Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

Rozumiem, że to przesunięcie na prawo, to ze względu na strony świata... :roll:

a wiesz, że nawet nie zwróciłam na to uwagi :o :roll:

muszę się zastanowić w związku z tym, czy właśnie tak nie będzie lepiej w stosunku do stron świata :roll:

sprawdź dokładnie bo ja brałam to pod uwagę bo inaczej w salonie nie miałabym słońca :evil: :roll: :roll: :roll: :D :D :D

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

BetaGreta, witaj i mam nadzieję, że nie jest to jednorazowa wizyta :D Zaglądaj częściej :D

Co do Dolomitów, to my jeździmy w różne miejsca - kilka razy byliśmy w Campitello (niedaleko Canazei - dolina Val di Fassa), a w tym roku byliśmy w dolinie Alta Badia - San Cassiano (niedaleko Corvary).

Co do namiarów na instruktora to chętnie skorzystam, bo mamy w planach zabrać w przyszłym roku naszą starszą córę i chętnie wzięłabym jej polskiego instruktora.

Zajrzałam, drugi raz :D

Mam ustawione powiadomienia to będę teraz pamiętać i zaglądać często.

Co do zagospodarowania działki to wygląda dobrze.

Strony świata sprawdź koniecznie.

Najlepiej podglądnij jak mają sąsiedzi, szczególnie w jakiś słoneczny dzień (pojedź na działkę i pomyśl czy w dobrych miejscach są tarasy).

Miłego dnia!

Cześć dziewczyny :D :D :D

kiedy się umawaimy na sanki :wink: :wink: :wink:

Lidszu maja córeczka jest zachwycona pogodą, mówi że jak wróci z przedszkola to ulepi bałwana,

a ja się śmiałam że w zimę nie ulepiła a na wiosnę ulepi :wink: :lol: :lol:

Mam gdzieś stare zdjęcia na których jako dziecko stoję w śniegu do pół łydki i trzymam w rękach święconkę :lol: :lol:

Co do zagospodarowania działki to wygląda dobrze.

Strony świata sprawdź koniecznie.

Najlepiej podglądnij jak mają sąsiedzi, szczególnie w jakiś słoneczny dzień (pojedź na działkę i pomyśl czy w dobrych miejscach są tarasy).

Wygląda, że dobrze jest umieszczone.

Spojrzałam na sąsiednią działkę z prawej strony i tam mają taras skierowany w lewy górny róg działki. Także architekt sam uwzględnił kierunki świata... od razu widać, że myślący :)

dziękuję wszystkim za odwiedziny i wypowiedzi.

Dom jest ustawiony jak dla mnie OK, powiększymy tylko jeszcze taras z tyłu domu, bo wydaje mi się za wąski.

Ten taras z tyłu będzie od północnego-zachodu, co bardzo mi odpowiada, bo będzie się tam można schować przed prażącym letnim słońcem.

Nie masz okien na prawej elewacji tam gdzie garaz? Tam gdzie 3m sa?

3m są tylko na odcinku, gdzie jest garaż, tak mi się wydaje.... jeśli to jest ten TOPAZ, o którym myśle ( http://www.mgprojekt.com.pl/domki/topaz/rzuty.php ), natomiast, dalej jest wcięcie i tam już są 4m.... i tam też są okna

Nie masz okien na prawej elewacji tam gdzie garaz? Tam gdzie 3m sa?

tam nie ma okien, bo to ściana garażowa jest

3m są tylko na odcinku, gdzie jest garaż, tak mi się wydaje.... jeśli to jest ten TOPAZ, o którym myśle ( http://www.mgprojekt.com.pl/domki/topaz/rzuty.php ), natomiast, dalej jest wcięcie i tam już są 4m.... i tam też są okna

jest dokładnie tak ja piszesz :D

wiesz juz moze jaką dachówką będziecie kryc swój dach ,ja napewno wezme cciemną ,i elewacje też zamierzam robic klinkierem nad drewnem sie zastanawiam ,moze zrobie tylko samym klinkierem gdzie niegdzie :wink: :roll: a okna białe bedziesz miec czy brązowe ja na pewno kupie ciemny brąz :lol: :lol: ja juz sobie powoli w myslach mebluje co i jak zrobie hiihhihi :wink: :p :p

wiesz juz moze jaką dachówką będziecie kryc swój dach ,ja napewno wezme cciemną ,i elewacje też zamierzam robic klinkierem nad drewnem sie zastanawiam ,moze zrobie tylko samym klinkierem gdzie niegdzie :wink: :roll: a okna białe bedziesz miec czy brązowe ja na pewno kupie ciemny brąz :lol: :lol: ja juz sobie powoli w myslach mebluje co i jak zrobie hiihhihi :wink: :p :p

mi się bardzo taka elewacja podoba, to domów w stylu TOPAZa (tak nieśmiało pozwolę sobie wrzucić zdjęcie):

http://images44.fotosik.pl/23/197b1658168e5c20.jpg

u mnie będzie na pewno ciemna dachówka, najprawdopodobniej płaska (bo się zakochałam :oops: ). Ja bardzo chciałabym mieć drewno na elewacji, ale co z tego wyjdzie, to zobaczymy. Może nie będzie tego drewna tak dużo jak na projekcie. Okna będą drewniane i ciemnobrązowe. Białe okna do tego domu w ogóle mi nie pasują, ale to tylko moja opinia.

mi się bardzo taka elewacja podoba, to domów w stylu TOPAZa (tak nieśmiało pozwolę sobie wrzucić zdjęcie):

http://images44.fotosik.pl/23/197b1658168e5c20.jpg

też mi się to bardzo podoba, a szczególe połączenie dwóch kolorów na elewacji. Muszę porozmawiać z mężem na ten temat.