Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lidszu witajcie miedzy nami "budowlancami". Bardzo fajny dom macie, ciekawy i ładny.

Czekam na ciąg dalszy...My tez kupowaliśmy działkę bez mediów, teraz wiemy dlaczego te z mediami są droższe... :wink:

A zdradzisz nam skąd wzięło się takie nietypowe imię dla córci? Mi się strasznie spodobało. :p

Lidszu witajcie miedzy nami "budowlancami". Bardzo fajny dom macie, ciekawy i ładny.

Czekam na ciąg dalszy...My tez kupowaliśmy działkę bez mediów, teraz wiemy dlaczego te z mediami są droższe... :wink:

A zdradzisz nam skąd wzięło się takie nietypowe imię dla córci? Mi się strasznie spodobało. :p

Och z tym imieniem, to była wojna z moim mężem :wink: :o . Skąd się wzięło ? Miałam w pracy koleżnakę o tym imieniu, która była naprawdę niesamowitą osobą (Inga - pozdrawiam cię serdecznie :D :wink: ). Kiedy dowiedziałam się, że będziemy mieć córeczkę od razu wiedziałam, że będzie nosić to imię 8) . Mąż upierał się przy innych typu: Anna, Magda, Olga :) . One też są fajne, ale ja chciałam aby moje dziecko nosiło dość niespotykane imię tak jak ja (mam na imię Lidia :roll: ) ale jednocześnie nie jakieś bardzo wymyślne, tak jak to czasami się obecnie spotyka.

Myślę, że się udało :oops: :oops:

Och z tym imieniem, to była wojna z moim mężem :wink: :o . Skąd się wzięło ? Miałam w pracy koleżnakę o tym imieniu, która była naprawdę niesamowitą osobą (Inga - pozdrawiam cię serdecznie :D :wink: ). Kiedy dowiedziałam się, że będziemy mieć córeczkę od razu wiedziałam, że będzie nosić to imię 8)

Piękne imię, zawsze marzyłam, że jeśli będę miała córkę, to nadam jej imię: Iga, Inga lub Irmina. Inga to wynik zauroczenia pewnym wierszem K.I. Gałczyńskiego. Lata lecą, a zauroczenie nie mija....Niestety, nie mam córki :( :(

lidszu, któż skleił ten domek z papieru? Świetnie wygląda :D :D . Podaj szczegóły wykonania, może też pobawię sie czekając na wiosnę :wink: .

K74 - ten model wykonała dla nas nasza architekt, więc niestety nie podam ci metody jego wykonania. Z tego co mąż mi podpowiada, to potrzebna do tego jest tektura i wycięte rzuty elewacji z papieru.

Dla mnie osobiście jest to zbyt trudne do wykonania - nie mam kompletnie zdolności manualnych :cry: :cry: .

Lidszu, dobrze, że sie upieralas przy tym imieniu. Jest piekne i na pewno nietypowe... Corka pewnie tez taka jest...

Oj jest, jest :wink: :wink:

• 2 weeks później...
Ale masz piękne schody !!!! Czad ! Musisz je zrobić jakoś pięknie. Twój dom będzie na pewno bardzo wygodny - chyba warto było poczekać ten rok aż się "wykluje"

Nefer - bardzo ci dziękuję :oops: :oops: . Schody zamierzamy zrobić tak, iż trepy będą drewniane (najprawdopodobniej merbau), a podstopnie wyłożone kamieniem. Zobaczymy co nam z tego wyjdzie, a co najważniejsze, czy wyrobimy finansowo :roll:

Dom jest ładny - bardzo wszystkim dziękuję za słowa uznania - ale coraz bardziej się boję, że będzie kosztować fortunę :cry:

Ale masz piękne schody !!!! Czad ! Musisz je zrobić jakoś pięknie. Twój dom będzie na pewno bardzo wygodny - chyba warto było poczekać ten rok aż się "wykluje"

Nefer - bardzo ci dziękuję :oops: :oops: . Schody zamierzamy zrobić tak, iż trepy będą drewniane (najprawdopodobniej merbau), a podstopnie wyłożone kamieniem. Zobaczymy co nam z tego wyjdzie, a co najważniejsze, czy wyrobimy finansowo :roll:

Dom jest ładny - bardzo wszystkim dziękuję za słowa uznania - ale coraz bardziej się boję, że będzie kosztować fortunę :cry:

Oj tak - merbau - u mnie też :) ale + kamień to super pomysł :) Będzie pięknie :):)

A tak swoję drogę jaką cenę zażądała p. architekt za ten indywidualny projekcik ?

Zażądała dość dużo, ale na pewno tyle nie dostanie :evil: :evil: . Nie będę podawać konkretnej kwoty, bo nie o to chodzi, ale jak na to w jaki sposób przebiegała współpraca, to cena jest na pewno zbyt wygórowana.