Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

iga9, Maluszek, Nefer,

dzięki wam dziewczyny, za miłe słowa :D . Nawet nie wiecie jak ja się cieszę z tej nowej działki, bo o tamtej to wolę nie myśleć :evil:

A z budową to niestety ruszymy dopiero w przyszłym roku, jak uzbieramy trochę kasy, bo teraz to jesteśmy "goli i weseli" :wink: , no ale za to z nową działką :D

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
Przeczytałam :(...aż mi Cię żal...ja bym tylu straconych pieniędzy i nerwów nie mogła odżałować :(...mam nadzieję że kiedyś uda się odzyskać to co utopiliście w poprzednią działkę a może nawet z nawiązką...kto wie...czasem los się do nas uśmiecha :)...ale co nie zabija to wzmacnia i teraz jesteście już mądrzejsi o wcześniejsze doświadczenia. I tym razem na pewno się uda !!! :)

Lidszu, zajrzałam tu do Ciebie, bo mamy wspólny los :). Ale ja ciągle jeszcze przed znalezieniem tej właściwej dzialeczki niestety :).

Projekt Topaz jest rewelacyjny. Bardzo mi się podoba. Tyle pzrestrzeni na dole! My mniejszym domem sie zadowolimy, ale mój priorytet to własnie jak najwieksza otwarta przestrzeń na dole.

Do swojej śmierdzacej :roll: działki wybrałam Skarbka z pracowni Domowe Klimaty. Ale ufam, że nowa działka pozwoli od tego - juz chyba spalonego, wraz z działką - projektu odejść.

Życzę powodzenia, będę śledzić Twoje działania :)

sylwiap-w29, no cóż na tej pierwszej działce na pewno nie stracimy. My i tak jesteśmy w lepszej sytuacji niż reszta właścicieli. Mamy działkę w 4 linii zabudowy, przy której będzie droga gminna (na razie jest w projekcie). Z tego co wiem, to gmina zaczyna robić podchody, do wykupienia gruntów pod tą drogę, ale kiedy do tego dojdzie, to nie wiem.

Jak na razie nie spieszy mi się, działka mnie nic nie kosztuje, więc może sobie leżeć i czekać. Tak czy inaczej i tak nie możemy jej sprzedać przed 2010 rokiem, aby nie płacić podatku.

Może do tego czasu coś się wyklaruje.

alamisiowa, życzę ci jak najszybszego znalezienia nowej, lepszej działki dla was :D Tylko nie czekajcie z tym tak długo jak my :-? A dobrym pomysłem jest wybranie nowego projektu do nowej działki http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a115.gif Przynajmniej stary projekt nie będzie ci przypominał o tej nieszczęsnej działce

My tak zrobiliśmy i jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolona :D

Co prawda przez te dwa lata zmienił nam się gust co do wyglądu domu - poprzedni był typowo dworkowy :roll:

Bardzo dziękuję za komplementy dla naszego domku. Ja też lubię duże otwarte przestrzenie

Życzę powodzenia, będę śledzić Twoje działania

bardzo serdecznie zapraszam :D :wink:

Już szukamy :). Chcemy - zgodnie z planem - zacząć budowanie na wiosnę 2009. Teraz taki czas jest, że może działki zaczną tanieć, sprzedający mogą miec większe ciśnienie na sprzedaż i może uda się kupić coś co wcześniej było zbyt drogie.

z całego serca ci tego życzę, aby się udało http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a025.gif

Wyślij męża po te mapki :)

nie za bardzo mogę, bo on pracuje w W-wie, a po mapki trzeba do Mińska Mazowieckiego jechać :evil: Tak więc nie ma możliwości wyrwać się na lunchu, bo w jedną stronę ma jakieś 50 km

Zdrowia zyczę Twoim dziewczynkom.

bardzo dziękuję :)

I troszke zazdroszczę Egiptu... :). Ja swój tegoroczny urlop miałam pod koniec czerwca :(.

my mieliśmy jechać sami, a dziewczynki miały zostać - jedna u mojej mamy, a druga u teściowej.

Niestety teściowa idzie do szpitala na jakieś badania :( , tak więc starsza (4,5 roku) jedzie z nami, a młodsza (1,5 roku) zostaje z moją mamą.

Trochę mi przykro, bo chciałam sobie od nich trochę odpocząć :oops: . Siedzę z nimi całymi dniami w domu, więc czasami mam dość :oops: .

Hej Lidszu!

O rany, co za historia z tą działką... :oops: Ale wiesz, nie ma tego złego...Za 2 lata sprzedacie z wielokrotnym zyskiem i wtedy to dopiero sobie chatę urządzicie! :)

Projekt super, jest w nim absolutnie wszystko co do szczęścia potrzebne! :D Ten poprzedni z resztą też mi się podobał, ale ten nowy...troszkę ładniejszy z zewnątrz. :wink:

A wiesz że moja kuzyneczka też ma na imię Lidia.Bardzo mądra dziewczyna. :D

Pozdrawiam i trzymam kciuki!

Hej Lidszu!

O rany, co za historia z tą działką... :oops:

no historia absurdalna, ale w naszym pięknym kraju widać, że wszystko jest możliwe :evil:

ja się już wyluzowałam, bo mnie to już w tej chwili tak bardzo nie boli. Szkoda mi tylko trochę kasy, którą musieliśmy wydać na drugą działkę, a były przeznaczone na budowę :evil:

Projekt super, jest w nim absolutnie wszystko co do szczęścia potrzebne! :D Ten poprzedni z resztą też mi się podobał, ale ten nowy...troszkę ładniejszy z zewnątrz. :wink:

Nam też się bardziej podoba Topaz z zewnątrz, niż ten poprzedni :D

A wiesz że moja kuzyneczka też ma na imię Lidia.Bardzo mądra dziewczyna. :D

to tak jak ja :wink: :lol:

Lidszu, nie czerwień się - prawo rodzica odpocząć na chwilę od dzieci. Konieczne dla zdrowia psychicznego i dla kondycji związku :).

Ale ja znów mam powód do zazdrości - też chciałabym z moim synkiem (14 miesięcy) sobie posiedzieć w domu, ale niestety - trza taczke ładowac i robić, robic! Bo z jednej pensji to kapustki na domek nie będzie (a raczej na raty kredytu :lol: )

Lidszu, nie czerwień się - prawo rodzica odpocząć na chwilę od dzieci. Konieczne dla zdrowia psychicznego i dla kondycji związku :).

dzięki kochana, że mnie rozumiesz, bo czasami mam wrażenie, że wszyscy jakoś tak dziwnie na mnie patrzą, jak mówię, że chciałabym trochę od dzieci odpocząć :roll:

zernij na tę stronę -> http://www.wienerberger.nl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/Overview05&cid=1118670000282&c=Page&sl=wb_nl_home_nl

tu jest Herfstbont

jak nic nie znajdziesz - to zerknij na jeszcze jedną - http://www.scuklinkier.dit.pl/ ogromny wybór ręcznie formowanych cegieł klinkierowych