym razem to ja zaliczam doła... ale jak obejrzałam sobie Twój kominek to mi lepiej - pełna elegancja, styl i szyk. Jest bardzo, bardzo piekny. Idę płakać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts