Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pochłonęłam w tempie ekspresowym obie wersje.

nr 1 jakoś bardziej mi się podoba :D choć raczej bym pokombinowała i połączyła zalety obu.

generalna uwaga - chyba za dużo użytych wzorków i materiałów - zwłaszcza na podłodze - to niepotrzebnie wprowadza niepokój.

pochłonęłam w tempie ekspresowym obie wersje.

nr 1 jakoś bardziej mi się podoba :D choć raczej bym pokombinowała i połączyła zalety obu.

generalna uwaga - chyba za dużo użytych wzorków i materiałów - zwłaszcza na podłodze - to niepotrzebnie wprowadza niepokój.

Też mi się jedynka bardziej podoba :)

.... no tak... :) to tu się takie rzeczy dzieją beze mnie :o :p

Lidzia dzięki za uświadomienie :) duża buźka

ja to kurde nie wiem... ale bardzo, bardzo mi się spodobała podłoga w jadalni... mozaika pod skosem w jasnej obwódce ;) serio... aż żałuje, ze sama tego nigdy wcześniej nie spotkałam ....

podoba mi się witryna i ściana z kominkiem wersja 2. A na drzwi szklane sama kiedyś ostrzyłam zęby... ale Małżowina się skutecznie obruszył... i nici z tego... :(

jedno co mi się rzuciło w oczy to, że dużo się dzieje na suficie i na podłodze... ja tak lubię, ale wiem, ze inni tak nie mają i że z czasem to może męczyć....

fakt oba projekty są na prawdę ciekawe... życie pewnie je połączy w jeden... ale fajnie, że widać już zamysł :)

Lidzia, ten kominek co pokazałaś bardzo ładny.

Myślę, że nawet w całości by pasował do Ciebie (może tylko lustrzane odbicie).

A co do łazienki to z tych rzutów zdecydowanie lepiej podoba mi się wersja nr 1. Sprawia wrażenia bardziej przestronnej. A kolory z wersji nr 2. Pomyślałam sobie jeszcze o tym dla kogo jest ta łazienka na dole? Czy to ma być dla gości wpadających na kawę czy dla przyjezdnych? Na górze macie jeszcze dwie łazienki, tak? Bo tak się zastanawiam czy nie zrobić z niej tylko WC :roll:

Efi, Monia, Nituś, dzięki za oceny :D

Aby wszystko usystematyzować napiszę co zostanie przeniesione do końcowego projektu:

- wiatrołap z pierwszej wersji - na podłodze gres bez żadnych drewnianych wstawek

- kuchnia - raczej skłaniam się ku drugiej wersji (tu mój kompromis w stronę M), tylko bez tych ściętych półek przy wejściu w wiatrołapu, podłoga gładka bez wstawek drewnianych (taka sama jak w wiatrołapie), chciałabym przenieść wyspę z pierwszego projektu i na jej końcu zrobić podwyższony barek, aby mogły tam stanąć 2-3 hokery

- jadalnia - mojemu M bardzo podoba się ta z wersji 2 i na razie tak zrobimy w projekcie i zobaczymy jak to będzie wyglądało.

- kominek będzie taki, tylko bez tej półki i słupa po lewej stronie

http://www.kominki.net/images/projekty/big/W692_v1.jpg

- salon - raczej w kolorystyce z drugiej wersji, ściana z telewizorem tak jak w 2 wersji

- drzwi do gabinetu z pierwszej wersji

A co do łazienki to z tych rzutów zdecydowanie lepiej podoba mi się wersja nr 1. Sprawia wrażenia bardziej przestronnej. A kolory z wersji nr 2. Pomyślałam sobie jeszcze o tym dla kogo jest ta łazienka na dole? Czy to ma być dla gości wpadających na kawę czy dla przyjezdnych? Na górze macie jeszcze dwie łazienki, tak? Bo tak się zastanawiam czy nie zrobić z niej tylko WC :roll:

Kominka nie da się zrobić odbicia lustrzanego i wkład musi zostać tam gdzie jest.

Łazienka na dole jest dla gości nocujących i raczej nie zrezygnuję tam z brodzika. Myślę, że jak zrobimy brodzik 80, to nie będzie wielkiej tragedii, że jest w nim ciasno.

Kominka nie da się zrobić odbicia lustrzanego i wkład musi zostać tam gdzie jest.

Łazienka na dole jest dla gości nocujących i raczej nie zrezygnuję tam z brodzika. Myślę, że jak zrobimy brodzik 80, to nie będzie wielkiej tragedii, że jest w nim ciasno.

eee tam :)

80 na pryśnic starczy :p a na resztę nie bo sobie łokcie poobijasz :p i tak przecie masz wanne :p :P :p

No to jeszcze raz. 8)

- zaczynając od wiatrołapu, to bardzo podoba mi się w wersji 1 - funkcjonalny i przyjemny. :wink:

Znalazło się miejsce na szafę, duże lustro, szafeczki na buty i siedzisko - ideał!

Szklane drzwi bardzo fajne, aczkolwiek nie wiem czy bym się przy dzieciach zdecydowała na takie rozwiązanie. Poza tym zastanawiam się czy będą spełniały swoją funkcję i zatrzymywały np. zimne powietrze zimą...?!

I wiesz, że dopiero teraz zauważyłam, że z wiatrołapu masz wejście do kuchni, więc tak naprawdę nie jest to zamknięte pomieszczenie... Ciekawe, nie powiem...! 8)

- jeśli chodzi o kuchnię, to ja skłaniałabym się ku wersji nr 1, bo wydaje mi się, że w wysokiej zabudowie będziesz miała więcej szafek. Dałabym tylko sprzęty obok siebie, żeby było bardziej symetrycznie.

W wersji drugiej nie podobają mi się te trzy rzędy wiszących, górnych szafek - zbyt ciężko to wygląda...

Wyspa zdecydowanie z podwyższonym barkiem. No i oczywiście albo mozaika, albo trawy za szkłem. :wink:

A tak w ogóle to jeszcze bym Kobietki docisnęła, bo masz piękną, dużą kuchnię, którą można by naprawdę ciekawie urządzić!

Albo zaprojektuj ją całkowicie osobno w jakimś studio kuchennym.

- w jadalni podoba mi się witrynka w rogu i oświetlenie w wersji nr 2.

Tylko ta podłoga po skosie to już zdecydowanie za dużo... :roll: Jak Wam się podoba "drewniany dywanik" pod stołem, to pociągnęłabym gres z wiatrołapu aż do kominka.

- salon podoba mi się zdecydowanie w wersji nr 2! 8)

Ściana z podświetlonym lacobelem świetnie pasuje do czarnych drzwi gabinetu.

No i krótkie lampy prezentują się zdecydowanie lepiej i ładnie grają z długimi nad stołem w jadalni.

Widziałabym tam jeszcze jakąś odlotową lampę stojącą..! 8)

W ogóle sufity w wersji 2 są jakieś bardziej przemyślane.

- co do kominka to w zasadzie obie wersje są fajne, aczkolwiek zdecydowanie w ciemniejszym kolorze i bez zaokrąglonej ściany od strony holu. :D

- no i na koniec łazienka.

Po pierwsze zastanowiłabym się który układ. Powiem Ci, że na początku podobała mi się wersja 1, ale powoli przekonuję się do 2.

Skoro to łazienka dla gości używana sporadycznie, to chyba zrobiłabym ten parawan i prysznic w zaokrąglonej części - wydaje mi się, że będzie wygodniejszy. Ładniej wyeksponowane są dekory - nie wiem tylko czemu mozaika tak dziwnie się kończy...?! :roll: I nie robiłabym tej wnęki nad geberitem, bo po co..?

Świetny pomysł z dużym lustrem i Merlinką nad nim! 8) :wink:

Generalnie uprościłabym podłogi i sufity, bo tu za dużo się dzieje i zbyt różnych rozwiązań na jednej powierzchni.

Ale ja akurat lubię proste formy i rozwiązania... :oops:

Pamiętaj, że to pozycja wyjściowa do dopieszczenia, ale już teraz widać, że będzie pięknie! 8) :wink:

Przemyśl sobie też kilka rzeczy pod kontem kosztów, żeby potem nie było zaskoczenia! :wink: