lidszu 20.08.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 widzę, ze na budowie wszystko idzie jak burza idzie, idzie a wy już zaczęliście ? no właśnie czekamy na decyzję ws kredytu wstępnie umówieni jesteśmy na wrzesień(mam nadzieję) to trzymam kciuki za pomyślne zakończenie spraw kredytowych my też właśnie czekamy na przyznanie kredytu, bo teraz ciągniemy na oparach pieniężnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.08.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 ale Ci się ukichało!!!! no super. oby same takie miłe niespodzianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.08.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 ale Ci się ukichało!!!! no super. oby same takie miłe niespodzianki cieszę się jak głupia, bo jeszcze na początku tego roku, mówili, że w ogóle nie mogę sobie nawet zrobić projektu przyłącza i będę musiała czekać, na zakończenie inwestycji i dopiero wtedy na swój koszt robić wcinkę. Potem dali się przekonać do przedłużenia warunków, abym mogła zrobić własny projekt. A teraz to już w ogóle luzik, bo nie będę musiała robić własnej studzienki na działce, tylko podłączę się bezpośrednio do gminnej. Pan w gminie powiedział, że mam szczęście i takie rozwiązanie jest dla mnie najkorzystniejsze i że wiedziałam, którą działkę kupić, bo sąsiedzi już nie mogą się tak podłączać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.08.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 no to już niesamowity fuks. nawet nie wiesz ile kasy zaoszczędziłaś! u nas jakieś kosmiczne studzienki kaskadowe. koszt przerażający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 20.08.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Lidszu, ja bym z takim fartem w totka zagrała U nas zwykłe szambo, a kanalizy to nawet w planach najbardziej odległych nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.08.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 u nas też chyba jakieś kaskadowe mają być - sama już nie wiem, bo projektu nie mam, ale koszt też miałabym duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.08.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Lidszu, ja bym z takim fartem w totka zagrała U nas zwykłe szambo, a kanalizy to nawet w planach najbardziej odległych nie ma... Elena, dzięki Trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.08.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Lidszu to odwróciło Ci się najpierw pod górkę, ciągle coś nie tak, a teraz taka super niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.08.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 dobry wieczór naprawdę Liduś zagraj w tego totka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 20.08.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Pięknie u Ciebie a i szczęście dopisuje. Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.08.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Dzień doberek Z kanalizą mi się udało (tfu, tfu, tfu, aby nie zapeszyć), ale za to będę miała pod górkę z gazem . Działka jest przy drodze prywatnej i w takim wypadku będę musiała zagnać wszystkich współwłaścicieli sztuk 13 do notariusza, aby podpisali akt notarialny na poprowadzenie przyłącza Nikt tego wcześniej nie zrobił i teraz pewnie ja będę musiała, bo w przeciwnym razie nie podłączą mi gazu. Dodatkowo moja droga składa się z dwóch działek i tylko jednej jestem współwłaścicielem. W tej drugiej (nie mojej) idzie gaz i muszę się dowiedzieć, czy ma w KW wpisany zapis, że jest tam gaz i czy przewidują podłączenie nowych użytkowników. Jeśli takiego zapisu nie ma, będę musiała jeszcze właścicieli tej drogi ścigać o popisanie jakiegoś papierka. Będę musiała też zrobić nowe mapy do celów projektowych, bo niestety w ZUD mają już na mapach naniesiony wodociąg poprowadzony do mojego domu i mapy, które teraz mam bez tej wody są już nieważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 21.08.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 o rety. Z tym gazem to faktycznie fuck jest. Trzymam kciuki zeby zaden sąsiad nie okazał sie na tyle świrnięty zeby nie chciec podpisac. A wiesz juz ile taka umowa notarialna bedzie kosztowac? To za każdą oddzielnie czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.08.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 o rety. Z tym gazem to faktycznie fuck jest. Trzymam kciuki zeby zaden sąsiad nie okazał sie na tyle świrnięty zeby nie chciec podpisac. A wiesz juz ile taka umowa notarialna bedzie kosztowac? To za każdą oddzielnie czy jak? raczej powinni stawić się wszyscy razem A z tego co mi powiedział wczoraj ten facet, to gazownia zwraca koszty notariusza. Mysza, możesz mi napisać ile cię będzie kosztowało podłączenie gazu ? Robocizna + projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 21.08.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Cześć Lidzia A z gazem i tak masz lepiej niż ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.08.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Cześć Lidzia A z gazem i tak masz lepiej niż ja a rozmawiałaś z tymi sąsiadami, co już mają umowę na przyłącze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 21.08.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 czesc Lidzia my z gazem tez mielismy pod gorke, ale sie udalo i jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.08.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 czesc Lidzia my z gazem tez mielismy pod gorke, ale sie udalo i jest ja też myślę że się uda i będzie trzeba się tylko za to wziąć, a nie chce mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 21.08.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Zaczął razem z majstrem oglądać projekt, rozmawiał na temat podciągów w domu, których niestety nie da się zmniejszyć. Można zlikwidować podciagi stosujac w stropie stalowe belki - np heby. My w ten sposób zlikwidowaliśmy dwa podciagi. po tynkach nic nie widać, ale koszt większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.08.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Zaczął razem z majstrem oglądać projekt, rozmawiał na temat podciągów w domu, których niestety nie da się zmniejszyć. Można zlikwidować podciagi stosujac w stropie stalowe belki - np heby. My w ten sposób zlikwidowaliśmy dwa podciagi. po tynkach nic nie widać, ale koszt większy. pewnie istniała taka możliwość, ale już nic nie będę zmieniać. Jakoś mnie te podciągi nie przerażają - zobaczę jak będą wyglądać po wylaniu stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 21.08.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Cześć Lidzia A z gazem i tak masz lepiej niż ja a rozmawiałaś z tymi sąsiadami, co już mają umowę na przyłącze ? Oni umowę już podpisali i czekają tylko, że oni mają jeszcze opcję od tyłu się podłączyć niby kawałek jest do podciągnięcia więc mam nadzieję, że gazownia puści nitkę od naszej strony a nie od osiedla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts