Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj, widzę że budujecie dom o podobnym układzie jak my. I do tego niedaleko nas, gdzie my teraz mieszkamy. Będziemy Was podglądać Wasze poczynania na forum i Życzymy dużo cierpliwości.

tfor, witaj w moich komentarzach :D

Cieszę się, że podoba wam się nasz domek i zapraszam częściej w odwiedziny :D

A teraz lecę do was obejrzeć wasz domek :D

super wyglada ta Twoja dachowka.

no i super, że masz taki układ ze składem że mozesz zaplacic pozniej. Mi jak przywiezli beton na strop i cena na fakturze byla inna niz ustalona (wyzsza) to koles zakrecil kurek. :evil:

no wiesz .... :roll: właściwie to powinnam zapłacić za dachówkę w momencie składania zamówienia, ale nie lubię płacić za coś co do mnie nie dotarło - szczególnie całości kwoty. Umówiłam się na zaliczkę, ale skoro dachówka się spóźniała, to postanowiłam zapłacić dopiero po jej dostarczeniu 8)

Hmmm ja zapłaciłam dopiero jak przywieźli wsio na plac.

no i super, że masz taki układ ze składem że mozesz zaplacic pozniej. Mi jak przywiezli beton na strop i cena na fakturze byla inna niz ustalona (wyzsza) to koles zakrecil kurek. :evil:

no wiesz .... :roll: właściwie to powinnam zapłacić za dachówkę w momencie składania zamówienia, ale nie lubię płacić za coś co do mnie nie dotarło - szczególnie całości kwoty. Umówiłam się na zaliczkę, ale skoro dachówka się spóźniała, to postanowiłam zapłacić dopiero po jej dostarczeniu 8)

i właśnie tak powinno być, bo nie widzę powodu dla którego powinno się płacić za materiał przed jego dostarczeniem :-? A jak się nie zapłaci przy zamówieniu, to zawsze jest możliwość zrezygnowania z zamówienia, jeśli coś jest nie tak, a jak kaska zapłacona, to już po ptakach :x

i właśnie tak powinno być, bo nie widzę powodu dla którego powinno się płacić za materiał przed jego dostarczeniem :-? A jak się nie zapłaci przy zamówieniu, to zawsze jest możliwość zrezygnowania z zamówienia, jeśli coś jest nie tak, a jak kaska zapłacona, to już po ptakach :x

no i tak u nas było. Pierwszą dachówkę przywieżli i była zła :) Powiedziałam że jej nie chcę i sprowadzili drugą a tamta została na placu w firmie.

Witaj, widzę że budujecie dom o podobnym układzie jak my. I do tego niedaleko nas, gdzie my teraz mieszkamy. Będziemy Was podglądać Wasze poczynania na forum i Życzymy dużo cierpliwości.

no my to jeszzce daleko i nie dogonimy z pewnością :-) Twój obecny stan t będziemy mieć pewnie pod koniec przyszłego roku. Stawamy na dobre wykończenie przy mniejszych nakładach na robociznę - bo sami będziemy wiele rzeczy robić - co z pewnościa będzie wymagało więcej czasu.

dzień dobry

ja skłądając zamówienie na dach - znaczy obejmowało dachówkę, okna, wyłazy dachowe, rynny, membranę i te wszystkie pierdołki w nieskończonej ilości :wink: potrzebne do zrobienia dachu - to dałam zaliczkę a dopiero jak już wszystko na placu było to płaciłam umówioną kwotę a jak już dach był skończony to rozliczaliśmy bo pewne rzeczy były dobierane a pewnych zostało więc to przeliczyliśmy i dopiero faktura poszła a tak towar był dowożony na WZ-tki :D

no my to jeszzce daleko i nie dogonimy z pewnością :-) Twój obecny stan t będziemy mieć pewnie pod koniec przyszłego roku. Stawamy na dobre wykończenie przy mniejszych nakładach na robociznę - bo sami będziemy wiele rzeczy robić - co z pewnościa będzie wymagało więcej czasu.

fajnie tak samemu budować i dbać o każdy szczegół :D A satysfakcja z samodzielnie wykonanej pracy bezecenna :D . U nas to niewykonalne, więc budową zajęła się ekipa, z której jestem bardzo zadowolona :D

Cześć Lidzia! :D

Tak jak myślałam - PIĘKNY dach będziesz miała! 8) :wink:

Zrób zdjęcia z domu sąsiada - najlepiej z pierwszego piętra, żeby było lepiej widać, hihi :wink:

Maryś, dziękuję :oops: :D

mi też się mój dach podoba. Szkoda, że teraz śnieg na nim leży i nijak nie można zrobić zdjęcia :( .

Dekarze wczoraj prawie w ogóle nic nie zrobili, bo ta zamieć śnieżna im nie pozwoliła :( . Zawiesili tylko kilka rynien spustowych. Dzisiaj walczą z dachówką, ale przy -12 to dość ciężko im idzie :( . Na pewno wracają w poniedziałek i mam nadzieję, że do świąt zdążą skończyć. Całe szczęście od poniedziałku nadają już mniejsze mrozy.

dzień dobry

ja skłądając zamówienie na dach - znaczy obejmowało dachówkę, okna, wyłazy dachowe, rynny, membranę i te wszystkie pierdołki w nieskończonej ilości :wink: potrzebne do zrobienia dachu - to dałam zaliczkę a dopiero jak już wszystko na placu było to płaciłam umówioną kwotę a jak już dach był skończony to rozliczaliśmy bo pewne rzeczy były dobierane a pewnych zostało więc to przeliczyliśmy i dopiero faktura poszła a tak towar był dowożony na WZ-tki :D

u mnie też trochę rzeczy było dowożonych i teraz zapłaciłam zbiorczą fakturę. Zobaczymy w przyszłym tygodniu, czy starczy nam dachówki, bo przez ten dodatkowy daszek, nie byłam w stanie wyliczyć dokładnej jej ilości.

u nas zostało sporo dachówki podstawowej ciut zostawiliśmy na wypadek W żeby potem nie szukać jakby która pękła albo co ale np jednej krawędziowej brakło znowu membrany też zostało to też zwróciliśmy i struktonit dobierany był nie da się idealnie wyliczyć ile czego potrzebne będzie :D

u nas zostało sporo dachówki podstawowej ciut zostawiliśmy na wypadek W żeby potem nie szukać jakby która pękła albo co ale np jednej krawędziowej brakło znowu membrany też zostało to też zwróciliśmy i struktonit dobierany był nie da się idealnie wyliczyć ile czego potrzebne będzie :D

Wiem, że się nie da, więc się tym tak bardzo nie stresuję.

Hej lidszu :D

Rozumiem,że wrzucisz juro zdjęcia swojego pięknego daszku :D

a moze ... :roll: ... jeszcze dzisiaj ??? :wink:

nie wrzucę, bo panowie go jeszcze nie skończyli :( . Wczoraj przez śnieżycę w ogóle nic nie robili na dachu, dzisiaj coś walczą, ale temperatura -12 nie jest wymarzoną do kładzenia dachówki :(

W poniedziałek panowie wracają i będą kończyć, a że od poniedziałku nadają już trochę cieplej, to mam nadzieję, że do świąt uda im się skończyć

Hej lidszu :D

Rozumiem,że wrzucisz juro zdjęcia swojego pięknego daszku :D

a moze ... :roll: ... jeszcze dzisiaj ??? :wink:

nie wrzucę, bo panowie go jeszcze nie skończyli :( . Wczoraj przez śnieżycę w ogóle nic nie robili na dachu, dzisiaj coś walczą, ale temperatura -12 nie jest wymarzoną do kładzenia dachówki :(

W poniedziałek panowie wracają i będą kończyć, a że od poniedziałku nadają już trochę cieplej, to mam nadzieję, że do świąt uda im się skończyć

No tak... ta zima :evil:

U nas mieli rozpocząć układanie blachodachówki wczoraj, ale oczywiście ten MRÓZ :x mają zacząć w poniedziałek...

Ale u Ciebie to juz końcówka :wink: do świąt na pewno skończą!

A ja będę "cierpliwie" czekała na foteczki :wink:

Oki powiem prawdę... :oops: doczekać się nie mogę!