Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

a mi sie jakoś wydaję, ze ani jedna ani druga barierka nie pasują do sprężynkowego domu idealnie. Jak usłyszałam, ze czarna ma być to pomyślałam, ze fajnie-może malowana proszkowo na grafit?

A wogóle to dzwoniłaś Lidzia do tego Pana od barierek? wypowiedziałsiębył o tym co robi i za ile i dlaczego tak drogo?

I sobie myślę, ze Elenowa barierka ma piękny wzór, jakby co

Ja się ciągle bardzo poważnie zastanawiam nad czarną barierką, bo jakoś tak mi bardziej pasuje do mojego domu. Tą barierkę, którą wkleiłam, to dla przykładu jaka mi się podoba, ale niekoniecznie chciałabym ją z nierdzewki.

Myszko, nie dzwoniłam jeszcze do panów od barierek, ponieważ nie miałam wymiarów balkonów. Dzisiaj sobie je dokładnie pomierzyłam i dam barierki do wyceny.

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a na jaki, to sobie sprawdzę, czy panowie dobry zamówili ?

termorganika zaleca kleić ten styro na klej uniwersalny(do siatki) który jest mocniejszy od kleju do styro .Nie musi być to klej termoorganiki ale lepiej żeby był mocniejszy (jakby co ja wiem gdzie można kupić ten klej w dobrej cenie 17zł za worek 25kg)Ja osobiście kupiłem klej termorganiki ten który zalecają!!!!!!!!!!!!!

termorganika zaleca kleić ten styro na klej uniwersalny(do siatki) który jest mocniejszy od kleju do styro .Nie musi być to klej termoorganiki ale lepiej żeby był mocniejszy (jakby co ja wiem gdzie można kupić ten klej w dobrej cenie 17zł za worek 25kg)Ja osobiście kupiłem klej termorganiki ten który zalecają!!!!!!!!!!!!!

dzięki za info :D jutro będę na budowie i sprawdzę, co to za klej u mnie leży

wentylacja oczywiście. Ja też długo się zastanawiałam, co Sylwia miała na myśli

tak tak...oczywiście.

tia akurat.

Ja wychowałam się na 1200m placu i w domu były 3 balkony z poprzecznymi barierkami. Zgadnijcie po której stronie balustrady najczęściej chodziłam???? Oczywiście po krawędzi na zewnątrz. Rodzice kiedyś mało zawałem tego nie przepłacili, a mi się ubzdurało że do Julinka do szkoły cyrkowej pójdę i muszę ćwiczyć :rotfl:

dlatego ten zwis na kolumnie miałaś wyćwiczony :)

podobno się u panów po drugiej stronie W-wy rozpakowała i panowie w poniedziałek ją do mnie przewożą i zaczynają działać :lol: cieszę się ogromnie :D

w ogóle zapowiada się dość pracowity tydzień bo:

- w poniedziałek panowie od elewacji się stawiają,

- w poniedziałek ma się montować brama garażowa,

- we wtorek stawiają się panowie kominkowi i do środy mają postawić kominek,

- w środę ma przyjechać hydraulik przywieźć piec i podłączyć go do butli, abyśmy mogli w końcu zacząć wygrzewać podłogówkę

- w środę lub czwartek mają przyjechać panowie i zrobić wew. przyłącze gazowe,

- we czwartek przyjeżdżają elektrycy i będą kuć wylewkę w garażu, aby położyć nowe kable (te które mi ktoś ukradł)

to chyba na razie wszystko :lol2:

ale Ci fajnie :)

a u mnie taaaakiii zastój:mad:

podobno się u panów po drugiej stronie W-wy rozpakowała i panowie w poniedziałek ją do mnie przewożą i zaczynają działać :lol: cieszę się ogromnie :D

w ogóle zapowiada się dość pracowity tydzień bo:

- w poniedziałek panowie od elewacji się stawiają,

- w poniedziałek ma się montować brama garażowa,

- we wtorek stawiają się panowie kominkowi i do środy mają postawić kominek,

- w środę ma przyjechać hydraulik przywieźć piec i podłączyć go do butli, abyśmy mogli w końcu zacząć wygrzewać podłogówkę

- w środę lub czwartek mają przyjechać panowie i zrobić wew. przyłącze gazowe,

- we czwartek przyjeżdżają elektrycy i będą kuć wylewkę w garażu, aby położyć nowe kable (te które mi ktoś ukradł)

to chyba na razie wszystko :lol2:

jak już kominek stanie to będziesz więcej czasu spędzać na budowie niż w domu :) montaz akurat na rozpoczęcie sezonu :cool: