Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

KasioMar, serdecznie zapraszam do mnie w każdej chwili :D

jestem na budowie codziennie

Pan od reku powiedział mi, że takie zwyczajne żwirowe GWC na mojej działce nie będzie dobrze spełniało swojego zadania i zaproponował glikolowe, które tak naprawdę jest o jakieś 2 tyś. droższe. Są to rozłożone i zasypane na działce rury z glikolem w środku, który latem pobiera chłód z ziemi, a zimą ciepło. Muszę to jeszcze wszystko dokładnie sprawdzić, czy rzeczywiście żwirowe GWC będzie na mojej działce niemożliwe do wykonania.

Ja myślę że w żwirowe GWC to nie baw się .Masz poziom wody jaki masz jak się przedostanie woda do GWC to będą dość nie przyjemne zapachy:(((( można chiba też tyż zrobić rurowe bez glikolu!!!!Kurki kogutki miałem wziąść od ciebie wymiary bramy podeślij na priv.

No i wszystkie budujące kobietki pozdrawiam!!!!

Loczuś - sorry ze nie dojechałam i nie zadzwoniłam ale tyle się działo że nawet skolonowanie by nie pomogło :(

fotki oblukałam i wszelakie Gratulacje prac wykonanych zostawiam :)

a nalocik zrobię idywidualny jak trochę się u mnie uspokoi - i mam nadzieję że szybko bo nie mogę siędoczekać :)

wpadłam na chwilkę i baaardzo wszystkim dziękuję za ochy i achy :lol: :lol:

powiem wam, że jak teraz wchodzę na budowę, to naprawdę czuję się jak w domu teraz.

A ja od rana wkurzona na maksa chodzę :evil: . Sąsiadka u rodziców zalała nam pomieszczenie w budynku gospodarczym, gdzie trzymaliśmy nasze kartony po wyprowadzeniu się z mieszkania M i dzisiaj wszystko stało po kostki w wodzie :evil: . Całe szczęście szkód nie było wielkich, a dzięki temu mogliśmy zrobić tam porządki i powywalać trochę rzeczy na śmietnik. Mogliśmy w końcu wynieść okna PCV mojego brata (o wywiezienie których proszę go od 5 lat), których już nie wykorzysta, bo kupił sobie nowe. Teraz nie ma wyjścia, bo wszystko wylądowało na podwórku i ma podobno przyjechać jutro i to w końcu wywieźć. Zrywałam dzisiaj z tatą całą podłogę w tym pomieszczeniu do żywego betonu, całe szczęście było tam jakieś linoleum, ale pod spodem były płyty pilśniowe, które całkowicie zgniły :o.

Sąsiadka całe szczęście poczuła się odpowiedzialna za zalanie, pokryje częściowo koszty wywiezienia śmieci, zakupiła farbę na odmalowanie pomieszczenia, wezwała hydraulika, aby wszystko pozakręcał

a teraz lecę na budowę rozliczyć się z hydraulikiem

jeszcze krótkie pytanko: czy za tynki wew. gipsowe 27 zł/m2 to dużo czy mało ? to cena za robociznę + materiał

jeszcze krótkie pytanko: czy za tynki wew. gipsowe 27 zł/m2 to dużo czy mało ? to cena za robociznę + materiał

w zeszłym roku sprawdzałam oferty zarówno na tynki c-w jak i gipsowe i w zasadzie gipsowe były na porównywalnym poziome co c-w, czasem 2-3 zł/m2 niższe - ale to i tak jest niezła cena, chyba że generalnie ceny za tynki spadły... dla pewności sprawdź jeszcze dwóch innych wykonawców