zuznka 07.08.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Dzień dobry ale trafiłam na temat który jest dla mnie bardzo drazniacy bo z braku kanalizacji ( obiecanej w tym roku) na mojej ulicy nie moge dostac PNB Zuza, wrysuj sobie szambo w projekt zagospodarowania działki i tyle. Ja tak zrobiłam, dostałam PNB, a w międzyczasie zrobiłam kanalizację. tez tak myslalam ale juz nie pozwalaja na szambo i dla mnie to jest straszna głupota ciekawi mnie tylko, czy gmina może sobie takie zapisy robić ? ludzie nie mogą się pobudować, bo nie mają kanalizy, ale jednocześnie na okres przejściowy nie mogą sobie zainstalować szamba dlatego na przysłowiowy gwałt załatwiamy pozwolenie na zrobienie PRYWATNIE kanalizacji, gmina sie wypieła i sami z własnej kieszeni musimy zrobić cały projekt, wykonanie i przyłacza żeby móc uzyzskać PNB ale to nie problem bo koszty nie sa straszne ale ten CZAS mnie drażni i osłabia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 07.08.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Polska to chory kraj...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 07.08.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Polska to chory kraj...... Aniu - jak to delikatnie ujełaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.08.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Dzień dobry ale trafiłam na temat który jest dla mnie bardzo drazniacy bo z braku kanalizacji ( obiecanej w tym roku) na mojej ulicy nie moge dostac PNB Zuza, wrysuj sobie szambo w projekt zagospodarowania działki i tyle. Ja tak zrobiłam, dostałam PNB, a w międzyczasie zrobiłam kanalizację. tez tak myslalam ale juz nie pozwalaja na szambo i dla mnie to jest straszna głupota ciekawi mnie tylko, czy gmina może sobie takie zapisy robić ? ludzie nie mogą się pobudować, bo nie mają kanalizy, ale jednocześnie na okres przejściowy nie mogą sobie zainstalować szamba dlatego na przysłowiowy gwałt załatwiamy pozwolenie na zrobienie PRYWATNIE kanalizacji, gmina sie wypieła i sami z własnej kieszeni musimy zrobić cały projekt, wykonanie i przyłacza żeby móc uzyzskać PNB ale to nie problem bo koszty nie sa straszne ale ten CZAS mnie drażni i osłabia Ja też zrobiłam prywatnie kanalizację... tanio nie wyszło , ale ponieważ leży to w obowiązku gminy, to zostałam zwolniona z wielu opłat i jeszcze drogę mają zrobić po skończeniu naszych wszystkich budów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 07.08.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Dzień dobry ale trafiłam na temat który jest dla mnie bardzo drazniacy bo z braku kanalizacji ( obiecanej w tym roku) na mojej ulicy nie moge dostac PNB Zuza, wrysuj sobie szambo w projekt zagospodarowania działki i tyle. Ja tak zrobiłam, dostałam PNB, a w międzyczasie zrobiłam kanalizację. tez tak myslalam ale juz nie pozwalaja na szambo i dla mnie to jest straszna głupota ciekawi mnie tylko, czy gmina może sobie takie zapisy robić ? ludzie nie mogą się pobudować, bo nie mają kanalizy, ale jednocześnie na okres przejściowy nie mogą sobie zainstalować szamba dlatego na przysłowiowy gwałt załatwiamy pozwolenie na zrobienie PRYWATNIE kanalizacji, gmina sie wypieła i sami z własnej kieszeni musimy zrobić cały projekt, wykonanie i przyłacza żeby móc uzyzskać PNB ale to nie problem bo koszty nie sa straszne ale ten CZAS mnie drażni i osłabia Ja też zrobiłam prywatnie kanalizację... tanio nie wyszło , ale ponieważ leży to w obowiązku gminy, to zostałam zwolniona z wielu opłat i jeszcze drogę mają zrobić po skończeniu naszych wszystkich budów... Rasia, moja ulica ma 900 metrów i wszyscy mieszkańcy składaja się na to przylącze wodno-kanalizacyjne bo ci którzy kiedyś ( podobno pomyłkowo, nieopatrznie) otrzymali PNB i postawili domy nie moga ich teraz oddac do uzytku wiec Czekamy az wszystkie organy panstowe pozwola nam na wykonania tych przylaczy.... a potem wykonawstwo, ktore mam nadzieje pojdzie juz szybciej, choc to tez bedzie zalezało od wpłat mieszkanców a wiesz jak to moze byc....nawet nie mysle o tym bo cisnienie mi dziwnie wzrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 07.08.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 chore to wszystko gmina się wypięła na kanalizę, ale nie pozwala zrobić szamba, aby ludzie mogli zacząć się budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 07.08.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Czee lidziumy się kajamy kajamy kajamy, ale naprawdę ostatnio grasuje u nas jakiś zjadacz czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.08.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Mój hydraulik mówi, ze teraz coraz częściej instaluje indywidualne oczyszczalnie ścieków za ok 6000 - raz na dziewięć miesięcy grube trzeba wywieźć i tyle - oczywiście drobiazg trochę wolnej ziemi do tego potrzeba Ma to być konkurencyjne nawet do kanalizacji miejskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 07.08.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Dzień dobry ale trafiłam na temat który jest dla mnie bardzo drazniacy bo z braku kanalizacji ( obiecanej w tym roku) na mojej ulicy nie moge dostac PNB Zuza, wrysuj sobie szambo w projekt zagospodarowania działki i tyle. Ja tak zrobiłam, dostałam PNB, a w międzyczasie zrobiłam kanalizację. tez tak myslalam ale juz nie pozwalaja na szambo i dla mnie to jest straszna głupota ciekawi mnie tylko, czy gmina może sobie takie zapisy robić ? ludzie nie mogą się pobudować, bo nie mają kanalizy, ale jednocześnie na okres przejściowy nie mogą sobie zainstalować szamba Zuzanko zaptaj ich na podstawie jakiej ustawy tak sobie stanowią? Mnie żona projektanta naszego domu, na moje pytanie a co będzie jak ...zakwestionują nam to czy tamto z projektu i czas oczekiwania na PNB się bedzie wydłużał, dała madrą odpowiedź: Żeby coś zakwestionować lub podważać musi być na to odpowiedni paragraf, przepis podparty ustawą. Wymyślać sobie nie może nikt - a na pewno urzędas." I jeszcze dodała do tego, że petenci przyjmują wszystkie wymysły urzędników bez szemrania i z pokorą a powini się niestety wykłucać i wołać przedstawiania konkretnych ustaw do takich wymysłów pań z za biurka w urzędzie. PNB dostaliśmy w dwa dni od złożenia wniosku Moim zdaniem Zuzanka powinnaś zapytać na jakiej podstawie nie możesz wykonać tego szamba i niech Ci podadzą konkretną ustawę, paragraf stanowiący że nie można. Nie odpowiedź typu "nie bo nie!" I nie rozmawia się z szarym urzędnikiem tylko prosi się o przełożenego, a jak ten idzie w zaparte to proś o rozmowe z jeszcze wyższą instancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 08.08.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Dzień dobry ale trafiłam na temat który jest dla mnie bardzo drazniacy bo z braku kanalizacji ( obiecanej w tym roku) na mojej ulicy nie moge dostac PNB Zuza, wrysuj sobie szambo w projekt zagospodarowania działki i tyle. Ja tak zrobiłam, dostałam PNB, a w międzyczasie zrobiłam kanalizację. tez tak myslalam ale juz nie pozwalaja na szambo i dla mnie to jest straszna głupota ciekawi mnie tylko, czy gmina może sobie takie zapisy robić ? ludzie nie mogą się pobudować, bo nie mają kanalizy, ale jednocześnie na okres przejściowy nie mogą sobie zainstalować szamba Zuzanko zaptaj ich na podstawie jakiej ustawy tak sobie stanowią? Mnie żona projektanta naszego domu, na moje pytanie a co będzie jak ...zakwestionują nam to czy tamto z projektu i czas oczekiwania na PNB się bedzie wydłużał, dała madrą odpowiedź: Żeby coś zakwestionować lub podważać musi być na to odpowiedni paragraf, przepis podparty ustawą. Wymyślać sobie nie może nikt - a na pewno urzędas." I jeszcze dodała do tego, że petenci przyjmują wszystkie wymysły urzędników bez szemrania i z pokorą a powini się niestety wykłucać i wołać przedstawiania konkretnych ustaw do takich wymysłów pań z za biurka w urzędzie. PNB dostaliśmy w dwa dni od złożenia wniosku Moim zdaniem Zuzanka powinnaś zapytać na jakiej podstawie nie możesz wykonać tego szamba i niech Ci podadzą konkretną ustawę, paragraf stanowiący że nie można. Nie odpowiedź typu "nie bo nie!" I nie rozmawia się z szarym urzędnikiem tylko prosi się o przełożenego, a jak ten idzie w zaparte to proś o rozmowe z jeszcze wyższą instancją. masz rację - dlatego w poniedzialek ( skrócę sobie sobie urlop ale co tam ) spotkam sie z prawnikiem i ma nadzieje że będzie mógł mi pomóc bo już mam dosyć czekania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.08.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Mam nadzieję, że wszystko się Wam ułoży i prawnik pomoże To co napisałaś o swoim problemie to kolejny absurd urzędniczy. Ciekawe co by było jeśli np. coś by im się pozmieniało (np. brak pieniędzy na inwestycje, itp.) i kanalizacje odłożliby "na za parę lat" ? Też nie wolno by było mieć szamba? I trzeba by czekać aż szanowny pan urzędas łaskawie zezwoli na jakikolwiek ruch na działce, tak?. Może to jakieś skorumpowane urzędniki i specjalnie tak Was szczują bo myślą że jakąś kase wyrwią za "pozytywne załatwienie" sprawy? Tak czy siak życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 08.08.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Mam nadzieję, że wszystko się Wam ułoży i prawnik pomoże To co napisałaś o swoim problemie to kolejny absurd urzędniczy. Ciekawe co by było jeśli np. coś by im się pozmieniało (np. brak pieniędzy na inwestycje, itp.) i kanalizacje odłożliby "na za parę lat" ? Też nie wolno by było mieć szamba? I trzeba by czekać aż szanowny pan urzędas łaskawie zezwoli na jakikolwiek ruch na działce, tak?. Może to jakieś skorumpowane urzędniki i specjalnie tak Was szczują bo myślą że jakąś kase wyrwią za "pozytywne załatwienie" sprawy? Tak czy siak życzę powodzenia. u mnie właśnie tak jest, jak piszesz... kanalizacja miała być zrobiona do konca tego roku, ale Gmina stwierdziła że z powodu kryzysu nie ma środków na taką inwestycję więc postanowiliśmy ( właściceile działek na mojej ulicy) zrobić przyłącze ( projekt i wykonwastwo) wodno-kanal za swoje własne pieniadze i co ciekawe Gmina musi wyrazić na to zgodę - w chwili obecnej czekamy na odpowiedź bo dokumenty zostały złożone w tej sprawie dwa tyg temu do wszystkich władź które muszą to zatwierdzić: ZUD, Starostrwo i UG a obawiam się że to nie będzie koniec sprawy, bo aby zrobić to przyłącze musimy wpłacić pieniadze bez których wykonwca nie będzie mógł rozpocząć prac, a to pewnie nie będzie takie proste bo ulica ma 40 działek, więc znając życie bedziemy czekać...czekać... i ponaglać aż właścieciele posiesji wpłacą kwotę na którą się zdeklarowali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.08.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Zuzka, ja myślę, że powinniście walczyć o to, abyście mogli założyć szamba. Dla mnie to nie pojęte, że macie taki zapis w planie zagosp. (przeczytałam sobie go zresztą wczoraj). Możecie złożyć zażalenie do Samorządowego Kolegium Odwoławczego, ale najlepiej, aby zajął się tym jakiś prawnik. I tak jak piszesz, trzeba się od prawnika dowiedzieć, czy oni w ogóle mogą sobie robić takie zapisy w planie, że działki poniżej 2000 m2 nie mogą mieć szamba A ja mam stan zero !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.08.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 No to ja bym jednak drążyła u nich temat szamba albo ekologicznej oczyszczalni, przydomowej... w porąbanym kraju żyjemy - naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.08.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 A ja mam stan zero !!!! Lidszu gratuluję stanu zero - pięknie i niebiesko masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 08.08.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Lidszu - Gratulację !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wpraszam się na ogladanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.08.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 A ja mam stan zero !!!! Lidszu gratuluję stanu zero - pięknie i niebiesko masz bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.08.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Lidszu - Gratulację !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wpraszam się na ogladanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dzięki oczywiście wpraszaj się obowiązkowo, bez dwóch zdań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 08.08.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Dzien dobry gratuluje bardzo. pamietam to uczucie chodzic po plasnej podlodze i mowic tu kuchnia tu salon, tu lazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.08.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 No pieknie Lidszu, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts