Monikarat 15.10.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 aha, zapomniałam o kwestii najważniejszej!działka w granicach 10 arów, dom 100-130m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.10.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Ba w moich okolicach to wątpię byś za tę kwotę coś mogła kupić, ale jest właśnie ogłoszenie na płocie (bardzo stare zabudowania + troszkę ziemi) mogę telefon spisać i zapodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 15.10.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 jest trochę ogłoszeń w necie, jakiś niewielki wybór! będę szukać, może uda nam się coś znaleźć sensownego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 15.10.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 W moich okolicach (całkiem niedaleko trasy na Lublin) działki są po 200-300 tyś, działka z domem nawet nie wiem, bo to zawsze inaczej się liczy. Widziałam u siebie tabliczki z napisem domy na sprzedaż, więc jak jutro będę na budowie, to mogę spisać i dać ci namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 15.10.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Lidzia, hejWiem coś o tej waszej awarii bo nam drukarnia od dwóch dni stoi bez prądu i jedna nasza złożona tak praca się właśnie rozjeżdża... Na naszej wsi prądu nie było wczoraj do wieczora, w nocy włączyli, a gdzieś koło 9-10 znowu padło. A przecież to wszystko są bliskie okolice warszawy! Monikarat, bezpośrednio obok nas są dwie działki do sprzedania, uzbrojone w to co jest (naszymi siłami), a obok lokalny rolnik stawia kolejny dom na sprzedaż. To są okolice Zalesia Górnego. Jakby co, mogę ci podesłać na priva bliższe informacje. Pytanie, jaka okolica cię interesuje. Te działki - jedna płot w płot z nami, mają właśnie po 1100 mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 15.10.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 nie wiem jak mam Wam dziękować dziewczyny każdy namiar jest dla mnie bardzo ważny! Lidszu, przepraszam, że załatwiam moje sprawy na Twoim wątku, mam nadzieję, że się nie gniewasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 15.10.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 dobry wieczór Lidzia no to nie ciekawa sytuacja się zrobiła a mnie facet od wentylacji pogania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 15.10.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 czesc Lidziu, szkoda ze takie cyrki z pradem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 15.10.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Właściwie dookoła Warszawy wszędzie były problemy - padło kilkanaście transformatorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 15.10.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 nie wiem jak mam Wam dziękować dziewczyny każdy namiar jest dla mnie bardzo ważny! Lidszu, przepraszam, że załatwiam moje sprawy na Twoim wątku, mam nadzieję, że się nie gniewasz Nie gniewam się, jeśli tylko możemy pomóc to super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 15.10.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Lidzia, hej Wiem coś o tej waszej awarii bo nam drukarnia od dwóch dni stoi bez prądu i jedna nasza złożona tak praca się właśnie rozjeżdża... Na naszej wsi prądu nie było wczoraj do wieczora, w nocy włączyli, a gdzieś koło 9-10 znowu padło. A przecież to wszystko są bliskie okolice warszawy! Tu gdzie mieszkam to 2/3 miasta nie ma prądu - całe szczęście u mnie jest Ale tam gdzie nie ma, to dużo ludzi nie ma gazu, więc ogrzewanie też im padło i mają kostę w domu Tak naprawdę pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło odkąd tu mieszkam, że prądu nie ma od dwóch dni. No nic, jutro rano dzwonię do ekipy i się dowiem, czy robią zjazd do domu, czy też pund jest i zostają. Chociaż z drugiej strony wykonawcę gonią terminy, więc może powinien pomyśleć o jakimś agregacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 15.10.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Nasi mieli na wszelki wypadek. To się jednak przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 15.10.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Nasi mieli na wszelki wypadek. To się jednak przydaje. No widzisz przewidujący byli . U mnie niestety nikt jeszcze nie wpadł na ten pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.10.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Nam się udało i prądy tylko ok 3 godzin nie było Ale mieszkając pod Warszawą to cały czas myślę o kupnie agregatu tylko ciągle kasy brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.10.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 U nas ponad 26 godzin nie było prądu Też się zastanawiam nad zakupem agregatu bo troszkę mocniej zwieje i RE Wołomin od razu wyłącza nam prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.10.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Tak sobie siedzę i cały czas myślę nad wejściem do domu. To jest słaby punkt tego projektu. Jak widać na załączonej wizualizacji ze strony MGProjekt, drzwi wejściowe nie są w ogóle osłonięte. Przy ich otwieraniu wychodzą poza zarys domu, co oznacza, że będą moczone przez deszcz lub śnieg http://img110.imageshack.us/img110/377/topaz.jpg W związku z tym już od dość długiego czasu myślałam co by można było zrobić, aby jakoś je osłonić. Wdaje mi się, że znalazłam bardzo fajne rozwiązanie jakie zastosował darekzet w swoim domu, który był wzorowany na moim Topazie. Jutro zadzwonię do mojego kierbuda, aby się dowiedzieć jak można byłoby zrobić coś takiego. Mężowi również podoba się takie rozwiązanie http://img337.imageshack.us/img337/296/eacfe18fc32d7086.jpg Nie wiem jaki zmiany wprowadziłaś w stosunku do projektu (tego pierwszego) ale zauważ że tam balkon masz ,,na wierzchu" co czyni go lżejszym w tym drugim ,,logia" czyni ten front cięższym. A może pok prostu balkon dociągnąć do garażu Choć nie wiem czy to jeszcze możliwe Chyba, że Twój Topaz też ma taką zmienioną nieco bryłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 16.10.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Gosiu, mój balkon jest wystający tak jak na wizualce. Jednak nie chcę go ciągnąć aż nad wejście, bo będzie to brzydko wyglądało - rozważałam to. Tutaj wkleję moje wypociny, które zrobiłam na wizualce. Wstawiłam tylko daszek, bez słupa, ale mam nadzieję, że coś widać i nie będzie to kiepsko wyglądać z realu http://img70.imageshack.us/img70/1061/topaz3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 16.10.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 To okno balkonowe pod którym jest wstawiony daszek, zostało przez nas zmienione na zwykłe okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.10.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 witam Lidziu ,powiem ze z tym daszkiem to bardzo bobry pomysł ,tez ogladałam te zdjecia u kolegi z forum i bardzo mi sie podoba ,i ta elewacja też ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.10.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Lidszu - bardzo fajny pomysł z tym daszkiem. Pasuje do całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts