Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kochana masz piękną chałupę i dużą i bardzo duże dziury na okna które powodują przeciag :roll:

zrób coś z tym :wink: :wink: :lol: :lol:

albo zakup duzo herbaty z prundem :wink:

tylko jak później wrócić z twojej budowy :roll: :lol: :lol:

słońce dziękuję za odwiedziny, było mi bardzo miło znowu cię u siebie gościć :D i bardzo się cieszę, że mój domek ci się podoba :D

cieszę się, że udało ci się dojechać, bo jak sama widziałaś wszędzie rozkopane i trudno się do mnie przedostać 8) :-?

jak będziesz jechać następnym razem do mnie, to zapakuję ze sobą duży termos herbatki, a prund dostaniesz w paczuszce do domu, abyś mogła spokojnie wrócić :wink: 8)

a wydostać :o

wyłaczyłam ESP żeby auto mogło się poslizgać :wink:

a jaki jest w błocie :lol: :lol: R do mówi: Zuza gdzie ty jeździsz :roll: :roll:

a ja : że, sprawdzam zawieszenie bo za 3 tyg kończy roczek i niech wyjdzie co ma wyjść :wink: :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol:

to kiedy do mnie następnym razem wpadasz ? :lol: :lol:

dzień doberek :D

Lidka - kawał chałupy Ci rośnie na działce :D

Maluszku, jak super, że się odezwałaś, bo bardzo cię brakowało na FM :D

Chałupa rośnie, dzisiaj mieli zacząć więźbę, ale nie wiem czy w taką pogodę cokolwiek zrobią :roll:

Maluszku, nie znikaj już na tak długo proszę

Chałupa rośnie, dzisiaj mieli zacząć więźbę, ale nie wiem czy w taką pogodę cokolwiek zrobią :roll:

postaram się nie znikać :D

i trzymam kciuki za więźbę :D :D :D

dzień dobry

Lidziu zwyżka to taki wysięgnik z koszyczkiem czasem widać jak żarówki w latarniach wymieniają :lol: :wink: moje chłopaki to mieli i wybitnie im to pracę uprzyjemniało część więźby podnosili własnie zwyżką, dachóweczki wozili na górę, jak rynny zakładali i obróbki robili to też tym widać na niektórych zdjeciach jak sobie z tyłu domku stoi :wink:

dzień dobry

Lidziu zwyżka to taki wysięgnik z koszyczkiem czasem widać jak żarówki w latarniach wymieniają :lol: :wink: moje chłopaki to mieli i wybitnie im to pracę uprzyjemniało część więźby podnosili własnie zwyżką, dachóweczki wozili na górę, jak rynny zakładali i obróbki robili to też tym widać na niektórych zdjeciach jak sobie z tyłu domku stoi :wink:

A to moi czegoś takiego nie mają. Mają jakąś wciągarkę, którą wciągali na górę np taczki z cementem, więc może i tym dadzą radę to drewno wciągnąć. Niech sobie chłopaki radzą, w końcu to nie ja powinnam im coś takiego załatwiać, aby ułatwić pracę, tylko wykonawca.

postaram się nie znikać :D

i trzymam kciuki za więźbę :D :D :D

Maluszku dzięki i trzymam za słowo 8)

Od wczoraj na budowie nie ma prądu :evil: W prawie wszystkich okolicznych mieścinach go nie ma, a w elektrowni powiedzieli, że naprawią może do soboty-niedzieli :evil: . W związku z tym panowie siedzą i właściwie nic nie robią :( Dzisiaj rozszalowują do końca parter i zdejmują płyty OSB. Jeśli do jutra nie włączą prądu, to panowie jadą do domu, bo nie ma sensu, aby siedzieli bezczynnie i marzli. W związku z tym, że nie ma elektryczności, chłopaki nie mogą się dogrzewać w baraku i trochę ich wyziębiło w nocy. Panowie radzą sobie jak mogą, rozpalili ognisko, aby móc zagotować sobie wodę na herbatę i aby się trochę ogrzać.

witam :)

gratuluję postępu na budowie!

ja niestety nie będę mogła napisać nic na temat mojej budowy :cry:

bank chciał nas wyrolować! tzn zaproponował chore warunki na uzyskanie kredytu!

wiem, że to nie jest odpowiednie miejsce, ale tak naprawdę na forum jesteście mi najbardziej znane

wiem, ze mieszkacie w okolicach Wwy, i mam pytanie, czy nie słyszałyście o jakiejś działce lub domie do sprzedania właśnie w okolicach Wwy?

witam :)

gratuluję postępu na budowie!

ja niestety nie będę mogła napisać nic na temat mojej budowy :cry:

bank chciał nas wyrolować! tzn zaproponował chore warunki na uzyskanie kredytu!

wiem, że to nie jest odpowiednie miejsce, ale tak naprawdę na forum jesteście mi najbardziej znane

wiem, ze mieszkacie w okolicach Wwy, i mam pytanie, czy nie słyszałyście o jakiejś działce lub domie do sprzedania właśnie w okolicach Wwy?

Monika, a jakie okolice cię interesują ? Jaka działka (wielkość), jaki dom (wielkość), no i kwota jaką możesz na to przeznaczyć ?

najbardziej interesowałaby nas działka nie dalej niż 30 km od Wwy, lub dom,

możemy przeznaczyć na dom razem z działką ok 600 tyś :-?

jeśli udałoby nam się znaleźć działkę, to może byśmy się zdecydowali na drewniany dom( buduje się go znacznie krócej od murowanego), zresztą sama nie wiem mam mętlik w głowie!

ale interesuje nas też gotowy dom, bo mieszkamy koło Lublina i nie mamy w Wwie kogoś kto nadzorowałby budowę domu :-?

wiem , że kwota, którą podałam jest dość mała, ale może się uda :-?

pozdrawiam, i dziękuję za odpowiedź :)