malgos2 18.08.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 A te sie umawiajom, a do mnie to nie wpadnom. Eeeee, ide sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.08.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 jajcarki z Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 19.08.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 wrocilam i nadrabiam zaleglosci, ależ zmiany u CIebie, teraz dopiero widać prawdziwą powierzchnię działki Super to wygląda...1000 ton powiadasz.... juz widze ilosc zer..... ale efekt widac od razu, gladziutka ziemia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.08.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Lidszu, masz teraz gładszą działkę niż ja ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 19.08.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Dzień dobry Przepraszam, że się wcinam, ale mam lidszu pytanie - jaki piach sypałaś na działkę ? Taki drobny ? Ja mam własnie humus ściągnięty i głęboko myślę, czy dać piach czy mam za półdarmo możliwość nawiezienia piachu z domieszką gliny. Czarnoziem też będziesz kupować, czy przykryjesz tym co ściągnęłaś wcześniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.08.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Dzień dobry Przepraszam, że się wcinam, ale mam lidszu pytanie - jaki piach sypałaś na działkę ? Taki drobny ? Ja mam własnie humus ściągnięty i głęboko myślę, czy dać piach czy mam za półdarmo możliwość nawiezienia piachu z domieszką gliny. Czarnoziem też będziesz kupować, czy przykryjesz tym co ściągnęłaś wcześniej ? mirella, witaj u mnie Piach na działkę był z pospułką (taki jak się daje do fundamentów). U mnie nie było innej możliwości, niż dać dobrej jakości piach bez gliny. Co powinnaś nawieźć ? To zależy jaki masz grunt pod humusem. Jeśli mało przepuszczalny, to na pewno wzięłabym piach bez żadnych domieszek. Jeśli zdecydujesz się na piach z domieszką gliny, to będzie on bardziej w sobie trzymał wodę, co może skutkować okresowymi kałużami na działce. Musisz również pamiętać, że humus-czarnoziem też trzyma wodę i jeśli nie będzie miała ona z niego żadnego ujścia, to będziesz mieć cały czas podmokły teren. Osobiście zdecydowałabym się na piach. Na piach będę nawozić humus, który ściągnęłam bo jest bardzo dobrej jakości. Trzeba będzie go tylko trochę przesiać, odchwaścić i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.08.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 wrocilam i nadrabiam zaleglosci, ależ zmiany u CIebie, teraz dopiero widać prawdziwą powierzchnię działki Super to wygląda...1000 ton powiadasz.... juz widze ilosc zer..... ale efekt widac od razu, gladziutka ziemia... Hej Sylwia wypoczęłaś ? dzięki za komplementy pod adresem mojej plaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.08.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Lidszu, masz teraz gładszą działkę niż ja ściany nie przesadzaj ściany na pewno są gładsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.08.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 nie przesadzaj ściany na pewno są gładsze no dobra, przesadziłam - odrobinę gładsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 19.08.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 mirella, witaj u mnie Piach na działkę był z pospułką (taki jak się daje do fundamentów). U mnie nie było innej możliwości, niż dać dobrej jakości piach bez gliny. Co powinnaś nawieźć ? To zależy jaki masz grunt pod humusem. Jeśli mało przepuszczalny, to na pewno wzięłabym piach bez żadnych domieszek. Jeśli zdecydujesz się na piach z domieszką gliny, to będzie on bardziej w sobie trzymał wodę, co może skutkować okresowymi kałużami na działce. Musisz również pamiętać, że humus-czarnoziem też trzyma wodę i jeśli nie będzie miała ona z niego żadnego ujścia, to będziesz mieć cały czas podmokły teren. Mam glinę pod spodem. Ale auto piachu to chyba straszna kasa, a mam ... około 15 arów do usypania. Chcę przede wszystkim dźwignąć teren i wyprofilować bo teraz mam taką nieckę. Dźwignę na środku, z lekkim spadem na boki. Bokami woda by sobie spływała do rowu (działka jest z lekkim spadem do rowu) Tylko ta cena piachu mnie by pewnie zabiła. Dlatego myślę o tej glinie i piachu, bo mam dostęp do takiej. W jaki sposób będziesz przesiewać ten humus ? Dobrze, że do Ciebie zaglądnęłam, bo nie wiedziałam , że piach musi się ubić. Dzięki za pomoc Osobiście zdecydowałabym się na piach. Na piach będę nawozić humus, który ściągnęłam bo jest bardzo dobrej jakości. Trzeba będzie go tylko trochę przesiać, odchwaścić i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.08.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Mirella, skoro masz glinę jako grunt rodzimy, to nie dawałabym na to piachu z gliną, bo woda będzie stać na działce. Wiem, że koszt jest duży, ale myślę, że naprawdę warto w to zainwestować. A ile musisz podnieść działkę do góry ? Może poszukuj w pobliżu jakiejś budowy np. bloku, bądź drogi i może stamtąd uda ci się załatwić tanio piasek. Humus mam zamiar przesiewać przez sito. Chcę zbić deski w kwadrat i na to nabić siatkę z małymi dziurkami. Coś podobnego do sita, przez które przesiewa się piach od kamieni. Mi najbardziej zależy na pozbyciu się korzeni i pozostałości po krzewach i drzewkach wszelkiego rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.08.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Padnięta jestem. Rodzice zapowiedzieli, że już niestety w sobotę wracają, więc wzięłam się za ogarnięcie domu i koszenie trawy. Skosiłam jakąś 1/3, bo burza mnie do domu wypędziła. W związku z tym wzięłam się za sprzątanie i poodkurzałam i pomyłam podłogi na parterze i piętrze. U siebie nie zdążyłam nic zrobić . Jutro dalsza walka z trawą i sprzątanie u mnie na piętrze. Lecem po dziewczynki do przedszkola, będę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 19.08.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Hej Sylwia wypoczęłaś ? dzięki za komplementy pod adresem mojej plaży co do wypoczynku, na pewno psychicznie, a to bylo niezbedne. plaża rewelka, jeszcze rozstaw leżak i heja, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 19.08.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Cześć Lidziu! Niesamowicie wygląda teraz teren wokół domku!!! Dopiero teraz widać jaką piękną masz działkę..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.08.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Cześć Lidziu! Niesamowicie wygląda teraz teren wokół domku!!! Dopiero teraz widać jaką piękną masz działkę..! Maryś, dzięki bardzo ja też dopiero teraz zobaczyłam, że jest piękna i duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.08.2010 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 A ile musisz podnieść działkę do góry ? Może poszukuj w pobliżu jakiejś budowy np. bloku, bądź drogi i może stamtąd uda ci się załatwić tanio piasek. Nie powim Ci dokładnie ile, bo na środku to nawet i ze 20 cm, bokami dużo mniej. Może przywiozę tą glinę z piaskiem i wymieszam jeszcze z piaskiem lub na glinę wysypię trochę piachu. Myślisz, że da się taniej piasek załatwić z budowy jakiejś ... hmmm... muszę poszukać i popytać. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 20.08.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 berek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.08.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Nie powim Ci dokładnie ile, bo na środku to nawet i ze 20 cm, bokami dużo mniej. Może przywiozę tą glinę z piaskiem i wymieszam jeszcze z piaskiem lub na glinę wysypię trochę piachu. Myślisz, że da się taniej piasek załatwić z budowy jakiejś ... hmmm... muszę poszukać i popytać. Dzięki 20 cm to niedużo. Ja miałam na powierzchni całej działki 60-70 cm (miejscami jeszcze więcej) i dlatego u mnie wyszła astronomiczna kwota. A skoro masz tak niedużo do nasypania, to ja tym bardziej nie dawałabym piachu z gliną. Może porozmawiaj jeszcze ze swoim kierbudem co on na to. Na budowach jest czasami tak, że jak się dogadasz z panem kierowcą, to zamiast wywieźć piach na jakąś hałdę, przywiezie ci za pół darmo na działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.08.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 berek hejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.08.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 spadam kosić trawę, będę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts