Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

Lidzia a te krostki - wysypka na dekolcie jedynie czy na rękach i dłoniach też??? ja mam podobny problem co roku jak się gorąco robi...słońce mi szkodzi i jak trochę posiedzę roznegliżowana to zaraz mam wysypkę:cool: pij wapno i kup sobie coś na alergię w aptece - będzie swędziało trochę mniej:hug::hug::hug:

Cieszę się, że Komunia udana:hug: focie jakieś proszę zapodać psze pani:cool: aaa i napisz koniecznie czy ta chemia na komary pomaga bo u mnie za diabła nie da się wyjść do ogrodu wieczorem bo wampiry strasznie atakują:mad:

Aneta, krostki mam na dekolcie, brzuchu i plecach. Nigdzie indziej. Dostałam od dermatolożki Claritine w tabletkach, Clemastine w zastrzykach. Wapno mi nie pomagało. Swędzi dzisiaj trochę mniej.

Z tego co wiem (i zresztą widziałam na własne oczy u Asi) to tych komarów nie ma na działce. No może latają jakieś 2-3 sztuki, ale to na pewno nie jest cała chmara.

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A chciałam Ci dać Claritine;).

Gosiaczku, 2-3 razy trzeba powtórzyć oprysk.

A opryskiwacz Lidziu marolex, taki:

http://nokautimg2.pl/p-96-d4-96d4d6ee65df6312d7e95ead814b848b500x500/opryskiwacz-kompresyjny-industry-9l-marolex.jpg

Polecam nabyć jak najszybciej, bo przyda się jeszcze wielokrotnie nie tylko na komary;).

opryskiwacz mam inny, płyn do pryskania też... ale podobno jeszcze zbyt mało liści na krzakach by było co pryskać :bash: a one w najlepsze żrą mnie

No co Ty mówisz? Za mało liści? Pierwsze komary wyłażą z wody na wiosnę, nie potrzebują liści:no:, tylko kałużę, bajorko, rozlewisko... najlepiej wtedy wlać trochę do tej wody. Potem, po 2-3 tygodniach, oprysk po wszystkim, trawie też:yes:.

No co Ty mówisz? Za mało liści? Pierwsze komary wyłażą z wody na wiosnę, nie potrzebują liści:no:, tylko kałużę, bajorko, rozlewisko... najlepiej wtedy wlać trochę do tej wody. Potem, po 2-3 tygodniach, oprysk po wszystkim, trawie też:yes:.

A czy ten specyfik nie zaszkodzi młodziutkiej trawce?

Dziewczyny, alergiczką nie jestem i stąd właśnie jestem w totalnym szoku, że coś takiego mam i sama nie wiem skąd, bo nie zmieniałam proszku do prania, płynu do płukania, nie nosiłam żadnych nowych rzeczy, itp., itd. Nie jadałam żadnych nowych rzeczy.

Może to jest reakcja organizmu na silny stres przedkomunijny. Obcięłam sobie pazurki do zera, bo sobie strasznie raniłam nimi krostki na ciele i mam teraz pełno strupów. Dekolt to jeden wielki strup, chociaż i tak wygląda o wiele lepiej niż 2 dni temu.