Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

widzę, ze na budowie wszystko idzie jak burza :D

idzie, idzie :D

a wy już zaczęliście ? :roll:

no właśnie czekamy na decyzję ws kredytu :-?

wstępnie umówieni jesteśmy na wrzesień(mam nadzieję) :)

to trzymam kciuki za pomyślne zakończenie spraw kredytowych :D

my też właśnie czekamy na przyznanie kredytu, bo teraz ciągniemy na oparach pieniężnych :-?

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale Ci się ukichało!!!!

no super. oby same takie miłe niespodzianki :D

cieszę się jak głupia, bo jeszcze na początku tego roku, mówili, że w ogóle nie mogę sobie nawet zrobić projektu przyłącza i będę musiała czekać, na zakończenie inwestycji i dopiero wtedy na swój koszt robić wcinkę. Potem dali się przekonać do przedłużenia warunków, abym mogła zrobić własny projekt. A teraz to już w ogóle luzik, bo nie będę musiała robić własnej studzienki na działce, tylko podłączę się bezpośrednio do gminnej.

Pan w gminie powiedział, że mam szczęście i takie rozwiązanie jest dla mnie najkorzystniejsze i że wiedziałam, którą działkę kupić, bo sąsiedzi już nie mogą się tak podłączać 8)

Dzień doberek :D

Z kanalizą mi się udało (tfu, tfu, tfu, aby nie zapeszyć), ale za to będę miała pod górkę z gazem :( . Działka jest przy drodze prywatnej i w takim wypadku będę musiała zagnać wszystkich współwłaścicieli sztuk 13 do notariusza, aby podpisali akt notarialny na poprowadzenie przyłącza :x Nikt tego wcześniej nie zrobił i teraz pewnie ja będę musiała, bo w przeciwnym razie nie podłączą mi gazu. Dodatkowo moja droga składa się z dwóch działek i tylko jednej jestem współwłaścicielem. W tej drugiej (nie mojej) idzie gaz i muszę się dowiedzieć, czy ma w KW wpisany zapis, że jest tam gaz i czy przewidują podłączenie nowych użytkowników. Jeśli takiego zapisu nie ma, będę musiała jeszcze właścicieli tej drogi ścigać o popisanie jakiegoś papierka.

Będę musiała też zrobić nowe mapy do celów projektowych, bo niestety w ZUD mają już na mapach naniesiony wodociąg poprowadzony do mojego domu i mapy, które teraz mam bez tej wody są już nieważne :evil: :evil: :evil:

o rety. Z tym gazem to faktycznie fuck jest. Trzymam kciuki zeby zaden sąsiad nie okazał sie na tyle świrnięty zeby nie chciec podpisac. A wiesz juz ile taka umowa notarialna bedzie kosztowac?

To za każdą oddzielnie czy jak?

raczej powinni stawić się wszyscy razem :o :evil: A z tego co mi powiedział wczoraj ten facet, to gazownia zwraca koszty notariusza.

Mysza, możesz mi napisać ile cię będzie kosztowało podłączenie gazu ? Robocizna + projekt

Zaczął razem z majstrem oglądać projekt, rozmawiał na temat podciągów w domu, których niestety nie da się zmniejszyć.

Można zlikwidować podciagi stosujac w stropie stalowe belki - np heby.

My w ten sposób zlikwidowaliśmy dwa podciagi.

po tynkach nic nie widać, ale koszt większy.

pewnie istniała taka możliwość, ale już nic nie będę zmieniać. Jakoś mnie te podciągi nie przerażają - zobaczę jak będą wyglądać po wylaniu stropu.

Cześć Lidzia

A z gazem i tak masz lepiej niż ja :cry:

a rozmawiałaś z tymi sąsiadami, co już mają umowę na przyłącze ?

Oni umowę już podpisali i czekają :lol: :lol: :lol: tylko, że oni mają jeszcze opcję od tyłu się podłączyć :roll: niby kawałek jest do podciągnięcia więc mam nadzieję, że gazownia puści nitkę od naszej strony a nie od osiedla :roll: