Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo dawno nie zaglądałam do Ciebie,

Poprostu jestem w szoku jaki masz juz piekny dom wystawiony!!!

Ostatnie moje wizytu w Twoim dzienniku to były na etapie odkrywania sączków na działce-tak że dość dawno.

Zauroczyła mnie Twoja dachówka! Owszem pisałaś na początku że zsatanawiasz się nad płaską i naprawdę był to dobry wybór.

Ja do niedawna byłam przekonana że będe miała gont na naszym domku,

jednak ostatnio porównywaliśmy ceny gontu i dachówek i okazało się że nie jest to znaczna różnica (jakiś 5-6 tyś),

tak że chyba decyzja padnie na dachówki bo chyba nie ma nic trwalszego, a gont to jednak papa ...

tyle tylko że mi się dachówki generalnie nie podobają, sprawiają wrażenie ciężkich dachów takich "czap",

ale twoja płaska antracytowa jest poprostu cudna, nawet nie patrzyłam na płaskie dachówki ze względu na to że mnie przerażała cena,

ale chyba warto trochę dopłacić i mieć to co sie podoba,

Tak że gratuluję cudnego domku i życzę powodzenia w "wykańczaniu"

napewno będę sledzić dziennik.

Pozdrawiam

"Lisica"

dokładnie tak mi powiedzieli w gminie:yes::yes:

hmmm ...... ale tak jak Irma pisze, ze potem trzeba uwglednic innych do podzialu

poza tym mi w gminie mowili, ze nie ma znaczenia kto wystepuje o WZ i czy teraz czy przed podzialem, bo przeciez nawet obcy moze wystapic o WZ na ta dzialke

jak mi pani powiedziala "nawet ja moge zlozyc ten wniosek"

a druga sprawa kredyt moge dostac jak ziemia bedzie moja, bo bedzie to jako wklad wlasny (obwarowania banku)

jesli mowicie, ze opozni to pozwolenie na budowe to o ile ?? my i tak w tym roku nie zamierzamy ruszyc, choc chcemy cala papierologie miec zalatwiona do konca grudnia

dzieki za rady

w ogole to bardzo szybko nam dali to WZ - liczylam, ze do wakacji sie nie wygrzebia, ale to mala gmina i moze dlatego

przylacza na dzialce sa - do wody/kanalizacji i do pradu (gazu u nas nie ma) ....... wiec chyba bedzie mniej zalatwiania jak myslicie ?

pozostaje jeszcze problem rozbiorki budynkow gospodarczych, ktore sa jedna sciana na granicy

Lidszu dobrze, ze dziewczynki zdrowieja :) mam nadzieje, ze sladow po krostkach nie beda mialy, jakby co to mozna smarowac contratubex-em

dobry wieczór

Słonko to ja Ci radzę najpierw idź do wydziału architektury który będzie wydawał Ci pozwolenie i zapytaj czy podział działki będzie miał jakiś wpływ na wydanie pozwolenia jeśli nie znajdź solidnego geodetę znaczy takiego który niekoniecznie zrobi najtaniej ale na pewno terminowo i w miarę szybko podział:) no i załatwiaj pozwolenie na rozbiórkę;)

dzieki za rade :)

tak myslalam, by rozbiorke zalatwiac tez, by sprawy szly dwutorowo

po niedzieli obdzwonie co trzeba

qrcze zasmiecam watki dziewczyn i az mi glupio :( ale na moim malo kto pisze ....... moze go musze przeniesc na komentarze ? da sie to jakos ?

narazie mi sie sprawy skomplikowaly i mam dola :(

Lonio,

chyba w tym tyg się nie obaczymy :( bo jak ja do ciebie dojadę :( niech ta woda opdanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no jak to nie dojedziesz ? a co mosty zamknęli ?

mój M codziennie jeździ w twoje okolice do pracy i wraca, więc nie jest tak źle. Zresztą woda opada

dzień dobry :D

jadę dzisiaj z młodą na kontrolę do lekarza po ospie, bo chcę się dowiedzieć kiedy będę ją mogła w końcu puścić do przedszkola.

jestem totalnie pokłócona z mamą i nie mam z kim dziecka zostawiać w domu kiedy muszę jechać na budowę :evil:

Loczuś, to ja wpadnę jak słoneczko pójdzie do przedszkola - oki?

a dojechać mogę ale w jakich kooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooorkach :(

nie gadaj, że są okropne korki. Mój M jeździ codziennie Sierkierkowskim i jakoś nie narzeka.

Myślałam abyśmy się we czwartek spotkały, bo mam nadzieję, że młoda już pójdzie do przedszkola, bo jeśli nie, to oszaleję