Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Anetmar -komentarze

anSi

Recommended Posts

:D O! Faktycznie budowa na podobnym etapie czyli szybko, sprawnie i do przodu :wink:

Za wyszukiwanie ekip wzieliśmy się już jakiś czas temu jeszcze nim roboty ruszyły. Co do intalacji wod-kan i c.o. to stwierdziliśmy, że zależy nam na tym by była zrobiona fachowo, dobrze i możliwie tanio. A i jeszcze sprawnie a nie miesiącami! Daliśmy do wyceny do Falkopi, do Saunopolu i do poleconych Panów Hydraulików w pojedynkę działających. Wygrał Saunopol już na 99,9%, nawet zrobili małe co nieco w postaci rur kanalizacyjnych na etapie zero (znaczy w podłodze zalane :wink: ). Będą robili nam wszystko łącznie z oczyszczalnią i kotłownią.

Miało być szambo w efekcie dyskusji itd. będzie oczyszczalnia-ekologiczne szambo się znaczy :wink: Trzeba zrobić badanie gruntu, wystąpić o zmianę w pozwoleniu i już. Właśnie się za to bierzemy!

Blachę mamy pt. Planja Royal czy jakoś tak.

Co do ewentualnych namiarów na ekipyitp. to Ślubny jak do domku wróci może Ci na priva przesłać bo to On trzyma książkę kontaktową :wink:

• Odpowiedzi 330
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Fajnie czytac, ze tak sie udaje i oby tak dalej szlo...Trzymam kciuki...

anetko, a czemu u Was tak szybko po wylaniu stropu robia sciany? u nas pamietam byla jakas przerwa... :roll: Tylko juz nie wiem czy musiala byc czy jak... :roll:

Zeljka u nas te przerwa była ze 2dni ... a te ściany na górze to takie malusie malusie bo to tylko poddasze a nie piętro i tam tego na trzy pustaki mniej więcej. Panowie raczej wiedzą co robią i szczerze mówiąc to mimo tempa zawrotnego wygląda na to, że bardzo porządnie robią. termin początkowo na 20 maja chyba był - taki z dużym okładem bo nie było wiadomo jak pogoda itd. - a tu proszę! :D I jeszcze się okazało, że wcale wolnego w poniedziałek i wtorek mieć nie bedą tylko PRACA!!!

Mam nadzieję, że dalej też tak będzie :wink:

Aga :D

Prawdę gadacie kobieto że uroki trza odczynić!!! Tylko nie tak po niewieściemu, tylko po budowlanemu! Odpukać z impetem, najlepiej łepetyną trzy razy w nowy mur walnąć! A splunąć chrkiem porządnym, zakląć siarczyście coby złe nie przypałętało się i nie namąciło w tej fantastyce budowlanej.... :wink: :wink: Jak czytam o porządkach na budowie to nijak uwierzyć nie mogę??? :o :o :o To są już tacy fachowcy???Co o interes, materiał i ład na placu boju dbają??? Coś kręcisz!! Nie wierzę!!! :wink: :wink: :wink:

A do wykończeniówki i tak nijak przygotować się nie da!! Wszystko swoim pędem zmierza! Przesuwjąc inwestorów to tę , to w inszą stronę....Chyba że tylko mną tak wiruje, bez kontroli, bez trzymanki w dzikim widzie.....

• 2 weeks później...

Dzięki za wsparcie duchowe! Chopy to chopy i trza się z tym nauczyć żyć :wink: Ochrzaniać nie próbowałam bo zapomniałam i tylko delikatnie o sens porannych telefonów zapytałam :wink:

Co do dachu to Panowie sami siebie przechodzą! Nawet deszcz ich nie wygonił. Wieczorkiem wkleję zdjęcia bo już dach jak dach zaczyna wyglądać :wink:

NO TO KIEDY PRZEPROWADZKA????

Ty mnie kobieto nie zalamuj....co za pośpiech!!!Chcesz zdążyć przedemną????

Daj ludziom żyć( znaczy się mnie :-? ) I pozwól żyć w świadomości , że tez było nieźle!!!

W takim pędzie??? Co się dziwisz człowiekowi( znaczy się mężowi) że zapomina co teraz aktualnie jest do zrobienia???? Sama bym się pogubila!!!Trzy ekipy na jeden rzut???? :o :o No ale ja starowinka jestem , prawo mam już do większości ekscesów....

:oops: To może ja pisać przestanę :oops: ?

A tak serio serio to moja wiara i optymizm nie jest tak naiwna i bezgraniczna coby łudzić się, że takie szczęście do ekip, dostawców i pogody do końca nas nie opuści :-? Panowie nasi dzielni i kochani lada moment nas opuszczą i sielanka się pewnie skończy :roll:

Alfreda a Ty mi tu nie zciemniaj bo sama jako doświadczona Iwestorka świetnie wiesz, że najciekawze przed nami! A i jeszcze jedno - coby nie mówić to przynajmniej komentarze u Ciebie na posuchę nie cierpią czego o moich powiedzieć nie można :wink: (Może ja faktycznie pisać przestanę bo nie dosyć, że nudzę okrutnie to jeszcze nerwice jakieś dodatkowe funduję?????)

Nefer ja powtarzam, że tak jak Ty do budowy to nikt chyba przygotowny nie był i stawiam na to, że pobijesz rekord prędkości!

A co do przeprowadzki to ja chętnie już bym się przeniosła ale niestety.... pozostaje nadzieja, że na Boże Narodzenie da radę :D

AAAA A owacje i gratulacje to ja przekażę naszym Fachmanom! W końcu to tylko ich zasługa! :roll:

Ale i tak DZIĘKI :D

No a co mają komentować ludziki??? No powiedz CO??? Idziesz z tą budową jak Struś pędziwiatr...lub jeszcze szybciej, dech zapiera ....zatyka całościowo!! A u mnie też więcej czytelników dziennika, a komentuje tylko grupka zakręconych inaczej...Tak mało tam fachowości, porad budowlanych.....tylko rodząca się choroba , lekkie pokręcenie.....i ogólny bajzel...Może ja powinnam FORUM zmienić???

A tak po prawdzie, to naprawdę iponująco się u Was na budowie dzieje....

Serdeczne gratulacje...Jak ktoś dobry , to inni dla niego tyż... :wink: :wink: