Elena76 27.07.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 to ja też wypróbuję do tej pory moja ulubiona wersja wafli to z masą jak na blok czekoladowy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4801010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.07.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 tzn taka z mlekiem w proszku? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4801068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.07.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 tzn taka z mlekiem w proszku? mniaaaaam koniecznie z niebieskim, żadnymi wynalazkami XXI wieku Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4801079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.07.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 to ja też wypróbuję do tej pory moja ulubiona wersja wafli to z masą jak na blok czekoladowy a jak to się robi ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4801691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.07.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 (edytowane) mleko w proszku 500g (1 opakowanie) kostka margaryny pół szklanki wody 3-4 łyżki kakao 1 szklanka cukru Mleko w proszku i kakao razem wymieszać. W garnuszku zagotować cukier, wodę i margarynę. Po zagotowaniu wymieszać z mlekiem i kakao i można przekładać tą masą wafle. W wersji na blok czekoladowy dodaję połamane na kawałki herbatniki lub orzechy laskowe - pycha Edytowane 30 Lipca 2011 przez Elena76 zamiast 500g było 500 dag :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4801704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.07.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 A gdzie mozna kupic takie mleko? bo ja juz dawno nie widzialam dlatego szuakalam nowego przepisu. Dobre sa tez z masa krowkowa znaczy sie ugotowanym slodzonym mlekiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4801737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.07.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Przyszłam się przywitać... i od razu zgłodniałam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4801739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.07.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 A gdzie mozna kupic takie mleko? bo ja juz dawno nie widzialam dlatego szuakalam nowego przepisu. w każdym osiedlowym sklepie (przynajmniej u nas) Nie niebieskie jest też w każdym supermarkecie (Krastystaw np) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4801745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.07.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 hmm nie wiem czy u nas sa jakies osiedlowe sklepy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4801750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.07.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 hmm nie wiem czy u nas sa jakies osiedlowe sklepy yyyy, a jak się*nazywają sklepy prywatne, niesieciowe, z panią odzianą w niebiesko biały fartuszek ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4801753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.07.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 zartowalam ja mieszkam na wsi wiec osiedli nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4801762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.07.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 yyyy, a jak się*nazywają sklepy prywatne, niesieciowe, z panią odzianą w niebiesko biały fartuszek ? są jeszcze sklepy tzw "komusze" lub "społem" - tam nawet amoniak do amoniaczków czasem można dostać Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4801837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.07.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 zartowalam ja mieszkam na wsi wiec osiedli nie ma no no, dlatego pisałam o stylonowych fartuszkach Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4801845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.07.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Elena mam problem z ta masa, nie polaczyla mi sie, jest sypka na pewno tam 1/2kg mleka ? choc 500 dkg to chyba 5 kg mleka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4804739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.07.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 błąd, tam powinno być rzeczywiście 500g a nie 500 dag, ale zdecydowanie wystarczy 500 g juz poprawiam a resztę dałaś jak w przepisie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4804751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.07.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 A jakiego mleka użyłaś markoto, bo ja często robię takie trufelki z masy jak do bloku, z prażonymi wiórkami kokosowymi. I jak nie dostanę niebieskiego mleka to takie kwiatki się zdarzają Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4804787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.07.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 oprócz niebieskiego dobre jest też mleko Mlekovity - jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4804792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.07.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 ja miałam ze 2-3 razy taką sytuację że zamiast plastycznej masy wyszły mi suche kruchy. Bo tak to masa jest jak gładka ciastolina, taka przyjemna aksamitna w dotyku. I pyyyyszna (uwielbiam wszystko z mleka w proszku). To zgubne jest Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4804795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.07.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 no ja dolalam jeszcze 3szklanki wrzatku zeby to mialo ksztalt masy do smarowania pewnie mialam jakies inne mleko Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4804817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 30.07.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 a ścina się ta masa? bo powinna powoli zastygać mleka używam takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/574/#findComment-4804852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.