Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

Właśnie wczoraj przy wymierzaniu drzwi ogrodowych tak sobie z panem rozmawialiśmy o wyższości okien plastikowych czy aluminiowych nad drewnianymi 8) Dzień wcześniej był na oglądaniu okien które narażone na słońce, deszcz i w ogóle na ostre zmiany pogodowe nie wytrzymało i po trzech latach zaczyna obłazić. A nadmieniam, że wszystkie otwory wyposażone w bardzo dobrej jakości stolarkę, jednak strona nasłoneczniona, wystawiona na deszcze i wiatry nie wytrzymała 8) - pozostałe są ok. Tu pewnie też zawinił brak corocznej konserwacji drewna :roll: 8) - i tu według mnie jest pies pogrzebany, jak wiesz, że konserwować, malować i takie tam robić będziesz rób drewniane, jak nie nie baw się w drewno

ale siem nagadałam :oops: 8)

muszę to dać mężowi do przeczytania, bo to on się uparł na drewniane okna :lol: . Będzie konserwował i malował co roku, a co :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w Kołobrzegu ten tTopaz zrobiony jest bez tego dodatkowego dachu, ma jakby cofnięte lekko drzwi do wewnątrz. mi się taki dodatkowy dach nie bardzo widzi. strasznie obciąża dom.

W projekcie drzwi wejściowe są lekko cofnięte, ale nie na tyle, żeby nie wystawały po otwarciu poza obrys domu i tu jest problem.

Wiem, że nie wszystkim może się podobać taki daszek, dla mnie jest do zaakceptowania i wygląda OK.

jak Wam się podoba to najważniejsze

a okna drewniane bym zroibiła i konserwowała ale kasy nie było na takie ... nad tym się nawet nie zastanawiaj jak macie odpowiednie fundusze.

mąż przeznaczył 50 tyś na okna, ale jak widać to może nie wystarczyć :lol: :lol: Oczywiście Urzędowski jest okrutnie drogi i może w jakiejś innej firmie uda się coś taniej znaleźć :roll:

Na okna pewnie wydam majątek, bo ostatnia wycena od Urzędowskiego powaliła mnie na kolana - powyżej 60tyś :o Ale jak się chciało mieć duże okna, to trzeba będzie płakać i płacić 8) :lol:

A dachówka na pewno będzie płaska grafitowa. Jeszcze nie wiem czy dokładnie będzie to Creaton, czy też Tegalit

Moja oferta od Urzędowskiego to 55 tys. Za okna zapłaciłam 35.

Ja mam Creatona ale myśle że z tegalitu też byłabym zadowolona.

Efi, ale ty chyba masz aluminiowe okna wstawione, prawda ?

Całkiem dobrą miałaś ofertę od Urzędowskiego. To tylko moje okna są takie drogie ? :roll: :x

W przyszłym tygodniu jadę zrobić wycenę Creatona i Teglitu, ale z tego co się orientuję, to wycena powinna się różnić o jakieś 5-6 tyś.

Moje okna są drewniane. I nie zamieniłabym tego wyboru na żaden inny. 8)

Na okna pewnie wydam majątek, bo ostatnia wycena od Urzędowskiego powaliła mnie na kolana - powyżej 60tyś :o Ale jak się chciało mieć duże okna, to trzeba będzie płakać i płacić 8) :lol:

A dachówka na pewno będzie płaska grafitowa. Jeszcze nie wiem czy dokładnie będzie to Creaton, czy też Tegalit

Moja oferta od Urzędowskiego to 55 tys. Za okna zapłaciłam 35.

Ja mam Creatona ale myśle że z tegalitu też byłabym zadowolona.

Efi, ale ty chyba masz aluminiowe okna wstawione, prawda ?

Całkiem dobrą miałaś ofertę od Urzędowskiego. To tylko moje okna są takie drogie ? :roll: :x

W przyszłym tygodniu jadę zrobić wycenę Creatona i Teglitu, ale z tego co się orientuję, to wycena powinna się różnić o jakieś 5-6 tyś.

Moje okna są drewniane. I nie zamieniłabym tego wyboru na żaden inny. 8)

A jakiej firmy te okna są ?

Lidszu

Juz urósł piękny dom.

Widze że w pokojach dziewczynek jest takie rozwiązanie jak w pokojach moich chłopców, czyli połączone garderoby :lol:

Ja wybrałam okna plastikowe Jezierskiego.

Na elewacji w wizualizacji domu masz drzewo - czy będziesz je zakłada ? Bo ja stoję przed takim dylematem i zupełnie nie wiem.

Lidszu

Juz urósł piękny dom.

Widze że w pokojach dziewczynek jest takie rozwiązanie jak w pokojach moich chłopców, czyli połączone garderoby :lol:

Ja wybrałam okna plastikowe Jezierskiego.

Na elewacji w wizualizacji domu masz drzewo - czy będziesz je zakłada ? Bo ja stoję przed takim dylematem i zupełnie nie wiem.

Kami-lla, dziękuję bardzo, że domek się podoba :D Na elewacji rzeczywiście mamy drewno i tak pewnie zostanie. Teraz tylko zastanawiam się, czy będzie to drewno, czy też jakieś deski drewnopodobne.

Ostatnio koło siebie widziałam dom z fajną imitacją drewna na elewacji. Muszę się dowiedzieć od właścicieli co to takiego.

Drewno bardzo mi się podoba - w wizualizacji mamy zaplanowane drewno przy wejściu do domu, ale fajnie byłoby utrzymać ten element wykonczenia elewacji i położyc go również na tarasie i dodać do tego deski tarasowe :lol:

Jednak :

1.wykonawca elewacji i ociheplenia troce nas zniechęcił, ze bedziemy musieli zrobić jakis dodatkowy stelaż aby się drewno utrzymało, co moze spowodować mostek cieplny. Będziemy mieć ocieplenie z 20 cm styropianu.

2. mój małż jakoś nie ma przekonanie do wykończenia w drewnie :evil:

Zatem muszę dokładniej rozpoznać temat: Baranki2 mają piękne drewno na elewacji muszę ich dopytac w jaki sposób zamocowali je do ściany.

a ja sie wyleczylam i z tarasow i z elewacji....

latem widzialam swiezo zrobiona elewacje w hotelu na mojej trasie do pracy, zachwycilam sie, teraz wyglada nieciekawie....

nooo bo to zabaw z tym sporo jest... ale ładnie zadbana i zakonserwowana... ślicznie wygląda.

Ale to jak wszystko zresztą :)