BetaGreta 03.08.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 To chyba lepiej wziac po wyzszym franku kredyt... Gdybyśmy nie mieli już kredytu to tak ale my mamy już kredyt na działkę we franku i niestety przy wyższym kursie mamy za duże obciążenie i gorszą zdolność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 03.08.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Beta, dostaliśmy listę biegłych od banku i sami dzwoniliśmy do wybranego i się dogadywaliśmy. my mamy działkę bez kredytu, więc jest ona liczona jako nasz wkład własny i to nie mały A jeśli chodzi o wycenę, to co cię dokładnie interesuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.08.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 To chyba lepiej wziac po wyzszym franku kredyt... Gdybyśmy nie mieli już kredytu to tak ale my mamy już kredyt na działkę we franku i niestety przy wyższym kursie mamy za duże obciążenie i gorszą zdolność. No tak, pierdzielone banki. Dobrze, ze mam to juz za soba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.08.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Berek wieczorny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.08.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Cześć Lidzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.08.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 dobry z wieczorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.08.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Lidszu ciekawa jestem jak wycenią to co macie już zrobione. Czy cena biegłego będzie lepsza od tego co wydaliście? A na cenie działki stracicie czy nie? Musicie przedstawiać faktury czy wystarczy wycena biegłego? To Cię zasypałam pytaniami z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.08.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 o boszzz, ales poleciała Beta z tymi kuestszionami:)Czółko Liduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.08.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 o boszzz, ales poleciała Beta z tymi kuestszionami:) Czółko Liduś To taka babska ciekawość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 04.08.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Cześć Lidzia Możesz mi na pw napisać jakieś szczegóły odnoście tych dwóch banków to bym miała wstępną orientację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.08.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 o boszzz, ales poleciała Beta z tymi kuestszionami:) Czółko Liduś To taka babska ciekawość to sie nazywa zbieranie doświadczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.08.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 o boszzz, ales poleciała Beta z tymi kuestszionami:) Czółko Liduś To taka babska ciekawość to sie nazywa zbieranie doświadczen Mysza bardzo ładnie to ujęłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.08.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 o boszzz, ales poleciała Beta z tymi kuestszionami:) Czółko Liduś To taka babska ciekawość to sie nazywa zbieranie doświadczen Mysza bardzo ładnie to ujęłaś ju łelkom, rzadko mi sie zdarza coś ładnie ubrac w słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 04.08.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Doberek wpadłam się przywitać i morskie buziaki zostawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.08.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Lidszu ciekawa jestem jak wycenią to co macie już zrobione. Czy cena biegłego będzie lepsza od tego co wydaliście? A na cenie działki stracicie czy nie? Musicie przedstawiać faktury czy wystarczy wycena biegłego? To Cię zasypałam pytaniami z rana BetaGreta tak więc odpowiadam ciekawa jestem jak wycenią to co macie już zrobione - jak robiliśmy wycenę do MBanku, to były zrobione wykopy pod ławy fundamentowe, więc tego nie liczyli jako wkład własny. - teraz był rzeczoznawca z Nordei i czekam na jego wycenę. Czy cena biegłego będzie lepsza od tego co wydaliście? - MBanku to nie dotyczy, - Nordea nie życzyła sobie żadnych faktur do wyceny Obydwa banki za to wymagają kosztorysów sporządzonych na ich potrzeby. W Nordei dodatkowo taki kosztorys musi być podpisany przez kierbuda, MBank tego nie wymaga. A na cenie działki stracicie czy nie? - MBank wycenił nam działkę na więcej niż przypuszczaliśmy. Generalnie cena wyszła większa, niż cena zakupu w zeszłym roku. Wydaje mi się, że ma na to wpływ fakt, iż działka jest w tej chwili częściowo już uzbrojona (woda, prąd). - Jak wyceni Nordea, to pewnie będę mogła ci powiedzieć w przyszłym tygodniu To wszystko co się tyczy wyceny. Jeśli będziesz mieć jakiekolwiek pytania, to wal śmiało, a postaram się odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.08.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Cześć Lidzia Możesz mi na pw napisać jakieś szczegóły odnoście tych dwóch banków to bym miała wstępną orientację Monika, a co cię dokładnie interesuje ? Kredyt załatwia mąż, więc muszę wiedzieć o co się go zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 04.08.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 witanko popołudniowe ja też się ciesze, że kredytowy zawrót głowy mam już za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 04.08.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 ja tez mam z glowy i polecam Nordee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.08.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 W zasadzie ja na mbank nie moge narzekac. Na tych nowych zasadach wiele nie podskocza - marza jest stala, bank jak kazdy inny, byle kredyt dal, a u mnie to trwalo niecaly tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 04.08.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Lidszu, ja po prośbie przekaz proszę M ( nie mogę się do niego dodzwonić ) żeby się do mnie odezwał i oddał mi mój projekt nie wspomnę o wycenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts