Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

panowie dekarze działają pełną parą :D Mam już położone łaty na całym dachu i zaczęli kłaść blachę na obróbki. Mają skończyć do jutra całe orynnowanie, potem pewnie tydzień przerwy - bo dachówka ma być dopiero we czwartek w przyszłym tygodniu - a później wchodzą na 4-5 dni i kryją dach :D . Mam nadzieję, że przed 6 grudnia zakończą u nas pracę :D

ale szybko to poszło :o :D :)

strasznie szybko :o

bardzo ładny komin i czekam z niecierpliwością do czwartku :D

https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/223/#findComment-3708822

Lidszu, nie smuć się, przyjdą następne ekipy :) i oby były równie solidne. Ja tam naszych murarzy żegnałam raczej z poczuciem ulgi niż żalu :wink: Zwłaszcza końcówka była bardzo napięta, bo póki majster pracował z synem to było ok, ale na początku października chłopak wrócił na studia i zastąpił go brat majstra :-? a jak do tego duetu dołączył cieśla to już w ogóle bezsilna byłam... po prostu za dużo alkoholu :evil: ale wtedy byłam młoda i niedoświadczona i dlatego tak się z nimi cackałam :lol: . dziś wyrzuciłabym na zbity pysk bez zbędnych sentymentów.

Ale ja tu gadu gadu, a przyszłam zobaczyć jak tam daszek się robi :) Skoro dekarze już sobie przygotowali wszystko do układania dachóweczki, to pójdzie szybciutko :)

https://forum.murator.pl/topic/48203-dziennik-lidszu-komentarze/page/223/#findComment-3710799