Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maryś, nie wystraszyłaś 8) :wink: , ale O. ma od wczoraj gorączkę i jest maruda i uwieszona na mnie od rana :-? . W końcu udało mi się położyć dziewczyny spać, więc mam w końcu wolne i spokój 8) .

Bardzo dziękuję za wszelkie uwagi, przemyślę i pokażę M :D

zaczynając od wiatrołapu, to bardzo podoba mi się w wersji 1 - funkcjonalny i przyjemny.

Znalazło się miejsce na szafę, duże lustro, szafeczki na buty i siedzisko - ideał!

Szklane drzwi bardzo fajne, aczkolwiek nie wiem czy bym się przy dzieciach zdecydowała na takie rozwiązanie. Poza tym zastanawiam się czy będą spełniały swoją funkcję i zatrzymywały np. zimne powietrze zimą...?!

I wiesz, że dopiero teraz zauważyłam, że z wiatrołapu masz wejście do kuchni, więc tak naprawdę nie jest to zamknięte pomieszczenie... Ciekawe, nie powiem...!

rzeczywiście mamy wejście do kuchni z wiatrołapu, ponieważ powiększyliśmy wiatrołap. W oryginalnym projekcie jest on bardzo mały i ma mikrusią szafę, co nam nie odpowiadało. Pomiędzy kuchnią a wiatrołapem będą na pewno drzwi, aby nam ciepło tamtędy nie uciekało. Najprawdopodobniej będą to drzwi przesuwne.

Maryś, powiedz mi, czy ty masz robione swoje drzwi z wiatrołapu na jakimś specjalnym systemie do drzwi przesuwnych, czy też jest to inne rozwiązanie ? :roll:

Mam nadzieję, że O szybciutko wyzdrowieje - w każdym razie dużo zdrówka życzę...! :roll: :wink:

Lidziu jeśli chodzi o drzwi to my mamy dokładnie takie rozwiązanie z Porty:

http://www.porta.com.pl/pl/kompakt_system,p1,m76,s6.html

Do ściany mocowaliśmy stelaż i wykańczaliśmy g-k. Do tego opaska, jak przy zwykłych drzwiach.

Jestem bardzo zadowolona z tego rozwiązania, bo u nas wchodząc z wiatrołapu do holu na wprost są schody i chciałam żeby było jak najwięcej miejsca do przechodzenia.

Drzwi przesuwne są świetnym rozwiązaniem, bo nie kolidują z niczym i mogą w każdej chwili zniknąć.

No i świetnie zatrzymują zimne powietrze w wiatrołapie. Bardzo dobrze sprawdzają się teraz w zimie, aż jestem bardzo mile zaskoczona...:wink:

Lidziu a jak masz pomysł na górne łazienki?! Masz już wybrane płytki?

Pamiętam, że do dziewczynek chciałaś coś kolorowego, ale do Waszej nie kojarzę żadnych typów...!? :oops: :roll:

Dzięki Marysiu za odpowiedź :D . Muszę sobie ten system Porty obejrzeć dokładnie.

Olga dzisiaj już o wiele lepiej się czuje. Nie ma gorączki i od rana rozrabia, więc wszystko wróciło do normy. Jak się będzie dobrze czuła, to może już jutro pójdzie do przedszkola.

Do górnych łazienek mam wybrane następujące płytki:

łazienka dziewczynek

- płytki Baldocer seria Colors - kolor pomarańczowy

http://www.frigogroup.nazwa.pl/max/allegro_2009/allegro_produkty/baldocer_colors4.jpg

http://www.tychy24net.nazwa.pl/eurolazienki/allegro_stuff/produkty/baldocer-colors/baldocer-colors-orange-ar2.jpg

- architektki mają nam jeszcze zaproponować drugi rodzaj

nasz łazienka

dziewczyny nam zaproponowały

- Gardenia Orchidea

http://www.isrph2.home.pl/oak-cms/upl_wois/img/lumi%20small.jpg

http://www.aquarius-lazienki.pl/foto/foto_335_1.jpg

- Impronta, seria vibrazioni - białe

http://furdoszobatitkok.hu/wp-content/gallery/impronta-vibrazioni/impronta_vibrazioni4.jpg

niestety te mojemu M się nie spodobały na żywo :evil:

Lidziu śliczne płytki - widziałam wszystkie na żywo...! 8)

A wiesz, że zdjęcie aranżacji z pomarańczowymi kaflami jest z Max-Flizu w Krakowie...! :o :wink:

Do Waszej łazienki dałabym Gardenię - prosta i elegancka! 8)

Dla mnie niestety były za drogie... :roll: :(

Vibrazioni podobają mi się ale w połączeniu biało - czarnym!

łazienka dziewczynek

Bardzo energetyczne te płyteczki, dziewczyny rankami szybko się w niej dobudzą :)

nasz łazienka

dziewczyny nam zaproponowały

- Gardenia Orchidea

- Impronta, seria vibrazioni - białe

niestety te mojemu M się nie spodobały na żywo :evil:

Zarówno Vibrazioni jak i Gardenia Orchidea są piękne - miałabym problem z wyborem :roll:

ps. u mnie w tamacie vibrazioni było odwrotnie - o ile płytki podstawowe małżowi się podobały, to ślimaków nie mógł ścierpieć :roll: no i była zasadnicza rozbieżność w kwestii koloru płytek. ale że obiektywnie rzecz biorąc nasze łazienki są zbyt małe, żeby wyeksponować tak duże dekory, więc poszliśmy na kompromis i odpuściliśmy te płytki w ogóle

ja ze spiżarki zrezygnowałam. Była opcja umieszczenia jej przy kuchni, ale wtedy robiła się mikrusia kuchnia. Zdecydowałam, że zrobię sobie spiżarkę w schowku pod schodami, bo mam tam miejsce, ale za to kuchnia będzie większa i bardziej ustawna
Ja też tak sądzę, zresztą będzie więcej szafek przez co więcej miejsca :)

łazienka dziewczynek

Bardzo energetyczne te płyteczki, dziewczyny rankami szybko się w niej dobudzą :)

też mi się tak wydaje, że od razu będzie je ten kolor budził i dobrze nastawiał do życia. W szczególności, że I. to się rano dobudzić nie może, więc potrzebny jej pozytywny impuls 8)

ja ze spiżarki zrezygnowałam. Była opcja umieszczenia jej przy kuchni, ale wtedy robiła się mikrusia kuchnia. Zdecydowałam, że zrobię sobie spiżarkę w schowku pod schodami, bo mam tam miejsce, ale za to kuchnia będzie większa i bardziej ustawna
Ja też tak sądzę, zresztą będzie więcej szafek przez co więcej miejsca :)

zgadzam się :D

Może ja troszkę monotematycznie ale, czy mogła bym prosić o te wizualki które wszyscy tak omawiali :oops:

Salon prezentuje się naprawdę świetnie :)

Ja troszeczkę co innego planuję, ale jeszcze nie wiem co dokładnie :wink:

Też planuję przenieść kominek na środek. Czy jesteś zadowolona z tej zmiany?

Bo zastanawiam się czy nie zabiera za dużo miejsca na środku i czy nie dzieli przestrzeni na 3 części - przedpokuj, jadalnia, salon.