Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W moich okolicach (całkiem niedaleko trasy na Lublin) działki są po 200-300 tyś, działka z domem nawet nie wiem, bo to zawsze inaczej się liczy. Widziałam u siebie tabliczki z napisem domy na sprzedaż, więc jak jutro będę na budowie, to mogę spisać i dać ci namiary.

Lidzia, hej

Wiem coś o tej waszej awarii bo nam drukarnia od dwóch dni stoi bez prądu i jedna nasza złożona tak praca się właśnie rozjeżdża... Na naszej wsi prądu nie było wczoraj do wieczora, w nocy włączyli, a gdzieś koło 9-10 znowu padło. A przecież to wszystko są bliskie okolice warszawy!

Monikarat, bezpośrednio obok nas są dwie działki do sprzedania, uzbrojone w to co jest (naszymi siłami), a obok lokalny rolnik stawia kolejny dom na sprzedaż. To są okolice Zalesia Górnego. Jakby co, mogę ci podesłać na priva bliższe informacje. Pytanie, jaka okolica cię interesuje. Te działki - jedna płot w płot z nami, mają właśnie po 1100 mkw.

Lidzia, hej

Wiem coś o tej waszej awarii bo nam drukarnia od dwóch dni stoi bez prądu i jedna nasza złożona tak praca się właśnie rozjeżdża... Na naszej wsi prądu nie było wczoraj do wieczora, w nocy włączyli, a gdzieś koło 9-10 znowu padło. A przecież to wszystko są bliskie okolice warszawy!

Tu gdzie mieszkam to 2/3 miasta nie ma prądu - całe szczęście u mnie jest :p Ale tam gdzie nie ma, to dużo ludzi nie ma gazu, więc ogrzewanie też im padło i mają kostę w domu :evil: :evil:

Tak naprawdę pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło odkąd tu mieszkam, że prądu nie ma od dwóch dni.

No nic, jutro rano dzwonię do ekipy i się dowiem, czy robią zjazd do domu, czy też pund jest i zostają. Chociaż z drugiej strony wykonawcę gonią terminy, więc może powinien pomyśleć o jakimś agregacie ? :roll:

Tak sobie siedzę i cały czas myślę nad wejściem do domu. To jest słaby punkt tego projektu.

Jak widać na załączonej wizualizacji ze strony MGProjekt, drzwi wejściowe nie są w ogóle osłonięte. Przy ich otwieraniu wychodzą poza zarys domu, co oznacza, że będą moczone przez deszcz lub śnieg

http://img110.imageshack.us/img110/377/topaz.jpg

W związku z tym już od dość długiego czasu myślałam co by można było zrobić, aby jakoś je osłonić. Wdaje mi się, że znalazłam bardzo fajne rozwiązanie jakie zastosował darekzet w swoim domu, który był wzorowany na moim Topazie. Jutro zadzwonię do mojego kierbuda, aby się dowiedzieć jak można byłoby zrobić coś takiego. Mężowi również podoba się takie rozwiązanie

http://img337.imageshack.us/img337/296/eacfe18fc32d7086.jpg

Nie wiem jaki zmiany wprowadziłaś w stosunku do projektu (tego pierwszego) ale zauważ że tam balkon masz ,,na wierzchu" co czyni go lżejszym w tym drugim ,,logia" czyni ten front cięższym. A może pok prostu balkon dociągnąć do garażu :roll: Choć nie wiem czy to jeszcze możliwe :roll:

Chyba, że Twój Topaz też ma taką zmienioną nieco bryłę

Gosiu, mój balkon jest wystający tak jak na wizualce. Jednak nie chcę go ciągnąć aż nad wejście, bo będzie to brzydko wyglądało - rozważałam to.

Tutaj wkleję moje wypociny, które zrobiłam na wizualce. Wstawiłam tylko daszek, bez słupa, ale mam nadzieję, że coś widać i nie będzie to kiepsko wyglądać z realu

http://img70.imageshack.us/img70/1061/topaz3.jpg