Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

Uff, dodzwoniłam się drugiego polecanego geodety i ten będzie mógł nam wytyczyć dom :D :D :D W poniedziałek podrzucam mu papiery, a on w środę zjawi się na działce :D :D.

Wusiu, u mnie pan wodziarz poprowadził już rurkę na działkę i jest wpięta do studni wodomierzowej.

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześ Lidziu, i jak tam wizytacja na działce? Moja mama na przykład do dziś uważa, że mogliśmy kupić lepszą działkę, taką w której wyborze by partycypowała A ponieważ wybraliśy sami, to ona jest zasadniczo na ostrożne nie. Cóż, jakoś niespecjalnie się tym przejmujemy :D Teściowie za to są zachwyceni :wink:

Bry :D

Wróciłam właśnie z córą z "Epoki lodowcowej III" - bardzo fajna :D

Wizyta się odbyła i oczywiście nie obyło się bez wytykania wad działki - że za bardzo zadrzewiona, że trzeba będzie nawieźć dużo ziemi, aby wyrównać teren w stosunku do sąsiadów, że rośnie sitowie :o :roll: i teren jest podmokły, że droga nie jest asfaltowa i będzie problem zimą z odśnieżaniem :x :x :x . Dobrze, że nie stwierdziła, że działka jest na końcu świata - jak było przy pierwszej :-? Generalnie jej się podobało, ale musiała swoich kilka szpileczek wsadzić :evil: :evil: . Aaaa i oczywiście jak jej pokazałam jaki mniej więcej domek będziemy budować, to powiedziała, że brzydki :x Powiedziałam jej, że to nie ona tam będzie mieszkać i wcale jej się nie musi podobać. No cóż szkoda słów.

Ehh Konrad ma opryszczkowe zapalenie gardła izapalenie krtani i strasznie cierpi :cry:

Och kurcze, współczuję :( :(

Szybkiego powrotu do zdrowia życzę i przesyłam moc buziaków

dobry wieczór

Liduś nie denerwuj się to normalne że zawsze się trafi taka osoba co z czystej złośliwości szpilek nawtyka żeby Ci przyjemność popsuć

działka Ci pasuje - pasuje

domek sie podoba - podoba

a rezta niech się buja Twoja działka Twój dom

mnie jak ktoś sugeruje że lepiej by było zrobić inaczej niż zaplanowałam bo po co Ci pokój na dole słyszę na przykład lepiej większy salon odpowiadam bezczelnie że pokój mnie jest potrzebny a salon to dla gości jest :lol: :wink:

Bry :D

Wróciłam właśnie z córą z "Epoki lodowcowej III" - bardzo fajna :D

Wizyta się odbyła i oczywiście nie obyło się bez wytykania wad działki - że za bardzo zadrzewiona, że trzeba będzie nawieźć dużo ziemi, aby wyrównać teren w stosunku do sąsiadów, że rośnie sitowie :o :roll: i teren jest podmokły, że droga nie jest asfaltowa i będzie problem zimą z odśnieżaniem :x :x :x . Dobrze, że nie stwierdziła, że działka jest na końcu świata - jak było przy pierwszej :-? Generalnie jej się podobało, ale musiała swoich kilka szpileczek wsadzić :evil: :evil: . Aaaa i oczywiście jak jej pokazałam jaki mniej więcej domek będziemy budować, to powiedziała, że brzydki :x Powiedziałam jej, że to nie ona tam będzie mieszkać i wcale jej się nie musi podobać. No cóż szkoda słów.

Olej.

Ja mam trochę inne doświadczenia - starsi ludzie często nie mają ani takiej wyobraźnia ani odwagi by w kawałku zarośnietej dzungli zobaczyc piękny dom. Wydaje im sie ze budowa to porywanie sie z"motyką na słońce"

Dopiero jak będzie wykończony dom i zagospodarowana działka będą w stanie coś pozytywnego powiedziec :o

Ja to zlewam, bo to mój kawałek ziemi i nikomu nic do tego jak wygląda. Ważne, że mi się podoba, bo to ja tam będę mieszkać.

Moja mama już niestety taka jest, że nawet jak jej się coś podoba, to i tak zaraz wytknie jakieś wady, niedociągnięcia, itp. Taki charakter i nic się nie da zrobić :-?

Zawiozłam dzisiaj papiery do geodety i w środę będziemy tyczyć domek :D :D

A jutro o 10 ściągamy humus !!!! :D :D :D :D

W końcu zaczyna się coś dziać :D :D