Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aaaaaaaaaaaaa

i będę mieć kominek dwustronny pomiędzy salonem i jadalnią :D :D :D :D :D :D :D

dzisiaj sprawdzaliśmy dokładnie rzuty i kierbud powiedział, że OK i można robić :D :D :D

nieskromnie mówiąc wiedziałam to i bez jego gadania, ale cieszę się, że potwierdził i mamy zielone światło :D

dobry wieczór

Liduś no piknie nie ma to jak odliczanie do godziny zero :lol: a działkę konkretnie zarośniętą masz :lol: :lol: :lol:

a co se bede żałować :lol: :lol: :wink:

a wiecie ile śmieci mam na działce ? :evil: :evil: :evil: :evil: Gruz, połamane płytki terrakoty, jakieś stare podarte buty, piłka (będą chłopaki mieli w co grać po robocie :wink: :lol: ) i drewniana drabina sąsiada - dzisiaj nam mówił, że od 4 lat jej szukał :o :-?

Ludzie są ohydni, bo jak tylko znajdą jakiś bezpański kawałek ziemi, to od razu robią sobie z tego śmietnik :evil: :evil: :evil:

wodociągu tyż nie.Wszystko 180 mod nas i chore kwoty za przyłącza

to był właśnie powód dla którego nie zdecydowaliśmy się wtedy na kupno działki koło ciebie :-? .

po doświadczeniach z poprzednią nie uzbrojoną działką, chcieliśmy mieć wszystkie media w ulicy - a gaz to musowo.

A jak będą wam robić ulicę, to nie pociągną mediów ? :roll:

Lidszu to juz prawie prawie się u ciebie dzieje :)

Ja mam kanalize 70 metrów do pociągnięcia i zawór ze złota za 7 tysi do nabycia, nieźle no nie?

ale mam nadzieję, że przynajmniej 24 karatowe to złoto :wink: :lol: :lol:

a kanalizę u mnie to dopiero mają ciągnąć i sąsiad dzisiaj mówił, że przewidywany koszt, to jakieś 3,5 tysi, więc ujdzie :D I udało mi się podłączyć pod całościową inwestycję, bo tak pewnie drożej by mnie wyniosło :roll:

Cze :D

To wszystko ma plusy i minusy, wusiu. Myśmy z marzeń o gazie się wyleczyli, bo musieliśmy, ale ciekaw byłbym, jak się mają koszty eksploatacji szamba do opłat za kanalizację. I chyba jednak kanalizacja wychodzi taniej. Ale z kanalizy też się musieliśy wyleczyć, jest w planach do 2018 r. Jak zobaczę, to uwierzę :wink:

Miłego dnia :D

Baranku ja nie mówię o szambie bo koszty eksploatacji szamba to tragedia tylko o przydomowej oczyszczalni ścieków gdzie koszty eksploatacji to jest około 200 zł na rok :lol: :wink:

Jak się ma gliniastą glinę gruuuuuubowarstwową, z której można garnki lepić, to przydomowa oczyszczalnia się zda psu na budę niestety. My nie wiemy jeszcze do końca, jak pacyfikować deszczówkę, i dodatkowe płyny do rozsączenia nie wchodzą w grę :( :( :(

Baranku ale są takie oczyszczalnie (wprawdzie droższe w postawieniu) z których woda wychodzi tak oczyszczona że nie musisz jej rozsączać tylko możesz pod jakiś rów sie podłączyć albo coś z tego co wiem to Anjamenka ma taką fajnistą oczyszczanię to możesz z Nią pogadać :D

Dzień dobry wszystkim :D

Wiesz ulicę to robią już od 2006 roku :lol:

u mnie też kanaliza miała być 2 lata temu :lol: :lol:

Co do szamba, to ja moi rodzice mieli przez 20 lat i koszty eksploatacji są masakryczne w porównaniu z kanalizacją, którą teraz mają. Kiedyś musieli co 2-3 tygodnie wybierać szambo po 120 zł, a teraz płacą jakieś 150 zł raz na 3-4 miesiące.

Nie wiem jakie są koszty POŚ. Pewnie gdybym nie miała w planach kanalizy u siebie to zrobiłabym POŚ.

Dzień dobry wszystkim :D

Wiesz ulicę to robią już od 2006 roku :lol:

u mnie też kanaliza miała być 2 lata temu :lol: :lol:

Co do szamba, to ja moi rodzice mieli przez 20 lat i koszty eksploatacji są masakryczne w porównaniu z kanalizacją, którą teraz mają. Kiedyś musieli co 2-3 tygodnie wybierać szambo po 120 zł, a teraz płacą jakieś 150 zł raz na 3-4 miesiące.

Nie wiem jakie są koszty POŚ. Pewnie gdybym nie miała w planach kanalizy u siebie to zrobiłabym POŚ.

Liduś ja nie wiem jak uciebie ale u mnie poś nie można - wody gruntowe za wysoko