Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u mnie z przodu wysypany piasek, więc spoksik, ale tył i boki działki masakra. Dzisiaj jeden z hydraulików już sobie nóżki zamoczył :lol2:

u hydraulików to chyba normalne, w końcu od mokrej roboty są ;)

Lidszu, pewnie już pisałaś wcześniej, ale zamiast poszukać to z lenistwa podpytam - wszędzie dajecie podłogówkę? w całym domu?

oj Lidziu ja bym z tą elewacją poczekała aż to wszystko trochę przeschnie ja swojej to przez najbliższe 2 miesiące bym nie robiła nawet jakby mi to gratis oferowali:(

Wusia ma rację, co z tego, że u mnie rusztowania stoją, jak i tak nic nie można zrobić, a tylko Rasia sobie guza o nie nabiła :(

poza tym wydaje mi się (ale może jestem w błędzie), że bez ocieplenia domu to szybciej tynki i wylewki wyschną ... :rolleyes:

Lidszu, pewnie już pisałaś wcześniej, ale zamiast poszukać to z lenistwa podpytam - wszędzie dajecie podłogówkę? w całym domu?

tak, w całym domu będzie podłogówka

Co do elewacji, to dzięki i na pewno się wstrzymam do momentu wyschnięcia działki

bry :)

widze, ze woda sie podnosi :( niedobrze

Lidszu doczytalam, ze masz podlogowke w calym domu - super :) czekam na relacje jak sie spisuje

szukam tez kogos kto ma olejowe i cala podlogowke

poza tym motam sie, bo trzeba zrobic kolejny krok - mamy swieze WZ :) a ja zupelnie zielona jestem co dalej .......

jakbyscie dziewczyny znalazly takie posty to prosze o pomoc (bo pewnie do mnie malo kto zaglada)

musimy podzielic dzialke bo to teren rodzicow i nie wiem czy to teraz sie dzieli czy pozniej ......

teraz czasu mi brak a jak bedzie dalej ????/

aaaa i skad macie takie rozne emotki ?

Lidszu doczytalam, ze masz podlogowke w calym domu - super :) czekam na relacje jak sie spisuje

poza tym motam sie, bo trzeba zrobic kolejny krok - mamy swieze WZ :) a ja zupelnie zielona jestem co dalej .......

jakbyscie dziewczyny znalazly takie posty to prosze o pomoc (bo pewnie do mnie malo kto zaglada)

musimy podzielic dzialke bo to teren rodzicow i nie wiem czy to teraz sie dzieli czy pozniej ......

jak masz warunki przyłaączy to możesz składać o pozwolenie na budowę - chyba :rolleyes: sama tego nie robiłam tylko Pani z gminy mi kompletowała papierki:yes:

ja działki jeszcze nie podzieliłam, podzielę dopiero jak oddam dom bo tak to trzeba by zmieniać jakieś dokumenty tak mi w gminie powiedzieli ale muszę zacząć ten temat drążyc:yes:

myślę, że powinnaś zrobić jak pisze pasie. Ja się na tym nie znam, bo nie miałam takiej sytuacji. Dopytaj się jej dokładnie jak to robiła, bo teraz robiąc podział działki stracisz trochę czasu zanim będziesz mogła wystąpić o PnB.

U mnie będzie podłogówka ogrzewana gazem.

tak, w całym domu będzie podłogówka

Co do elewacji, to dzięki i na pewno się wstrzymam do momentu wyschnięcia działki

hm, a ja pojechałam dziś na działkę i co widzę? mimo tak beznadziejnej pogody panowie żwawo gruntują ściany:jawdrop: a wykonawca zapewniał mnie jeszcze w sobotę, że w takie dni, kiedy pada nic nie będą robić, bo to nie są odpowiednie warunki:mad:

niech mi tylko spróbują tynk kłaść w taką pogodą to słowo daję, że nie zapłacę:no:

słonko, teraz musisz podzielić działkę

inaczej potem bedziesz musiała dom tez podzielic

przynajmniej tak by wynikało z tego co ja wiem

dzieli się udziały procentowo i wszystko co się na działce znajduje tez

ale mozliwe, ze mozna to jakoś obejsć

Dzień doberek

Jak młode Lidzia????

a które ? :rolleyes:

mała młoda nadal się dzielnie trzyma i chodzi do przedszkola. Starszej młodej już nie wysypuje i krostki zaczynają przysychać, więc mam nadzieję, że może w przyszłym tygodniu pójdzie już do przedszkola :D