lidszu 19.03.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 No Liduśka, to Cie Dorcia pocieszyla Projektujcie, projektujcie, a ja potem bede odgapiac co sie da i jak sie da hihi. Zartuje. Ide robic swoją lazienke- w koncu dokladnie ją wyrysuje, moze mi co wyjdzie z tego.... No widzisz, ty masz zacięcie do samodzielnego rysowania, a ja zabieram się do tego od dawna i jakoś mi nie idzie No nic, zobaczymy co nam wyjdzie ze spotkania z arch. w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.03.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 i przy okazji strzeliłam sobie 10 stronkę tak więc stawiam wszystkim moje ukochane Bombardino http://farm4.static.flickr.com/3573/3307469344_70ff4a54e5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.03.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 A co toto ma w składzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 19.03.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 i przy okazji strzeliłam sobie 10 stronkę tak więc stawiam wszystkim moje ukochane Bombardino http://farm4.static.flickr.com/3573/3307469344_70ff4a54e5.jpg ech , ale jak bombardino , to tylko na stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 19.03.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 A co toto ma w składzie ? Bombardino - włoski napój alkoholowy, popularny zwłaszcza wśród narciarzy w okolicach Alp. W skład, podawanego na gorąco, napoju wchodzą: ajerkoniak, whisky (brandy lub rum), bita śmietana, niekiedy kawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.03.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 A co toto ma w składzie ? Bombardino - włoski napój alkoholowy, popularny zwłaszcza wśród narciarzy w okolicach Alp. W skład, podawanego na gorąco, napoju wchodzą: ajerkoniak, whisky (brandy lub rum), bita śmietana, niekiedy kawa. dokładnie to i jeszcze na wierzchu bita śmietana posypana cynamonem, miaaaaammm Wczoraj wieczorem sobie robiłam w domciu, mmmmhhmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.03.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja sie poczęstowałam - pycha bo ma whisky a na wierzchu cynamon chyba sobie strzelę dzis wieczorkiem zwłaszcza że pogoda okropna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 19.03.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 A co toto ma w składzie ? Bombardino - włoski napój alkoholowy, popularny zwłaszcza wśród narciarzy w okolicach Alp. W skład, podawanego na gorąco, napoju wchodzą: ajerkoniak, whisky (brandy lub rum), bita śmietana, niekiedy kawa. dokładnie to i jeszcze na wierzchu bita śmietana posypana cynamonem, miaaaaammm Wczoraj wieczorem sobie robiłam w domciu, mmmmhhmmm Mi takie coś właśnie małżonek przywiózł z wypadu na narty... Sam nie pił, ale widział, że kobitki piły (właśnie na stoku), to przywiózł mi na spróbowanie.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.03.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 to jest gotowy produkt w butelce czy mozna w zachowaniu proporcji samemu zrobić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja mam gotowe ale znalalzlam taki przepis Bombardino 1 część ajerkoniaku 1 część whisky lub brandy 1 część świeżo zaparzonej mocnej kawybita śmietana i czekolada (utarta lub stopiona) do przybrania Mieszamy ze sobą oba alkohole i kawę. Przykrywamy dużą czapa bitej śmietany i posypujemy lub polewamy czekoladą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.03.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja mam gotowe ale znalalzlam taki przepis Bombardino 1 część ajerkoniaku 1 część whisky lub brandy 1 część świeżo zaparzonej mocnej kawy bita śmietana i czekolada (utarta lub stopiona) do przybrania Mieszamy ze sobą oba alkohole i kawę. Przykrywamy dużą czapa bitej śmietany i posypujemy lub polewamy czekoladą. kurcze muszę jeszcze dziś jedna babę upierdliwą usatyfsakcjonować bo bym juz sobie machnęła taki smakołyk - niebo dla podniebienia juz to czuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.03.2009 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 to jest gotowy produkt w butelce czy mozna w zachowaniu proporcji samemu zrobić ?? ja mam gotowy, ale pewnie tak jak Markoto napisała można zrobić sobie samodzielnie. Rzeczywiście na włoskich stokach Bombardino leje się strumieniami. Tak jak pisałam oprócz sypanej czekolady, to posypują to jeszcze cynamonem i samokuje wtedy wyśmienicie [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.03.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 to jest gotowy produkt w butelce czy mozna w zachowaniu proporcji samemu zrobić ?? ja mam gotowy, ale pewnie tak jak Markoto napisała można zrobić sobie samodzielnie. Rzeczywiście na włoskich stokach Bombardino leje się strumieniami. Tak jak pisałam oprócz sypanej czekolady, to posypują to jeszcze cynamonem i samokuje wtedy wyśmienicie [/code] normalnie odwołałam spotkanie ( w taka pogde nie chce mi sie ruszać z domu) i robię sobie Bombardinio - to lecę zaraz do was wracam a jak bedzie pyszne to nie wróce bo klawisze się bedą rozjezdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.03.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 to jest gotowy produkt w butelce czy mozna w zachowaniu proporcji samemu zrobić ?? ja mam gotowy, ale pewnie tak jak Markoto napisała można zrobić sobie samodzielnie. Rzeczywiście na włoskich stokach Bombardino leje się strumieniami. Tak jak pisałam oprócz sypanej czekolady, to posypują to jeszcze cynamonem i samokuje wtedy wyśmienicie [/code] normalnie odwołałam spotkanie ( w taka pogde nie chce mi sie ruszać z domu) i robię sobie Bombardinio - to lecę zaraz do was wracam a jak bedzie pyszne to nie wróce bo klawisze się bedą rozjezdzać ja sobie też zrobię, ale troszkę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.03.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 to jest gotowy produkt w butelce czy mozna w zachowaniu proporcji samemu zrobić ?? ja mam gotowy, ale pewnie tak jak Markoto napisała można zrobić sobie samodzielnie. Rzeczywiście na włoskich stokach Bombardino leje się strumieniami. Tak jak pisałam oprócz sypanej czekolady, to posypują to jeszcze cynamonem i samokuje wtedy wyśmienicie [/code] normalnie odwołałam spotkanie ( w taka pogde nie chce mi sie ruszać z domu) i robię sobie Bombardinio - to lecę zaraz do was wracam a jak bedzie pyszne to nie wróce bo klawisze się bedą rozjezdzać ja sobie też zrobię, ale troszkę później powiedziałabym że miód w gębie ale miodu nie lubie więc walnę jak czuję ZAJEBISTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i już zapowiedziałam psiapsiółce że wpadam do niej w niedzielę żeby jej zaserwować a małż wylosuje TYM RAZEM kluczyki !!! niech i ona skosztuje napoju boskiego ile to człek nowości poznaje na FM i jakich samcznych (risotto i drinki) wszyscy skorzystaja na tym moim uzależnieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Robilas z tego przepisu co dalam?? Super jest tez baileys domowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.03.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 to jest gotowy produkt w butelce czy mozna w zachowaniu proporcji samemu zrobić ?? ja mam gotowy, ale pewnie tak jak Markoto napisała można zrobić sobie samodzielnie. Rzeczywiście na włoskich stokach Bombardino leje się strumieniami. Tak jak pisałam oprócz sypanej czekolady, to posypują to jeszcze cynamonem i samokuje wtedy wyśmienicie [/code] normalnie odwołałam spotkanie ( w taka pogde nie chce mi sie ruszać z domu) i robię sobie Bombardinio - to lecę zaraz do was wracam a jak bedzie pyszne to nie wróce bo klawisze się bedą rozjezdzać ja sobie też zrobię, ale troszkę później powiedziałabym że miód w gębie ale miodu nie lubie więc walnę jak czuję ZAJEBISTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i już zapowiedziałam psiapsiółce że wpadam do niej w niedzielę żeby jej zaserwować a małż wylosuje TYM RAZEM kluczyki !!! niech i ona skosztuje napoju boskiego ile to człek nowości poznaje na FM i jakich samcznych (risotto i drinki) wszyscy skorzystaja na tym moim uzależnieniu cieszę się, że ci zasmakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.03.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Robilas z tego przepisu co dalam?? Super jest tez baileys domowy tak właśnie z tego: poprostu dałam ajerkoniak, johnego, zaparzyłam esspreso i ubiłam kremówkę i posypałam specjalna posypka cynamonową taką jaką się sypie kawę latte i efekt mnie zaskoczył ---------------------- bardzo pozytywnie !!! co z tym Baileysem domowym?? mów szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.03.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Robilas z tego przepisu co dalam?? Super jest tez baileys domowy poproszę koniecznie o przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Baileys 1/4-1/2 l wódki(według preferencji co do zawartości promilii,ja daję raczej 1/4) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego- gotować zamknietą puszkę do 3 godzin ( ja gotuje kilka puszek, moga stac spokojnie w lodowce)1/2 szkl. śmietany kremówki(ostatnio dałam mleko i taki wariant wolę)trochę cukru pudru(niekoniecznie)1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Zimny karmel przełożyć do miski, miksować z alkoholem,cukrem pudrem, dodaćrozpuszczoną w minimalnej ilosci wody kawę, śmietankę(mleko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.