rasia 08.08.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 A ja mam stan zero !!!! O kurczaki!!! Brawooooo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.08.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Dzien dobry gratuluje bardzo. pamietam to uczucie chodzic po plasnej podlodze i mowic tu kuchnia tu salon, tu lazienka dzięki dzisiaj chodziłam z M i mówiłam mu, tu będzie kanapa, tu kominek, tu będzie stał regał na książki. A M do mnie mówi: "to rozumiem, że wszystko masz już rozplanowane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.08.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 No pieknie Lidszu, gratulacje! dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.08.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 A ja mam stan zero !!!! O kurczaki!!! Brawooooo!!! serdeczne dzięki w poniedziałek lecimy ze ścianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 08.08.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Gratuluje pierwszej wylewki U mnie moze pod koniec tygodnia bedzie wygladac tak samo Doczytalam ze przed wylaniem chudziaka rozmawialas z hydraulikiem na temat grzejnikow kanalowych.Rowniez mysle o takich grzejnikach do salonu ale jestem zaskoczona ze to trzeba juz zaplanowac na etapie wylewania chudego.Mozesz napisacw skrocie co konkretnie zmienialiscie w chudziaku w zwiazku z takimi grzejnikami?Czy to chodzi o jakiekolwiek grzejniki kanalowe czy moze planujesz jakies glebsze i stad ten pomysl pozostawienia "korytka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.08.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 dobry wieczór Liduś no gratulacje piękna podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.08.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Gratuluje pierwszej wylewki U mnie moze pod koniec tygodnia bedzie wygladac tak samo Doczytalam ze przed wylaniem chudziaka rozmawialas z hydraulikiem na temat grzejnikow kanalowych.Rowniez mysle o takich grzejnikach do salonu ale jestem zaskoczona ze to trzeba juz zaplanowac na etapie wylewania chudego.Mozesz napisacw skrocie co konkretnie zmienialiscie w chudziaku w zwiazku z takimi grzejnikami?Czy to chodzi o jakiekolwiek grzejniki kanalowe czy moze planujesz jakies glebsze i stad ten pomysl pozostawienia "korytka? Kakusku, nic nie zmienialiśmy w chudziaku w związku z kanałówką. U nas te grzejniki będą pełniły funkcję kurtyny powietrznej przy oknach balkonowych i wystarczy, że zostawimy na nie miejsce w wylewce (tzn. styropian + wylewka). Do tego będą normalne grzejniki w salonie i jadalni. Jeśli chcesz zrobić grzejniki kanałowe, które będą jedynym sposobem ogrzewania salonu, to powinno się zostawić miejsce w chudziaku, a nawet w częściowo w zasypce fundamentów, bo muszą być wtedy większe. Mam nadzieję, że dość jasno to napisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.08.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 dobry wieczór Liduś no gratulacje piękna podłoga dziękuję pierwsza podłoga w moim domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 08.08.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 o szykuje sie niedzielne podlewanko i to pewnie kilka razy w taką pogodę. Gratulacje Liduśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 08.08.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Gratuluje pierwszej wylewki U mnie moze pod koniec tygodnia bedzie wygladac tak samo Doczytalam ze przed wylaniem chudziaka rozmawialas z hydraulikiem na temat grzejnikow kanalowych.Rowniez mysle o takich grzejnikach do salonu ale jestem zaskoczona ze to trzeba juz zaplanowac na etapie wylewania chudego.Mozesz napisacw skrocie co konkretnie zmienialiscie w chudziaku w zwiazku z takimi grzejnikami?Czy to chodzi o jakiekolwiek grzejniki kanalowe czy moze planujesz jakies glebsze i stad ten pomysl pozostawienia "korytka? Kakusku, nic nie zmienialiśmy w chudziaku w związku z kanałówką. U nas te grzejniki będą pełniły funkcję kurtyny powietrznej przy oknach balkonowych i wystarczy, że zostawimy na nie miejsce w wylewce (tzn. styropian + wylewka). Do tego będą normalne grzejniki w salonie i jadalni. Jeśli chcesz zrobić grzejniki kanałowe, które będą jedynym sposobem ogrzewania salonu, to powinno się zostawić miejsce w chudziaku, a nawet w częściowo w zasypce fundamentów, bo muszą być wtedy większe. Mam nadzieję, że dość jasno to napisałam niby dośc jasno Liduś, ale ja sie zastanawiam czy ma sens kładzenie kanałowca na gołym chudziaku, no chyba ze ktos pojdzie wczesniej po rozum do głowy i przygotuje solidnie docieploną styropianem norke pod taki kanał i wyizoluje dodatkowo foliami. Szkoda oddawać ciepło w błoto. Mi hydraulik rzucił hasło o kanale który jest głebszy od wylewki ze styropianem, na etapie szlichty i wtedy doszło do mnie ze lepiej isc w szerokość. Tak to w zyciu bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.08.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Będąc na tropie wszystkich fajnych dziewczyn, które ostatnio poznałem musiałem trafić i tutaj - bardzo ładny domek budujesz, będę czasem odwiedzał Cię. Co do emblematu - wolę real Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.08.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Kakusku, nic nie zmienialiśmy w chudziaku w związku z kanałówką. U nas te grzejniki będą pełniły funkcję kurtyny powietrznej przy oknach balkonowych i wystarczy, że zostawimy na nie miejsce w wylewce (tzn. styropian + wylewka). Do tego będą normalne grzejniki w salonie i jadalni. Jeśli chcesz zrobić grzejniki kanałowe, które będą jedynym sposobem ogrzewania salonu, to powinno się zostawić miejsce w chudziaku, a nawet w częściowo w zasypce fundamentów, bo muszą być wtedy większe. Mam nadzieję, że dość jasno to napisałam Mam tak jak Liduś. Ponieważ będzie podłogówka wokół to jakoś mnie te straty ciepła nie przerażają. Szcególnie, że dogrzewam glebę pod domem , która raczej się nie wyziębi do -30 :) A rozmiar grzejnika powalający nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.08.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Kakusku, nic nie zmienialiśmy w chudziaku w związku z kanałówką. U nas te grzejniki będą pełniły funkcję kurtyny powietrznej przy oknach balkonowych i wystarczy, że zostawimy na nie miejsce w wylewce (tzn. styropian + wylewka). Do tego będą normalne grzejniki w salonie i jadalni. Jeśli chcesz zrobić grzejniki kanałowe, które będą jedynym sposobem ogrzewania salonu, to powinno się zostawić miejsce w chudziaku, a nawet w częściowo w zasypce fundamentów, bo muszą być wtedy większe. Mam nadzieję, że dość jasno to napisałam Mam tak jak Liduś. Ponieważ będzie podłogówka wokół to jakoś mnie te straty ciepła nie przerażają. Szcególnie, że dogrzewam glebę pod domem , która raczej się nie wyziębi do -30 :) A rozmiar grzejnika powalający nie jest Proponuję zweryfikować jednak swoją wiedzę na temat strat i izolacji ciplnej przy wykonywaniu posadzek, choćby miały mieć w sobie ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.08.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Oj, bedzie dym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 09.08.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Oj, bedzie dym... HA - nie będzie - moją dewizą jest izolować izolować do bólu co się da ale to nie jest dewiza wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 09.08.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 w tej sytuacji stoje murem za Daro. Mam pierdolca na punkcie izolacji Tu nie chodzi juz tylko o to zeby nam nie bylo w domku zimno bo mamy podłogówke, tu chodzi o to zeby piec nie napierniczał 2 razy mocniej tylko dlatego zeby nam było cieplutko w nóżki Ciepło szuka łatwiejszej drogi, więc zwłaszcza jesli planujemy drewno przy podłogówce, to znaczy ze stawiamy sobie wyższą poprzeczkę i dokładniej izolujemy to co pod rurkami. Dodatkowo cieplo porusza się zgrodnie z gradientem temperaturr, więc juz z zasady większy cug jest w stronę temperatury +5 stopni niż w stronę +20 stopni. To wszystko jest policzalne serio serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 09.08.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Witam po długiej nieobecności Gratuluję stanu zero Pierwsze koty za płoty Czekam niecierpliwie na ściany Ja byłam tydzień na Mazurach z Dominiką. Wróciłam umęczona, bo mała łazikuje za rączkę całe dnie, śpi mało i na jedzenie czasu też jej nie starcza We wtorek Dominika kończy roczek Jak to szybko minęło Zapraszam na kawkę, bo od 3 września wracam do pracy Strasznie mi przykro zostawiać dziewczynki ale cóż takie życie Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.08.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Będąc na tropie wszystkich fajnych dziewczyn, które ostatnio poznałem musiałem trafić i tutaj - bardzo ładny domek budujesz, będę czasem odwiedzał Cię. Co do emblematu - wolę real dzień dobry znaczy ja nie fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 09.08.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Będąc na tropie wszystkich fajnych dziewczyn, które ostatnio poznałem musiałem trafić i tutaj - bardzo ładny domek budujesz, będę czasem odwiedzał Cię. Co do emblematu - wolę real dzień dobry znaczy ja nie fajna No cóż, ne wiem kto jest kto - i to jest problem - lecę do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.08.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 no ładnie zapomniał z kim córkę swatał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts