Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

napisz jak wrażenia. słyszałam że bardzo służą dzieciom.

są bardzo pożyteczne i potrzebne. W tym tygodniu chodzę z Olgą codziennie na 2 godziny do przedszkola. Tam poznaje ciocie, które będą ją uczyły, salę, w której będzie przebywać, itp. To pozwala jej się zaznajomić z otoczeniem, poznać dzieci z grupy i oswoić. Na początku rodzice są na tych zajęciach, ale potem zaczynają wychodzić i zostawiać dziecko samo, aby się przyzwyczaiło. U mnie dodatkowo jest lepiej, bo Inga też chodzi do tego przedszkola i młoda czuje się pewniej.

W czasie tych zajęć jest dużo różnych ćwiczeń: zabawa, tańce, prace plastyczne, zabawy na placu zabaw itp.

Hejka Lidszu :D

dziwne co piszesz z tym gazem :roll:

niby maja być 2 gazociągi w jednej ulicy :o

No nie mogę się juz stropu u Ciebie doczekać :D pięknie będzie

Aniu, nie będą dwa gazociągi. Jest jeden i do tego będę robić wcinkę. Chodzi o to, że ten gazociąg idzie w części drogi, której nie jestem współwłaścicielem i od osób które są jej właścicielami będę musiała wziąć oświadczenie, że zgadzają się, aby się wcięła do gazu. Natomiast z mojej części drogi, przez którą będę prowadziła do siebie wcinkę, muszę zebrać wszystkich współwłaścicieli na podpisanie aktu notarialnego dla gazowni, co pozwoli zrobić wpis w księdze wieczystej naszej drogi, że udostępnia się drogę na pociągnięcie przyłącza gazowego. Tak teraz podobno gazowni sobie życzy. Wcześniej wystarczyły tylko oświadczenia współwłaścicieli.

to wszystko przez to że musi to być uwidocznione w księgach

dokładnie. Muszę jeszcze się dowiedzieć, czy w KW tej części drogi, w której pociągnięty jest gazociąg jest już zrobiony zapis na rzecz gazowni, bo jeśli tak, to odpadnie mi ściganie tych ludzi, żeby mi oświadczenie podpisali.

czesc Lidziunia, ale szybko Ci domek rosnie :D

teraz trochę zaprzestał był, bo robią się podciągi, szalują słupy i robią przygotowania do szalowania stropu. Jak dzisiaj byłam na budowie, to miałam wrażenie, że nic się właściwie nie zmieniło od piątku 8)

to tylko pozory. Czesc Lidka

ja wiem, że to tylko pozory, ale jak się ściany budują, to widok zmienia się z godziny na godzinę, a teraz wiem, że robią, ale mało co widać 8)